دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا مدعی تلاش برای یافتن راهی برای توقف درگیریها میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان شد.
وی در این باره گفت: به شدت پیگیر هستیم. روابط بسیار خوبی در آن حوزه داریم. بررسی میکنیم تا ببینیم میتوانیم درگیری را متوقف کنیم.
البته در روزهای منتهی به برگزاری انتخابات ۲۰۲۰، ترامپ بیش از همیشه ژست خیرخواهانه به خود گرفته و قصد دارد برای حل بسیاری از مناقشات جهانی از کشمیر گرفته تا منطقه لاداخ در مزر هندوستان و چین، پا در میانی کند!
این در حالی است که وزارت خارجه آمریکا هم پیشتر مدعی شده بود که واشنگتن به منظور جلوگیری از هرگونه افزایش تنشها بین آذربایجان و ارمنستان با مقامات دو کشور در ارتباط است.
روز گذشته، جمهوری آذربایجان و ارمنستان در امتداد خط مرزی منطقه مورد مناقشه قرهباغ، مواضع یکدیدگر را گلوله باران کردند. به دنبال این حادثه، ارمنستان با اعلام حالت جنگی، فراخوان عمومی داد و مردم را به خدمت زیر پرچم فراخواند. جمهوری آذربایجان نیز متقابلاً حالت جنگی اعلام کرد.
همزمان، ایران و روسیه از آمادگی برای میانجیگری و کمک به برقراری آتشبس خبر دادند.
«شارل میشل» رئیس شورای اتحادیه اروپا نیز خواستار آن شد که طرفین بدون هیچ پیششرطی به میز مذاکره بازگردند.
فرانسه هم که این روزها به دنبال تثبیت جایگاه خود در سطح بینالملل است و درباره همه تحولات از مدیترانه شرقی گرفته تا بلاروس، اظهارنظر میکند؛ اعلام کرد که در مشارکت با شرکای روس و آمریکایی، بر تعهد دوباره به تلاش برای دستیابی به راه حلی پایدار برای پایان دادن به مناقشه جاری تاکید میکند.
در این میان اما، ترکیه از اتخاد موضعی بیطرفانه امتناع کرد و به جانبداری از جمهوری آذربایجان، ارمنستان را بزرگترین تهدید منطقه قفقاز ارزیابی کرد.
به گزارش مهر، درگیریهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر حق مالکیت قرهباغ از اوایل دهه ۱۹۹۰ در جریان است حال آنکه دور جدیدی از تنشها، از جولای ۲۰۲۰ آغاز شده است.
اما آنچه دیروز میان طرفین اتفاق افتاد و به کشته شدن ۱۶ نظامی و تعدادی غیرنظامی منجر شد؛ دستکم از ۲۰۱۶ به این سو بیسابقه بوده و نگرانی از بابت ثبات منطقه قفقاز جنوبی را که از مهمترین کوریدورهای انتقال نفت به بازاهای جهانی است؛ افزایش داده است.
دیدگاه تان را بنویسید