دفتر حمایت از امور پناهندگی اتحادیه اروپا (EASO) اعلام کرد که تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا، در ژوئن با تقاضای پناهندگی کمتری در مقایسه با دو ماه نخست سال جاری میلادی و دوران پیش از شیوع گسترده ویروس کرونا مواجه شدند. به طوری که در نیمه نخست سال ۲۰۲۰ شمار درخواستهای پناهندگی دریافتی توسط کشورهای اتحادیه اروپا ۳۷ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۱۹ کاهش یافته است.
همچنین ارائه درخواست پناهندگی مجدد که پس از رد درخواست اولیه و از سوی پناهجویان حاضر در خاک کشور اروپایی ارائه میشود، در ماه ژوئن ۱۱ درصد کاهش یافته ولی در مقایسه با دوره پیش از شیوع ویروس کرونا حدود ۹ درصد افزایش یافته است.
شهروندان سوریه و افغانستان همچون ماههای گذشته بیشترین تعداد درخواستهای پناهندگی را به کشورهای عضو اتحادیه اروپا ارائه کردهاند و پس از آنها، اتباع ونزوئلا و کلمبیا قرار دارند.
گزارش دفتر حمایت از امور پناهندگی اتحادیه اروپا نشان میدهد که شمار تقاضاهای پناهندگی پذیرفته شده در پی نخستین درخواست ارائه شده برای چهارمین ماه متوالی افزایش یافته؛ به طوری که کشورهای عضو اتحادیه اروپا در ژوئن گذشته در مجموع با ۳۴ هزار و ۳۰۰ تقاضای پناهندگی موافقت کردهاند. با این حال، تعداد پروندههای بلاتکیف نیز به روند صعودی خود ادامه داده و به حدود ۴۲۶ هزار و ۷۰۰ مورد رسیده است.
شیوع کرونا چگونه شکل بحران مهاجرت را تغییر خواهد داد؟
دفتر حمایت از امور پناهندگی اتحادیه اروپا در ماه مه گزارش داده بود که تعداد درخواستهای پناهندگی ارائه شده در این ماه نسبت به پیش از شیوع ویروس کرونا ۸۴ درصد افت کرده بود.
در ماه آوریل نیز تنها هشت هزار و ۷۳۰ تقاضای پناهندگی به کشورهای اتحادیه اروپا تقدیم شده بود که پایینترین سطح ماهانه پس از سال ۲۰۰۸ به شمار میرفت و ۸۷ درصد پایینتر از ماههای ژانویه و فوریه بود.
با این حال، دفتر حمایت از امور پناهندگی اتحادیه اروپا پیشبینی کرده که شمار متقاضیان پناهندگی از کشورهای اتحادیه اروپا در ماههای باقی مانده از سال، دوباره روند صعودی به خود بگیرد.
دیدگاه تان را بنویسید