کله جوش نقش موثری در درمان پوکی استخوان و جلوگیری از ابتلا به این بیماری دارد؛ کشک حاوی مقداری نمک است بنابراین مبتلایان به فشار خون هنگام مصرف این غذا نباید به آن نمک اضافه کنند.
کله جوش حاوی کلسیم و فسفر بالاست؛ طبع این غذا گرم بوده، بنابراین برای افرادی که مزاج (طبع) بلغم (سرد و تر) دارند، بسیار مناسب است.
برای بررسی خواص کله جوش و اینکه مصرف آن برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین ترکیبات موجود در کله جوش
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین ترکیبات موجود در کله جوش اظهار کرد: این غذا حاوی کلسیم، چربی، نمک، پروتئین، کربوهیدرات، فسفر و ویتامین B۳ (نیاسین) است.
وی درباره انرژی موجود در هر صد گرم کشک بیان کرد: ماده اصلی تشکیل دهنده کله جوش، کشک است، پس استفاده کردن از کشک مرغوب بسیار اهمیت دارد؛ در هر صد گرم کشک حدود ۱۰۵ تا ۱۲۰ کالری انرژی موجود است، بنابراین این ماده یکی از بهترین تأمین کنندههای انرژی مورد نیاز بدن محسوب میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: کلسیم برای جذب در بدن نیاز به پروتئین و ویتامین D دارد، به همین علت در تهیه کله جوش باید از گردو و پسته استفاده شود؛ افراد پس از مصرف این غذا باید چند عدد خرما میل کنند تا ویتامین D مورد نیاز از این طریق جذب شود.
مهمترین خواص کله جوش
عظمایی درباره مهمترین خواص کله جوش گفت: کله جوش نقش موثری در درمان پوکی استخوان و جلوگیری از ابتلا به این بیماری دارد؛ کشک حاوی مقداری نمک است بنابراین مبتلایان به فشار خون هنگام مصرف این غذا نباید به آن نمک اضافه کنند.
وی تاکید کرد: افراد باید در تهیه، نگه داری و مصرف کشک دقت و از استفاده کردن از کشکهای مانده، رطوب گرفته و بی کیفیت پرهیز کنند، زیرا مصرف این کشکها موجب مسمویت میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی تصریح کرد: نام دیگر کله جوش، کال جوش است به این معنا که کشک موجود در این غذا نباید زیاد جوشانده شود.
دیدگاه تان را بنویسید