ارسال به دیگران پرینت

پیری زودرس براثر کمبود شیر در برنامه غذایی

یک دکترای تغذیه دام گفت:‌ کمبود آن در برنامه غذایی باعث کاهش کارایی و پیری زودرس می‌شود.

پیری زودرس براثر کمبود شیر در برنامه غذایی

بهروز یاراحمدی ظهار کرد: اهمیت نقش شیر و فرآورده‌های آن در تغذیه انسان بر کسی پوشیده نیست و امروزه تولید شیر و محصولات آن یکی از فعالیت‌های عمده کشاورزی محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: حتی در بعضی از کشورها از مصرف سرانه شیر در جامعه به عنوان شاخص پیشرفت و توسعه یاد شده است.

یاراحمدی یادآور شد: شیر به موجب آنکه غذایی تقریباً کامل بوده و کلیه عناصر لازم را به صورت متعالی دارد، بدیهی است که از حمله میکروب‌ها موضوع نمانده و چنانچه در تهیه نگهداری و توزیع آن دقت کافی نشود بر اثر آلودگی میکروبی به سرعت فاسد شده و در این صورت نه تنها تامین‌کننده ارزش غذایی لازم نیست بلکه در صورت مصرف موجب مسمومیت غذایی می‌شود.

این دکترای تغذیه دام خاطرنشان کرد: به لحاظ اجزای تشکیل‌دهنده جیره غذایی انسان شیر از جمله منابع ارزان‌قیمت پروتئین دامی است که کمبود آن در برنامه غذایی باعث کاهش کارایی و پیری زودرس است.

وی اضافه کرد: همچنین عدم مصرف شیر باعث بیماری‌های مختلف از جمله امراض استخوانی در کودکان می‌شود.

یاراحمدی افزود: برای ترکیبات و مقدار شیر تولیدی عواملی چون ژنتیک، نژاد، تغذیه دوره شیردهی و عوامل اقلیمی همچون فصل، درجه حرارت و سلامت دام موثر است.

این دکترای تغذیه دام ‌گفت: کیفیت اولیه شیر خام متاثر از عواملی همچون تغذیه و سلامتی دام، ترکیب شیمیایی شیر و فعالیت میکروب موجود در آن بوده که بر روی محصولات نهایی تاثیر گذار است.

منبع : عصر ایران
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه