افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی به دلار کانادا کمک کرد تا یک صعود دیگر را تجربه کند و به بالاترین سطح ثبت شده هفت ماه اخیر خود در برابر دلار آمریکا برسد. دیگر عامل مهم محرک صعود دلار کانادا، در نظر گرفتن بودجه ۷۶ میلیون دلاری توسط دولت برای تامین واکسن کرونا بود.
در آخرین دور از معاملات بازارهای ارزی، هر دلار آمریکا به ۱.۳۰۳ دلار کانادا کاهش یافت تا بالاترین سطح ثبت شده دلار کانادا در طول هفت ماه اخیر ثبت شود. شاخص " تی اس ایکس" بورس تورنتو اما با افت ۰.۱۱ درصدی به ۱۶هزار و ۵۷۶.۰۷ واحد رسید.
انتظار نمی رود روند صعودی دلار کانادا در بازار ارز تا مدت زیادی دوام داشته باشد چرا که طبق آخرین آمارهای رسمی منتشر شده، کسری بودجه این کشور تا پایان سال مالی جاری به ۳۴۳.۲ میلیارد دلار کانادا خواهد رسید که معادل ۱۶ درصد کل تولید ناخالص داخلی و بزرگ ترین کسری بودجه ثبت شده در این کشور از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون خواهد بود.
در برابر دیگرارزها نیز دلار کانادا در برابر یورو، پوند و فرانک صعودی و در برابر ین نزولی بود تا جایی که هر پوند به ازای ۱.۷۴۲ دلار کانادا، هر یورو به ازای ۱.۵۵۵ دلار کانادا، هر فرانک سوئیس به ازای ۱.۴۴۲ دلار کانادا و هم چنین هر دلار کانادا به ازای ۸۱.۲۰۹ ین ژاپن معامله شد.
در ۱۲ ماهه منتهی به می اقتصاد کانادا ۴.۵ درصد رشد داشته است که این رقم، ۱۶.۷ درصد بیشتر از رشد ثبت شده در بازه منتهی به ماه قبل و ۱.۱ درصد بالاتر از رشد پیش بینی شده توسط کارشناسان بوده است.
دفتر پارلمانی بودجه کانادا پیش بینی کرده است در سناریو بدبینانه، اقتصاد کانادا امسال ۱۲ درصد کوچک شود که بدترین وضعیت مربوط به سه ماهه دوم سال با رشد منفی ۲۰ درصدی خواهد بود. حتی در سناریو خوش بینانه نیز اقتصاد این کشور حدود پنج درصد کوچک خواهد شد که در هر دو صورت، بدترین عملکرد آن از زمان ثبت گزارش ها در سال ۱۹۶۱تاکنون بوده است.
دیدگاه تان را بنویسید