صباح زنگنه با اشاره به توافق نهایی تحت نظارت کویت و آمریکا برای حل بحران میان قطر و سایر اعضا در شورای همکاری خلیج فارس گفت: اختلافهایی که بروز کرده بود موقتی نبود که حالا منشاء و علت آن از بین رفته باشد در واقع این اختلافات به صورت ظاهری برطرف خواهد شد و همه چیز به سابق بر می گردد و عللی که عربستان در مورد امارات بر آنها تاکید میکند سر جای خود باقی است.
وی تصریح کرد: در واقع گفته می شد شبکه الجزیره نباید فعالیت کند که هنوز این فعالیت ادامه دارد. همچنین ارتباط قطر با ایران ، ترکیه و اخوان المسلمین باید قطع شود که هیچ کدام از این ها اتفاق نیفتاده و نمی افتد از سوی دیگر سلطه گری و هژمون عربستان نسبت به کشورهای شبه جزیره عرب که شامل یمن هم شد باید شامل قطر، هم بشود حتی کویت و امارات و عمان هم از آثار آن ایمن نبوده و نیستند. البته بحرین همان روزهای اول توسط عربستان بلعیده شد.
این کارشناس مسائل منطقه همچنین بیان کرد: بنابراین هژمون گرایی از بین نرفته و هر وقت عربستان سیاست هژمون گرایی و تسلط به کشورهای همسایه را کنار بگذارد، می توان امیدوار بود.
زنگنه ادامه داد: گرچه به صورت اصولی ایران داعیه وحدت کلیه کشورهای جهان اسلام را داشته و دارد و از رفع اختلافات و کدورت ها و برقراری تفاهم و همکاری استقبال می کند اما واقع بینانه باید به مسائل هم نگاه کرد.
نماینده پیشین ایران در سازمان همکاری های اسلامی همچنین اظهار کرد: عامل بعدی این اختلافات سوء استفاده قدرتهای بزرگ بخصوص آمریکا و آنگلیس و به دنبال آن رژیم صهیونیستی است و هر چه اختلافات بیشتر باشد این مجموعه شیطنت آمیز برای فروش تسلیحات دست به کار می شود. به عنوان مثال اختلاف میان قطر و عربستان به وجود می آید بعد شاهد هستیم که آمریکا هم در قطر پایگاه و پادگان نظامی ایجاد می کند و تسلیحات هم به فروش می رساند. ضمن این که همزمان به انبوه فروش تسلیحات خود به عربستان هم مبادرت می کند.
این کارشناس مسائل منطقه افزود: بنابراین اگر آمریکا به قصد استفاده از کشورهای همسایه به عنوان بازارفروش تسلیحاتش عمل میکند این نگاه یک روز افت دارد و یک روز اوج. به هر حال باید عوامل اصلی شناسایی شود.
وی ابراز کرد: آرزوی جمهوری اسلامی ایران این است که اختلاف بین کشورهای اسلامی وجود نداشته باشد و محاصره ضد انسانی که نسبت به قطر و یمن اعمال می کنند برطرف شود.
زنگنه در پایان گفت: روزهای آخر حیات سیاسی ترامپ است و این موضوع بی ارتباط با این مساله منطقه نیست.
دیدگاه تان را بنویسید