«عبدالإله حجر» مشاور رییس شورای عالی سیاسی یمن و رییس هیأت مکلف به همکاری با کارشناسان بینالمللی و منطقهای طی کنفرانس خبری در صنعا گفت: در حملات ائتلاف سعودی به یمن ۱۶ هزار و ۸۰۲ غیرنظامی شامل ۱۰ هزار و ۶۸۸ مرد، سه هزار و ۷۵۳ کودک و ۲ هزار و ۳۶۱ زن کشته شدند.
بر اساس این گزارش، ائتلاف ۴۸۳ بیمارستان و مرکز بهداشتی را به صورت کلی یا جزئی تخریب کرده که منجر به توقف کار ۶۰ درصدی بیمارستانها شده است.
وی افزود: در این حملات ۱۴ بندر، چهار هزار و ۹۷۶ کیلومتر جاده، ۱۰۱ پل و ۶ هزار و ۲۷۸ وسیله نقلیه در بمباران ائتلاف سعودی تخریب و نابود شدند.
مشاور رییس شورای عالی سیاسی یمن اضافه کرد: در بمباران جنگندههای ائتلاف سعودی به یمن یک هزار و ۳۲۷ مسجد، ۴۱۷ اثر باستانی و ۲۸ مؤسسه رسانهای تخریب شدند.
حجر با اشاره به اینکه ائتلاف سعودی از انواع سلاحهای ممنوعه مانند بمبهای خوشهای، فسفری و صوتی علیه مردم یمن استفاده کرده اظهار داشت: به دلیل حمله و محاصره ائتلاف ۲۰ میلیون یمنی از فقدان امنیت غذایی رنج می برند و دستیابی به ۳۶۲ نوع دارو مشکل شده است و ۳۲۰ هزار بیمار به دلیل بسته بودن فرودگاه صنعا امکان سفر درمانی به خارج را ندارند و هفت مرکز دیالیز از مجموع ۲۸ مرکز بسته شده است.
وی افزود: میانگین جمعیت زیر فقر در یمن در سال ۲۰۱۹ به ۸۵ درصد رسیده و نسبت بیکاری نیز بالغ بر ۶۵ درصد است.
عربستان همراه با امارات متحده عربی، بحرین، کویت، سودان و مصر از ششم فروردین ۹۴ اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، دریایی و هوایی این کشور به منظور بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری یمن به قدرت کرد.
کشورهای همپیمان عربستان در این جنگ به دنبال مشاهده بینتیجه بودن آن، به تدریج خود را از ائتلاف عربی کنار کشیدند و فقط امارات به دلیل داشتن اهداف توسعهطلبانه و طمعورزیهای خاص خود در یمن، به حضور نظامیاش در این جنگ تا به امروز ادامه داده است.
این تجاوز نظامی تاکنون جز کشته و زخمی شدن دهها هزار یمنی و همچنین آواره شدن میلیونها نفر از شهروندان محروم و ویرانی زیرساختها و قحطی و گرسنگی و بیماریهای واگیردار در این کشور، نتیجهای برای متجاوزین به همراه نداشته است.
دیدگاه تان را بنویسید