منصور قنبرزاده، سرپرست دبیرکلی فدراسیون فوتبال به جلسه مهم برگزار شده هیات رییسه سازمان لیگ اشاره کرد و گفت: در روز سهشنبه هیات رییسه سازمان لیگ با حضور عزیزیخادم، رییس مجمع فدراسیون و سازمان لیگ تشکیل جلسه داد. در این نشست ما مصوبات بسیار مهمی را داشتیم که از فصل آینده لیگ برتر میتواند تاثیرگذاری بسیار زیادی در فوتبال ایران داشته باشد. اولین موضوع استفاده از بازیکنان و مربیان خارجی بود که موارد مختلف مربوط به آن مورد بحث کارشناسی قرار گرفت. طبق دستور عزیزیخادم مقرر شد شاخص و معیارهایی قابل توجه برای جذب مربی و بازیکن خارجی تعیین شود. این کار توسط یک گروه کارشناسی انجام و موارد قانونی تدوین خواهد شد و پس از نهایی شدن دستورالعملهای لازم موارد به تصویب هیات رییسه خواهد رسید و در فوتبال ایران اجرا خواهد شد.
سرپرست دبیرکلی درباره شاخصها و معیارها برای جذب بازیکن و مربی خارجی گفت: درباره مباحث مالی قطعا باید تضامینی اخذ و صندوقی درست شود که شاهد باز شدن پرونده حقوقی جدید در فیفا علیه فوتبال ایران نباشیم. یعنی ساز و کار بسیار محکمی برای تسویه حساب مالی قراردادها در نظر گرفته میشود. در بخش فنی اما تلاش این خواهد بود که به عبارت عامیانه از ورود بازیکن بنجل به فوتبال کشور جلوگیری شود. به همین دلیل معیارهایی تعیین خواهد شد که مربی و بازیکنان با کیفیتی که سطحشان از فوتبال ایران بالاتر باشد وارد باشگاههای ما شوند. این موارد بر اساس استانداردهای کیفی تدوین خواهد شد و ما با تعیین قوانین شفاف و فیلترگذاری، با وسواس خاصی اجازه حضور مربی و بازیکن خارجی در فوتبال کشور را خواهیم داد و دیگر نمیگذاریم اتفاقات گذشته تکرار شود.
سرپرست دبیرکلی فدراسیون ادامه داد: طبق مصوبه رسمی و تصمیم اتخاذ شده، باشگاهی که بخواهد از بازیکن و مربی خارجی استفاده کند، باید ده درصد از حق الزحمه مندرج در قرارداد بازیکن را در صندوقی بگذارد که زیر نظر فدراسیون برای آکادمیهای فوتبال و استعدادیابی با اولویت مناطق کمبرخوردار هزینه شود. پس ۱۰ درصد کل هزینهها برای جذب بازیکن و مربی خارجی باید صرف تیمهای پایه، آکادمی و آموزش در فوتبال شود.
قنبرزاده اضافه کرد: ما باید تغییراتی مثبت و مهم در ساختار اداره سازمان لیگ باشیم. در شرایطی کنونی کارگروهی برای چابک سازی و امکان سنجی مشارکت بیشتر باشگاهها در اداره لیگ تشکیل شده و اعضای آن در حال بررسی موارد مختلف آییننامهای و حقوقی هستند. در جلسه هیات رییسه سازمان لیگ هم مصوب شد برای اعمال تغییرات در ساختار اداره لیگ، حتی اگر نیاز شد از مشاوران خارجی بهره ببریم. کاری که بسیاری از کشورهای دنیا و آسیا در سطح فدراسیون و کنفدراسیون و باشگاهی آن را انجام میدهند. به این ترتیب مشاوران خارجی برای اصلاح ساختار فوتبال کشور و سازمان لیگ و حتی اگر لازم شد ساختارسازی در اداره باشگاهها به ما کمک خواهند کرد. این پیشنهاد هم از سوی ریاست فدراسیون ارائه شد.
انعقاد تفاهم نامه جدید بین سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال مورد دیگری بود که قنبرزاده درباره آن صحبت کرد و گفت: در اساسنامه فدراسیون فوتبال تاکید شده در صورتی که این مجموعه اداره مسابقات را به سازمان لیگ واگذار کند، این اتفاق باید در جریان یک توافق نامه شفاف صورت پذیرد. در این خصوص هیات رئیسه فدراسیون فوتبال یک تیم سه نفره( دو نفر از اعضای هیات رئیسه به همراه دبیرکل فدراسیون) را تعیین و مقرر شد این توافقنامه که شامل موارد اجرایی، مالی، حقوقی و ... است و نحوه ارتباط فدراسیون را به عنوان کارفرما با سازمان لیگ به عنوان پیمانکار برای همکاری در اداره لیگ شفاف میکند تدوین و تنظیم شود. طبق دستور ریاست فدراسیون از فصل جدید لیگ برتر برگزاری مسابقات طبق ساختار و تفاهمنامه جدید امضا شده خواهد بود. البته نحوه درآمدزایی باشگاهها و مراودات مالی کلی لیگ هم در این تفاهمنامه ذکر می شود و هیات رئیسه آن را پس از نهایی شدن برای اجرا به تصویب میرساند. با این اقدام شرایط کاری و اداره لیگ شکلی منسجم و بهتر پیدا میکند و به محض نهایی شدن امور اطلاع رسانی دقیقتر در این رابطه انجام میشود.
او توجه ویژه به فوتبال بانوان را یکی از موارد مندرج مهم در برنامه ارائه شده از سوی رئیس فدراسیون به اعضای مجمع در حاشیه انتخابات دانست و گفت: در همین شروع به کار فدراسیون با مدیریت جدید اتفاقات بسیار مهمی با پیگیری جدی ریاست فدراسیون و همکاری دوستان رخ داد. تیم ملی فوتبال بانوان در رده سنی بزرگسال و زیر بیست سال بعد از دو سال تعطیلی دوباره تشکیل شد. سعی کردیم امکانات و شرایط خوبی برای برگزاری اردو فراهم کنیم و این دلگرمی به اعضای تیم ملی داده شود که مورد حمایت ویژه مدیریت فدراسیون خواهند بود. خوشحال هستم که این اطلاع را هم بدهم که شورای برون مرزی با اعزام بینالمللی تیمهای بانوان و حضور تیم ملی بزرگسال در بلاروس و تیم ملی زیر بیست سال در تورنمنت تاجیسکتان موافقت کرد و مصوبه گرفتیم. خوشحال هستیم که در همین دوره کوتاه شروع به کار فدراسیون برنامههای فوتبال بانوان با جدیت آغاز شده و ما در یک ماه آینده چیزی حدود ۵۵ نفر از فوتبالیستهای ملی را به همراه اعضای کادر فنی تدارکاتی به بلاروس و تاجیکستان اعزام میکنیم. با توجه به شرایط مالی سخت فوتبال کشور و مشکلاتی که با آن رو به رو هستیم، این میزان توجه برداشتن گامهای بزرگ برای فوتبال بانوان جای تشکر و قدردانی از ریاست فدراسیون دارد.
قنبرزاده درباره واکسینه شدن اعضای تیم ملی فوتبال زنان هم گفت: با پیگیریهای صورت گرفته از سوی ریاست فدراسیون و مساعدت وزارت محترم بهداشت، تصمیم قطعی برای واکسینه شدن تیمهای ملی فوتبال زنان انجام شد و آنها نیز قبل از اعزام مثل تیم ملی فوتبال آقایان واکسینه میشوند.
وی در ادامه مطالبی را هم درباره حواشی اخیر و نظارت بیشتر روی مسابقات و اتفاقات فوتبال بیان کرد و گفت: با توجه به شرایط به وجود آمده درباره مباحث داوری، کارگروهی تحت مدیریت دبیرکل با حضور روسای رکن قضایی مستقل فدراسیون، نمایندگان سازمان لیگ و سرپرست دپارتمان داوری تشکیل شد. مقرر شد در ادامه لیگ ناظرین ویژهای برای مسابقات تعیین شود تا تمام موارد را زیر نظر بگیرند. حتی در لیگهای یک و دو هم در مسابقاتی که در بحث صعود و سقوط تیمها تاثیرگذار هستند این نظارت ویژه وجود خواهد داشت. هم چنین تصمیم گرفته شد که مسائل جانبی از جمله اقدامات و فعالیتها در فضای مجازی هم زیر نظر گرفته مشود و با مقامات امنیتی و پلیس فتا و تمام مسوولان مربوطه هماهنگ شده مسائل خارج از مسائل زمین فوتبال هم رصد شود. اگر در نقطه ای موضوع خاصی به وجود بیاید قطعا برخورد قاطع انجام میشود و پرونده افراد به مراجع ذیصلاح ارجاع داده میشود. اخیرا هم مواردی بوده و پروندههایی به کمیته اخلاق برای رسیدگی فوری ارائه شده است که چون هنوز به صدور حکم ختم نشده از اطلاع رسانی درباره آن فعلا معذور هستیم.
سرپرست دبیرکلی فدراسیون فوتبال همچنین درباره بحث حاشیههای پرسروصدای دو بازی سپاهان-پرسپولیس و استقلال-پرسپولیس هم این توضیحات را مطرح کرد: به بنده گزارش شد که نقدهایی صورت گرفته که چرا رسیدگی به پروندهها با سرعت بیشتری انجام نشده است. به هرحال ارکان قضایی فدراسیون مثل کمیته انضباطی شرایط خاص خودشان را دارند. باید گزارش ناظر و داور را دریافت کنند. سپس اسناد و مدارک جمع آوری و بررسی شود و نسبت به آن طرفین مربوط به یک پرونده را دعوت به حضور کنند یا در یک بازه زمانی مشخص به آنها مهلت ارائه دفاعیه بدهند. سپس باید جلسه رسیدگی انجام شود و قاضیان و حقوقدانهای کمیته انضباطی رسیدگی نهایی به پرونده را در دستور کار خود برای صدور حکم قرار بدهند. در پروندههای حقوقی به هیچ عنوان نمیتوان بدون عجله اقدام به صدور رای و تصمیم گیری کرد. ولی با توجه به دستور ویژه رئیس فدراسیون و لزوم برخورد جدی با بی انضباطیها، خیلی سریع کارهای مربوط به حواشی این دو مسابقه انجام شد و طبق اطلاعاتی که بنده گرفتهام در روز پنج شنبه رای نهایی صادر خواهد شد. کمیتههای انضباطی، اخلاق و استیناف استقلال کامل دارند و الان با سرعت بیشتری نسبت به قبل به پروندهها رسیدگی میکنند و با دبیرکلی هم هماهنگی کامل دارند.
قنبرزاده درباره اقدامات انجام شده برای حمایت و پشتیبانی از تیم ملی فوتبال برای حضور در مسابقات مقدماتی جام جهانی اعلام کرد: تیم ملی هم با وجود پیگیریهای حقوقی انجام شده، باید مسابقات خود را در مقدماتی جام جهانی در بحرین انجام بدهد. یک دغدغهای درباره واکسن زدن اعضای تیم ملی وجود داشت که خوشبختانه با پیگیریهای جدی آقای عزیزیخادم و وزارت ورزش و مساعدت ویژه وزارت بهداشت، اقدامات مربوط به واکسینه شدن اعضای تیم ملی انجام شد. افرادی که در ایران حضور داشتند دوز اول واکسن خود را دریافت کردند و افرادی که در خارج از کشور هستند ظرف چند روز آینده مرحله اول واکسن آنها زده خواهد شد.
وی اضافه کرد: محل تمرین و اسکان تیم ملی در جزیره کیش به دلیل همسانسازی با وضعیت کشور بحرین هم در حال انجام است که با مساعدت منطقه آزاد کیش و مسوولان مربوطه در سریع ترین زمان ممکن آماده سازی ورزشگاه المپیک انجام شد. مشکل زمین چمن و نور ورزشگاه با سرعت حل شد و به امید خدا در زمینه ورزشگاه و محل اسکان مشکلی نخواهیم داشت. با تمام تنگناهایی که بود بخش عمدهای از هزینهها با مذاکرات و از طریق اسپانسر برای پرواز، هتل، محل برگزاری تمرینات و ... تامین شد. ان شاء الله تمام تلاش خود را می کنیم تیم ملی با شرایط بسیار خوبی به بحرین اعزام شود و در بازیهای پیش رو هم نتایج قابل قبولی کسب کنیم.
این مقام اجرایی هم چنین برنامههای فدراسیون برای ورود VAR به فوتبال ایران را هم این گونه شرح داد: آقای حسن کامرانیفر از داوران برجسته و تحصیلکرده و شناخته شده داوری فوتبال کشور به عنوان سرپرست دپارتمان داوری انتخاب شدند که با کمک ایشان اقدامات بزرگی برای داوری فوتبال کشور انجام خواهد شد. قبل از توضیح درباره VAR به یک نکته مهم باید اشاره کنم. سیستمهای رادیویی داوران ایرادهایی داشت و در جلسه دیروز هیات رئیسه سازمان لیگ، آقای حیدر بهاروند قول دادند که در فرصت ۲۵ روزه ای که به خاطر تعطیلی بازیهای لیگ در پیش داریم، سیستم صوتی رادیویی داوران را مهیا کرده و در اختیار آنها قرار بدهند. قبل از آن هم آقای عزیزی خادم برای افزایش ۳۰۰ درصدی دستمزد داوران از فصل آینده در قدم اول از هیات رئیسه مصوبه گرفتهاند. مدیریت فدراسیون تلاش می کند حمایت بیشتری از جامعه داوری داشته باشد.
قنبرزاده درباره VAR اما گفت: طبق برنامه ریزی صورت گرفته، از هفته آینده کارگروهی تشکیل میدهیم و ابتدا تمام سوابق فعالیتهای قبلی مورد بررسی قرار بگیرد و سپس نسبت به شرایط موجود ادامه مسیر را امکان سنجی میکنیم. بالاخره بر اساس الزامات و دستورالعملهای فیفا باید تمام اقدامات انجام و مستندات جمعآوری شود. این کارگروه به صورت ویژه بحث VAR را پیگیری خواهد کرد. ما حرفی نمیزنیم که نشود به آن عمل کرد. منتهی همه میدانیم که کشور در شرایطی تحریمی سختی قرار دارد و فیفا الزامات بسیار مهمی برای استفاده هر کشور از سیستم VAR تعیین کرده است. پس این قضیه با توجه به محدودیتهای مالی برای انتقال پول و تحریمهای بانکی و ... کمی زمانبر خواهد بود. ولی ما کار رسمی را برای استفاده از این تکنولوژی در فوتبال کشور از هفته آینده همانطور که عرض کردم با جدیت با دستور ریاست آغاز خواهیم کرد.
وی درباره آخرین وضعیت پرونده شستا و توقیف ساختمان فدراسیون فوتبال بیان کرد: درباره پرونده شستا اطلاع رسانی کامل انجام شده است. در این ماجرا مقام قضایی رای را به خاطر چک دو میلیون یورویی ارائه شده از سوی فدراسیون فوتبال صادر کرده است. یک سری موارد حقوقی و قانونی در این پرونده وجود دارد که مورد بحث و اختلاف نظر است و ممکن است که وارد بحث حقوقی متقابل برویم. ولی با توجه به اینکه فدراسیون مبلغ قابل توجهی را در وجه شستا واریز کرده و در زمان واریز وجه به حساب آقای ویلموتس، از این شرکت رفع تعهد ارزی نیمایی انجام شده، امیدواریم این مساله به صورت عادلانه حل و فصل شود. در این رابطه جلساتی هم توسط آقای عزیزی خادم با مسوولان شستا برگزار کردهاند.
قنبرزاده در ادامه گفت: به هر حال قبلا لازم بود رایی که دادگاه صادر کرده را به دادگاه تجدید نظر میبردند اما به هر دلیلی این کار انجام نشده و من الان نمیخواهم دربارهاش حرف بزنم که چرا این اتفاق رخ نداده است. ولی باز هم میگویم به خاطر پرداخت پولی قابل توجه به شستا و رفع تعهد ارزی صورت گرفته برای این شرکت امیدواریم به یک تفاهم مناسب برای حل این اختلاف حقوقی برسیم. از آنجایی که بحث حقوقی است هم علاقه ای به اظهارنظرهای رسانهای در این زمینه نداریم و از راه مذاکره و قانون امیدواریم این ماجرا ختم به خیر شود.
سرپرست دبیرکلی فدراسیون فوتبال در واکنش به اینکه برخی از منتقدین اخیرا مدعی بودهاند که مدیریت جدید فدراسیون فوتبال از تاریخ دهم اسفند ماه ۱۳۹۹ که کار خود را شروع کرده تا زمان ارائه سند تک برگ ساختمان فدراسیون به شستا فرصت داشت جلوی این اتفاق را بگیرد ولی کاری انجام نداد، اعلام کرد: اینکه گفته شود مدیریت جدید فدراسیون هیچ کاری انجام نداده به معنای واقعی بی انصافی است. ای کاش در مطرح کردن نقدها انصاف رعایت شود. انتخابات فدراسیون در تاریخ دهم اسفند برگزار شد و با توجه به تغییرات به وجود آمد، برخی مشکلات قانونی که منجر به بسته شدن حسابها در شب عید شد، مسابقه دوستانه تیم ملی، تدارکات اردوی کیش، شیوع کرونا، دورکاری و وضعیت بسیار سخت اقتصادی فدراسیون در شروع کار را به هیچ عنوان نباید نادیده گرفت. تعطیلات نوروز هم که در میان بود. با این شرایط هم چندین جلسه توسط آقای عزیزیخادم با مسوولان رده بالا و شرکت شستا برگزار کردند و تلاشهایی انجام شد اما روال قانونی شستا به خاطر چکی که دریافت کرده بود هم انجام شد. ما نمیخواهیم زیاد درباره گذشته حرف بزنیم و عاقلانه هم نیست که درباره برخی مسائل قانونی و حقوقی پیش آمده در رسانهها مدام صحبت کنیم. ولی قبل از انتخابات هم بیش از یک سال زمان برای حل مشکل وجود داشت و مشکل به صورت کامل حل شد و وقتی مدیریت جدید روی کار آمد دیگر کار از کار گذشته بود و مذاکرات نتیجه نداد. با این وجود هم چنان تلاش میکنیم با پیگیری حقوقی و تعاملاتی که انجام میدهیم در چارچوب عدالت این مشکل به وجود آمده را حل و فصل کنیم.
سرپرست دبیرکلی فدراسیون درباره سرنوشت بند یک اساسنامه فدراسیون فوتبال گفت: ما از سوی فیفا ملزم شدهایم که بند یک اساسنامه فدراسیون فوتبال را در دولت و مجلس شورای اسلامی به تصویب برسانیم. این اتفاق با توجه به روال حقوقی و قانونی که وجود دارد پروسهای زمان بر دارد اما با پیگیریهای صورت گرفته، خوشبختانه ریاست جمهوری در قالب لایحه این طرح شخصیت حقوقی غیر دولتی و مستقل فدراسیونهای ورزشی را به مجلس شورای اسلامی ارسال کردهاند. در فوتبال هم یک کار گروهی بزرگ برای این کار در حال انجام است. نه تنها خود آقای عزیزیخادم به شکلی ویژه موضوع را در جلسه با افراد تاثیرگذار در مجلس پیگیری کرده و جلسات مختلفی را برگزار میکنند، بلکه روسای هیاتهای استانی هم باب مذاکرات با نمایندگان مجلس استان خود را باز کردهاند تا قبل از پایان مهلت یک ساله تعیین شده از سوی فیفا، بحث بند یک اساسنامه در مجلس هم به تصویب برسد.
منصور قنبرزاده در پایان تاکید کرد: با نظر مثبت ریاست فدراسیون نسبت به شکایتهای مطرح شده از سوی این مجموعه در دوره های قبلی نسبت به اشخاص حقوقی و حقوقی مختلف، اعلام رضایت در دادگاه انجام شد تا پروندهها مختومه شوند. بنای ما در فدراسیون فوتبال جنگ و تقابل با منتقد نیست. به هیچ عنوان مخالفتی هم با نقد نداریم. فقط ای کاش همه بتوانیم در فضایی محترمانه و با رعایت انصاف مطالب مختلف را بیان کنیم. فوتبال در شرایط کنونی نیاز به اتحاد و همدلی در تمام سطوح دارد. ما برای برطرف کردن مشکلات، دست یاری به سوی همه اعضای جامعه فوتبال دراز می کنیم. قطعا ممکن است در کار اشکالاتی هم پیش بیاید. پس حتما شنونده نقدهای منصفانه و دلسوزانه خواهیم بود.
دیدگاه تان را بنویسید