کیتکو نیوز گزارش داد، به گفته تحلیلگران، ترکیب دوگانه افزایش بازدهی خزانهداری و افزایش قیمت دلار آمریکا، طلا را تحت فشار ترس تورمی و احساس خطر در بازار قرار میدهد.
در زمان نگارش این خبر، معاملات آتی طلای کومکس در دسامبر با ۱۷۲۵ دلار معامله میشد که ۰.۷۲ درصد در روز کاهش داشت، درحالیکه شاخص دلار آمریکا در ۹۴.۳۶ واحد قرار گرفته بود که ۰.۶۴ درصد در آن روز افزایش داشت و بازده خزانهداری ۱۰ ساله ایالاتمتحده ۱.۵۴۱ درصد بود.
دانیل پاویلونیس، کارگزار ارشد کالاهای RJO Futures، به کیتکو نیوز گفت: بازدهی خزانه و دلار بخش عمده تاثیرات بر قیمت طلاست. بین بازده بالاتر و فلزات همبستگی معکوس وجود دارد. هنگامی که بازدهی افزایش مییابد، قیمت فلزات گرانبها کاهش و دلار افزایش مییابد.
پاویلونیس اظهار کرد: طلا ثبات ندارد و اگر این فلز گرانبها به زیر ۱۶۷۳ دلار برسد، بازار میتواند تا ۱۵۵۰ دلار در هر اونس تسویه شود.
نیکی شیلز، رئیس استراتژی فلزات MKS PAMP GROUP، اظهار کرد که با توجه به جهش شاخص دلار آمریکا، قیمت طلا بسیار خوب نگه داشته شده است.
شیلز خاطرنشان کرد: پس از اینکه جروم پاول، رئیس فدرال رزرو اعلام کرد که کاهش قیمت در ماه نوامبر آغاز میشود و تا اواسط سال آینده به پایان میرسد، ریسک نکردن سرمایهگذاران در کوتاهمدت به نفع دلار آمریکاست و نه طلا.
وی بیان کرد: هرگونه عدم قطعیت در کوتاهمدت (گذشتن از سقف بدهی، کاهش خرید اوراق فدرال رزرو، نگرانیها از تورم، چین و غیره) تنها به امنیت دلار آمریکا منتهی میشود که عامل اصلی فشارهای مداوم به قیمت طلا و نقره است.
شیلز افزود: قیمتگذاری مجدد قابلتوجه صعودی دلار آمریکا میتواند منجر به فروش بیشتر طلا شود. اگر قیمتگذاری فعلی در نرخها و دلار آمریکا ادامه یابد، بازده واقعی را از محدوده منفی خارج کرده و میتوانیم دلار آمریکا را به نزدیکی بالاترین سطح قبلی بازگردانیم به این معنی که قیمت عادلانه طلا ۱۴۵۰ تا ۱۴۷۰ دلار میباشد.
ادوارد مویا، تحلیلگر ارشد OANDA در بازار گفت: با توجه به بازدهی ۱۰ ساله خزانهداری به ۱.۶۰ درصد، قیمت طلا بسیار شکننده است.
وی گفت: سطح ۱۷۰۰ دلار برای شمش طلا از نظر معاملهگران طلا، قریبالوقوع به نظر میرسد و بسیاری از آنها به پایینترین سطح در ماه مارس، یعنی ۱۶۷۰ دلار توجه دارند. بازنشانی انتظارات تورمی به هیچ وجه به نفع قیمت طلا نیست، در واقع، فقط مقدمهای برای بازگشت سرمایه خواهد بود.
مویا بیان کرد: اگر طلا بتواند نشانههایی از ثبات را نشان دهد، سرمایهگذاران بلندمدت برمیگردند و این موضوع روی بهبود اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۲ تاثیر خواد داشت و در نهایت منجر به ضعیف شدن دلار میشود.
با وجود همه اینها، هنوز موافقانی برای سرمایهگذاری روی طلا وجود دارد اما این فلز گرانبها به قیمتگذاری بالاتر پاسخ نمیدهد.
به گفته پاویلیس، خبر خوب برای سرمایهگذاران فلزات گرانبها این است که رابطه معکوس طلا با بازده بیشتر برای همیشه دوام نخواهد داشت. کاهش خرید اوراق افزایشی نیست و اگر فدرال رزرو افزایش نرخ بهره را برای مدت طولانیتر نپذیرد، احتمال عدم تناسب با تورم واقعی وجود دارد.
پاویلیس خاطرنشان کرد: امسال فدرال رزرو بسیار سخت کار کرده است تا تاثیر روانی ایجاد کند که تورم موقتی است و بازار نیز به آن اعتقاد دارد. اما بحران آینده انرژی و تنگناهای طولانیمدت عرضه، این تصور را زیر سوال میبرد.
دیدگاه تان را بنویسید