ارسال به دیگران پرینت

چین و آلمان بر ضرورت حفظ توافق هسته‌ای ایران تاکید کردند.

هم زمان با برگزاری شانزدهمین نشست کمیسیون مشترک برجام در وین پایتخت اتریش، وزرای امور خارجه چین و آلمان بر ضرورت حفظ توافق هسته‌ای ایران تاکید کردند.

 چین و آلمان بر ضرورت حفظ توافق هسته‌ای ایران تاکید کردند.

«هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان روز سه‌شنبه در نشست خبری مشترک با «وانگ یی» همتای چینی خود در برلین، خاطر نشان کرد که دو کشور درباره اهمیت حفظ برجام اشتراک نظر دارند.

وی افزود که این مساله به طور مفصل در هفته‌های گذشته در شورای امنیت سازمان ملل متحد مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که ایالات متحده آمریکا پس از نزدیک به ۲ سال خروج از برجام و کارزارهای تبلیغاتی ناموفق جنگ با ایران، مدعی شده همچنان عضوی از توافق هسته‌ای است و می‌تواند از سازوکارهای موجود در این توافق و قطعنامه ۲۲۳۱ مرتبط با آن، علیه ایران استفاده کند.

 مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا دو هفته پیش درخواست داد تا قطعنامه‌های لغو شده شورای امنیت، بر اساس مکانیسم ماشه علیه ایران بازگردانده شود. 

با این حال روسیه، چین، انگلیس، فرانسه، آلمان و بلژیک در نامه‌هایی به شورای امنیت تصریح کردند اقدام آمریکا پایه قانونی ندارد و نباید معتبر دانسته شود. همچنین هفت عضو غیر دائم شورای امنیت نیز به صراحت با درخواست آمریکا مخالفت کرده‌اند. 

از سویی، اعضای باقی‌مانده در برجام صبح امروز در چارچوب نشست کمیسیون مشترک این توافق در وین گردهم آمده تا گام دیگری را برای حفظ این توافق در برابر یکجانبه‌گری‌های آمریکا بردارند. این نشست ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه به وقت اروپای مرکزی آغاز شد و همچنان در جریان است.

سید عباس عراقچی معاون وزیر خارجه کشورمان که برای شرکت در این نشست به وین سفر کرده می‌گوید: موضوع تلاش‌های آمریکا در نیویورک حتما یک بحث جدی در جلسه کمیسیون مشترک خواهد بود و امیدواریم کمیسیون مشترک بتواند به مواضع یکسان و واحدی برسد و در خصوص نحوه ادامه مسیر و مقابله با تلاش‌های آمریکا و تلاش‌هایی که این کشور برای نابودی برجام به کار گرفته، تصمیماتی را اتخاذ کند.

وی امیدوار است کشورهای عضو به همان مواضعی که در نیویورک داشتند ادامه داده و «بتوانیم بحث سازنده‌ای را در جریان کمیسیون مشترک داشته باشیم و بتوانیم جمع بندی کنیم.»

منبع : انتخاب
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه