دولت تصمیم بر واقعی کردن و ثابت کردن قیمت بنزین دارد. با وجود این که قیمت بنزین به شرایط کشور بستگی دارد. اما بخشی از هزینه های اجتماعی با کاهش قیمت بنزین می تواند کم تر شود. قیمت بنزین نمی تواند ثبات داشته باشد. چرا که قیمت بنزین به نرخ تورم و نرخ ارز و .. وابسته است. از همین رو باید قیمت بنزین به صورت دوره ای تعیین شود.
ماجرای توزیع با قیمت بنزین رایگان در یک استان مرزی
طبق اعلام شرکت پخش فرآوردههای نفتی ایران، از روز یکم تا سیزدهم فروردین امسال به صورت میانگین ۱۰۷ میلیون و ۷۰۰ هزار لیتر بنزین در کشور توزیع شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال که ۸۳.۴ میلیون لیتر بوده، رشد ۲۹.۳ درصدی داشته است.
تصویر یک بنر در یکی از جایگاه عرضه سوخت در سیستان و بلوچستان، در شبکههای مجازی منتشر شده که نشان میدهد، این جایگاه طی ایام نوروز برای گردشگران خارجی سوخت رایگان توزیع کرده که واکنشهای متفاوتی به همراه داشت.
مخالفان توزیع سوخت رایگان برای گردشگران خارجی، این را مصداق غارت اموال ملی دانسته و نوشتهاند، در شرایطی که مردم سیستان و بلوچستان در محرومیت به سر میبرند، نباید به گردشگران خارجی، بنزین رایگان تحویل داد.
موافقان این اقدام هم میگویند، کار این جایگاهدار سبب جذب گردشگر میشود و نشان دهنده مهماننوازی مردم سیستان و بلوچستان و ایران است.
برخی کاربران فضای مجازی هم به موضوع عدم امکان سوختگیری یارانهای غیربومیان در استان سیستان و بلوچستان اشاره کردهاند؛ موضوعی که طبق اعلام ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، برای جلوگیری از قاچاق سوخت صورت گرفته است.
امیرمحمد پرهام فر، سرپرست دفتر پیشگیری از قاچاق فرآوردههای نفتی گفته، این ستاد در نقاط آسیبزای قاچاق که بیشتر مربوط به برخی استانهای مرزی میشود، بخشی از مقررات نحوه سوختگیری را اجرا میکند که طرح کدینگ کارتهای سوخت استان سیستان و بلوچستان، یکی از این طرحهاست. طبق طرح کدینگ، کارتهای مهاجر قابلیت سوختگیری در جایگاههای سوخت را ندارند و غیرفعال هستند و فقط کارتهای بومی، امکان استفاده دارند.
انتقاد جایگاه داران از قیمت بنزین
رضا نواز، سخنگوی انجمن صنفی صاحبان اماکن فروش و عرضه فرآوردههای نفتی در مورد صحت موضوع توزیع سوخت رایگان در این جایگاه سوخت مرزی گفت: صحت این بنر در جایگاه سوخت مورد نظر تایید میشود؛ اما مورد انتقاد جایگاهداران سوخت قرار گرفته زیرا جایگاهداران در حال اخذ نرخ حق العمل جدیدشان از دولت هستند و وضعیت مالی خود را بد میدانند. این خبر آنها را ناراحت کرده و منجر به اعتراضشان نسبت به مالک این جایگاه شده است.
به گفته او، ۴۵۴ جایگاه سوخت کشور ورشکسته هستند و هزار و ۹۵۰ جایگاه نیز به مرحله زیاندهی رسیده اند؛ این در حالی است که طبق آمار وزارت نفت، حدود ۴ هزار و ۲۰۰ جایگاه بنزین و نفتِ گاز (گازوئیل) در سراسر کشور وجود دارد و یعنی، حدود نیمی از جایگاههای سوخت کشور ورشکسته یا زیانده هستند.
علی اصغر عباسی، مدیر عملیات شرکت پخش فرآوردههای نفتی هم در پاسخ به این سئوال که آیا جایگاهداران حق توزیع رایگان سوخت را دارند یا خیر؟، افزود: در قانون محدودیتی برای توزیع رایگان سوخت از سوی جایگاهداران وجود ندارد؛ چرا که سوخت را از دولت خریداری و توزیع میکنند. این جایگاه نیز، سوخت را از دولت خریداری کرده؛ اما کار خوبی نبوده، زیرا باید از حضور گردشگران درآمد ایجاد شود.
او اضافه کرد: جایگاه مورد نظر هرساله در تعطیلات نوروزی، با برگزاری سیاهچادر و سرو چای و شیرینی و گل رایگان، از مسافران نوروزی استقبال میکند و به گردشگران خارجی که از مرز پاکستان وارد ایران میشوند نیز، خدمات این چنینی را ارائه میکند. طبق اطلاعات دریافتی، سوخت رایگانی که به این گردشگران تحویل شده، نزدیک به ۳ هزار لیتر از هزینه شخصی مالک جایگاه بوده و هزینه آن را به حساب خزانه واریز کرده است.
عباسی در پاسخ به این سئوال که آیا این اقدام نمیتواند به منظور قاچاق سوخت باشد؟ گفت: به طور کلی، ماشین با پلاک خارجی که وارد ایران میشود، سوخت را با نرخ ۳ هزار تومان برای بنزین و ۶۰۰ تومان برای گازوئیل؛ یعنی به صورت آزاد، دریافت میکند. هر خودروی ایرانی یا خارجی که میخواهد از مرز ایران خارج شود، ظرفیت باکش را بررسی و چه خالی چه پر باشد، ما به التفاوت هزینه سوخت را با نرخ FOB (بین المللی) از او دریافت میکنند.
توضیحات مدیر عملیات شرکت پخش فرآوردههای نفتی، تنها شامل خودروهایی است که به طور رسمی از مرزهای کشور خارج میشوند.
پس از آغاز درگیر نظامی روسیه و اوکراین از حدود ۴۴ روز پیش، قیمت جهانی حاملهای انرژی افزایش چشمگیری داشته؛ به طوری که قیمت نفت در اسفند، حتی به بالای ۱۲۰ دلار برای هر بشکه رسید و بنزین و گازوئیل هم برای نخستین بار پس از سال ۲۰۰۸ میلادی، به ترتیب قیمت بیش از ۴ دلار برای هر لیتر و هر گالن را تجربه کردند.
دیروز ۱۹ فروردین با کاهش قیمتها نسبت به اسفند، قیمت نفت کمی بیشتر از ۱۰۱ دلار بود؛ قیمت بنزین و گازوئیل هم به کمی بیش از ۳ دلار به ترتیب برای هر لیتر و هر گالن رسید. طبق اعلام صرافی ملی، قیمت فروش هر دلار آمریکا در ایران، حدود ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومان است.
قیمت بنزین در پاکستانِ هممرز با استان سیستان و بلوچستان هم، به حدود ۲۴ هزار تومان برای هر لیتر رسیده؛ این افزایش قیمتهای جهانی، همچنین سبب شده تا برخی از کشورها با مشکل صفوف طولانی در جایگاههای سوخت مواجه شوند؛ مانند عمان، یکی از کشورهای سلطنت نشین در همسایگی ایران.
باعرض سلام .تا به امروز ثابت شده کاری که به نفع دولت باشد سریعاانجام میدهد بنزین هم به همین زودی گران میکنند. مطمئن باشید.فقط قشر ضعیف ضعیفتر میشود به اضافه بلاهای دیگر..........
با گران کرون بنزین حکم پاشیدن این دولت را امضاء کردن چون مردم دیگه چیزی ندارن که بخان امید به زندگی داشته باشن و مرگ برای اون بهتر از زندگی با ظلته یا همه کشته میشن یا این حکومت تجدید نظری در عمل کرد خود داشته باشد
این طرح مسخره عرضه رایگان به بیگانگانیکه نمیدانیم کی هستند .
افرینش نفرت عمومی بر علیه رژیم و سوراخی برای دزدی خواهد بود طرحهای بچه گانه را کنا ربزارید عزت ملت ایران را مد نظر قرار بدهید و بیش از این بیگانه پروری نکنید.
آقا این مسخره بازی راجمع کنید یه دفعه یارانع مردم رابدین بعدش تک نرخی کنید یعنی چه باکارت بنزین بزنیم الان همه چی کارتی شده نون داره کارتی میشه کل یارانه هارابردارین بزارین نردم راحت بشه آی اقاعجب حکومتی
آمار راقلت خورد ما ندهید دوسال کرنا
کسی ازشهرش بیرون نرفته که حالا بگویید 80/مصرف بنزین در ایام نوروز
بالا رفته
اینجانب سال هزاروسیصد و پنجاه وهشت بالغ بر هزار ودویست پانزده دلار حقوقم بوده بعد از آن بیست و پنج سال دیگر کار کردم و حدود هیجده سال هم است که بازنشسته شده ام اگر دلار ثابت بماند یعنی بیست وپنج هزار و دویست تومان حقوقی که در حال حاضر میگیرم میشود سیصدوهفتادوهفت دلار یکی پاسخ گوی من باشد بعدش قیمت بنزین را آزاد منظور کنید
ببنید شماماشین ها رو برقی کنید سوخت میخواهید گرون کنید یاصادرکنید بعدشم ۵۷درصد رو حقوق آوردید کلی منت گذاشتید نمی دونم کی به شما رای داده باید مملکت آدم های باسواد ورنج کشیده بگردونن نه کسانی که یکروزم گرسنه نموندن
با سختی مردم بلوچستان نان در میارن یکی یه بنرزده بنزین میبرین ازاین بالاتر مرگ برایمون بهتر است با سفره خالی چکار کنیم
اون مسئول نفهمی که اعلام میکنه بنزین به دلار حساب میشه وقیمتش بیست و پنج هزار و دویست تومان هست مگه در آمد مردم به دلاره که ما به دلار پرداخت کنیم هر وقت حقوق کارگران به دلار واریز شد و در آمد مردم دلاری بود و حتی یارانه رو به دلار پرداخت کردن پول بنزینم به دلار میدیم..میخواین مثل یارانه چوس قرون به اسم یارانه بنزین به مردم بدن بنزینو بکنن ده برابر وزندگی مردم رو مختل کنن...یارانه بود ۴۵.۵دلار لطفا اونم به دلار پرداخت کنن
از شما نویسنده محترم بعیده خودتون میگین گالنی ۴دلار نه لیتری
البته یه چیز مسلم و واضحی است که مصرف بنزین میرود بالا. به نظر شما ها که اینقدر ادعا دارید و با هوش هستین مصرف بنزین 29 درصد افزایش یافته دلیلش چیه!!؟
تولید خودرو های بی کیفیت و مزخرفی که از شرکت سایپا و ایرانخودرو حمایت میکنید . با قیمت های گران هم به مردم میفروشید.
دو سال هم بیشتر است که خودرو های خارجی را ممنوع الورود کردید . این هم یه دلیل دیگری است.
قیمت خودرو های خارجی را 100برابر کردید.
وقتی یه خود روی خارجی خارج از ایران یه قیمت داشته داخل ایران خدا تومان باشد .دیگه مردم مجبور هستند بروند خودرو مزخرف ایرانی بخرند با قیمت گران.( که خدایی 18 میلیون برای بهترین خودروی ایرانی زیاد هست. ) به همین دلیل مصرف بنزین میرود بالا .
از نظر من الان به فکر شتری الاغی برای حمل باشیم مثل قدیم تا گرون نشده بخریم روزی برسه که این صحنه سوار بر الاغ شتر ببینید روزی مردم شهر از گشنگی بمیرن نه از کرونا دولت شب میخوابه صبح که بلند شد یه چیز رو گرون میکنه
سلام
درسیستان وبلوچستان جایگاه داران پمپ بنزین به دلیل قاچاق سوخت وبه دست آوردن ثروتهای کاذب جزء ثروتمندترین افرادند
خدا لعنت کند و خیر در دنیا و اخرت نبینه،کسی که باعث بدبختی این ملت شده،،،ملتی که خودشو به خواب زده بیدار نمیشه.
با طرح جدید سهمیه بندی و اصلاح تدریجی قیمت بنزین در بازار خرید و فروش سهمیه توسط مردم موافقم اگر درست و حساب شده اجرا شود، این نتایج را در پی دارد: 1- کاهش کسری بودجه دولت که منشا اصلی تورم است 2- به کاهش ترافیک خیابانها و آلودگی هوا و مرگ و میر فراوان ناشی از آن و منجر میشود 3- اصلاح قیمت و بهینه سازی مصرف انرژی و سرمایه گزاری و اشتغال بیشتر در این زمینه 4- عدالت بیشتر در بهره مندی از یارانه انرژی - برای اینکه سهمیه بندی جدید بنزین به افراد عادلانه تر باشد و حد اقل سهمیه هم رعایت گردد، پیشنهاد میشود: به خانواده های 2 نفره 60 لیتر- 3 نفره 75 و 4 نفره 90 و 5 نفر به بالا 105 لیتر پرداخت گردد. - همچنین حمایتهای دیگری مانند کوپن یا کارت مواد غذایی انجام گیرد - در زمینه دیگر حاملهای انرژی هم سهمیه قابل مبادله به مردم داده شود تا افرادیکه در مصرف منابع ، برنامه ریزی و صرفه جویی انجام میدهند نتیجه مستقیم آنرا دریافت کنند، همچنین باعث اصلاح الگوی مصرف میگردد.