اگرچه جراحی کاهش وزن روش موثری برای درمان چاقی است اما می تواند با اثرات مخربی برای سلامت استخوان ها همراه باشد.
در همین رابطه نتایج یک مطالعه نشان میدهد که با ورزش کردن میتوان به رفع این پیامد مضر کمک کرد.
در این بررسی ۸۴ بیمار که تحت عمل جراحی کاهش وزن قرار گرفته بودند برای یک مطالعه ۱۱ ماهه در دو گروه تقسیم بندی شدند. از افراد یک گروه درخواست شد تا سه بار در هفته حرکات ورزشی تعادلی و مقاومتی انجام دهند و گروه دیگر نیز تمرینات ورزشی در برنامه روزانه شان نبود.
به گفته محققان ۱۲ ماه پس از انجام جراحی کاهش وزن، افرادی که حرکات ورزشی در برنامه روزانهشان گنجانده شده بود نسبت به افراد گروه کنترل از تراکم مواد معدنی استخوانی بیشتر در ناحیه کمر و بازو برخوردار بودند.
همچنین در شرکت کنندگانی که حداقل در نیمی از جلسات ورزشی شرکت کرده بودند تراکم مواد معدنی استخوانی در ناحیه گردن، بیشتر از شرکتکنندگان در گروه کنترل بوده است.
متخصصان پرتغالی پس از انجام این ارزیابیها اظهار داشتند: این یافتهها نشان می دهد که برنامه ورزشی ممکن است یک گزینه درمانی معتبر برای به حداقل رساندن میزان کاهش تراکم استخوانی ناشی از جراحی کاهش وزن باشد و از آنجاییکه تعداد قابل توجهی از بیماران در اوایل دوران بزرگسالی یا حتی در سنین کودکی تحت عمل جراحی قرار میگیرند از اهمیت ویژهای برخوردار است.
به گزارش مدیکال اکسپرس، همچنین در دستورالعمل های فعالیت بدنی سازمان جهانی بهداشت که به تازگی منتشر شده، آمده است: ورزش کردن منظم باید در اولویت برنامههای درمانی در همه افراد از جمله بیمارانی که تحت عمل جراحی کاهش وزن قرار گرفتهاند، قرار گیرد.
جزئیات این آزمایشات در مجله پزشکی "Bone and Mineral Research" منتشر شده است.
دیدگاه تان را بنویسید