حسن میرزاخانی اظهار کرد: استان مرکزی همواره با وجود پتانسیلها و ظرفیتهای گسترده در بخشهای مختلف اقتصادی، میزبان سرمایهگذاران خارجی بوده به طوری که تاکنون ۵۷ طرح خارجی به ارزش سه میلیارد و ۲۹ میلیون دلار موفق به اخذ مجوز سرمایه گذاری در استان از وزارت امور اقتصادی و دارایی شده اند. این طرح ها از کشورهایی چون ترکیه، انگلیس، فرانسه، افغانستان، آلمان، هند، اسپانیا، ایتالیا، سوئیس، هلند، اتریش، کره جنوبی، دانمارک، امارات، عربستان، بحرین، چین، ایرلند و ایرانیان مقیم خارج با محوریت صنعت، ساختمان، کشاورزی و انرژی هستند.
وی افزود: در مجموع، رقمی معادل ۳۸۳ میلیون دلار سرمایه جذب و بکارگیری شده است. در این میان، ۲۹ طرح متعلق به سرمایهگذارانی از کشورهای آسیایی، ۲۴ طرح متعلق به سرمایهگذاران کشورهای اروپایی و چهار طرح نیز متعلق به ایرانیان مقیم خارج از کشور است.
مدیرکل اقتصاد و دارایی استان مرکزی تصریح کرد: استان مرکزی طی سال ۱۳۹۸ میزبان شش طرح سرمایهگذاری خارجی مصوب جدید در مجموع به ارزش یک میلیارد و ۵۵۰ میلیون دلار در زمینههای مختلف اقتصادی بوده که تصویب این حجم سرمایهگذاری خارجی برای استان مرکزی تنها در یک سال، تاکنون بی سابقه است.
میرزاخانی اضافه کرد: در سال جاری نیز دو طرح سرمایه گذاری خارجی جدید در زمینههای تولید محصولات آرایشی و بهداشتی و تولید انواع داروهای انسانی از کشورهای عراق و افغانستان متقاضی اخذ مجوز سرمایه گذاری از وزارت امور اقتصادی و دارایی بوده اند که پس از بررسی و پیگیری های مستمر مرکز خدمات سرمایه گذاری استان، در حال حاضر فعال هستند.
میرزاخانی با اشاره به میزان طرحهای سرمایهگذاری خارجی در شهرستانهای استان مرکزی اضافه کرد: عمده طرحهای سرمایهگذاری خارجی در استان مرکزی در شهرستانهای آشتیان، اراک، زرندیه، دلیجان، ساوه، محلات، خمین و شازند است که شهرستان ساوه با ۲۶ طرح به ارزش بالغ بر دو میلیارد و ۴۴۵ میلیون دلار بیشترین و شهرستان شازند با یک طرح به ارزش بالغ بر چهار میلیون دلار کمترین حجم سرمایهگذاری خارجی مصوب را به خود اختصاص دادهاند. شهرستان اراک نیز به عنوان مرکز استان در مجموع ۱۲ طرح به ارزش بالغ بر ۳۲۹ میلیون دلار را جلب کرده و رتبه دوم در بین سایر شهرستان های استان را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: کسب رتبه برتر کشور در جلب سرمایه خارجی و دریافت تقدیرنامه از وزیر امور اقتصادی و دارایی، معرفی۳۱ عنوان فرصت سرمایه گذاری استان مرکزی به دو زبان فارسی و انگلیسی بر اساس پتانسیلهای استان جهت استفاده سرمایه گذاران و انعکاس از پورتال های سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران و مرکز خدمات سرمایه گذاری استان مرکزی جهت بازاریابی بین المللی، نظارت و راهبری ۵۷ طرح سرمایهگذاری دارای مجوز رسمی سرمایه گذاری خارجی در استان با اعزام تیم کارشناسی مرکز خدمات سرمایه گذاری استان به واحدهای تولیدی و پایش روند اجرای آن طرح ها در استان، میزبانی از هیاتها و اشخاص سرمایهگذار خارجی در استان مرکزی و... از جمله دستاوردها در این حوزه بوده است.
مدیرکل اقتصاد و دارایی استان مرکزی، مهمترین موانع سرمایهگذاری در استان مرکزی را نوسانی بودن شاخص های اقتصاد کلان از جمله نرخ ارز و شاخص تورم، رتبه نامناسب ایران در ریسک سرمایهگذاری، رتبه نامناسب ایران در شاخص سهولت انجام کسب و کار بانک جهانی، استمرار تحریمهای بینالمللی، تعدد قوانین و مقررات و مشکل نقدینگی واحدهای تولیدی عنوان کرد و گفت: دشواری بازار فروش محصولات به علت رکود، مسائل و مشکلات گمرکی واحدهای تولیدی، نحوه قیمت گذاری برخی محصولات توسط دولت، وجود بروکراسی اداری و اطاله امور متقاضیان سرمایهگذاری خارجی، وجود برخی مشکلات زیرساختی از جمله عدم ارائه بموقع زمین مناسب جهت پیشنهاد به سرمایهگذاران خارجی که به این استان مراجعه میکنند، کمبودهای بودجهای که به مشکل تأمین زیرساختها منجر میشود، مشکل آب مورد نیاز بخش صنعت، دشواری در ورود سرمایه خارجی و تأمین مالی پروژه و مشکل تأمین مواد اولیه از دیگر مشکلات مربوط به این حوزه است.
میرزاخانی در خصوص برنامه های در دست اقدام بیان کرد: پایش تحقق سرمایه های خارجی وارده به استان بر اساس مجوزهای سرمایه گذاری خارجی صادره استان مرکزی جهت ثبت رسمی در دفاتر سرمایهگذاری، جلب و جذب سرمایهگذاران خارجی جدید در بخشهای مختلف اقتصادی استان با برگزاری نشستهای کارشناسی و مدیریتی، نگهداشت سرمایهگذاریهای خارجی موجود در سطح استان با همکاری دستگاههای اجرایی ذیربط استانی، پیگیری و رفع مشکل تخصیص ارز و ثبت سفارشات متقاضیان سرمایهگذاری در استان مرکزی، پیگیری و رفع مشکل تأمین مواد اولیه طرح های سرمایه گذاری خارجی فعال در سطح استان، حمایت ویژه از پروژههای در حال اجرا جهت رسیدن به مرحله بهره برداری، پیگیری موانع و مشکلات پروژههای نیمه فعال یا در حال گسترش از جمله این برنامه هاست.
وی افزود: همچینین شناسایی پروژههای دارای سرمایهگذار خارجی و فاقد مجوز سرمایهگذاری و تشویق و حمایت به اخذ مجوز مربوطه، برگزاری کلینیک سیار سرمایه گذاری خارجی در محل شهرکهای صنعتی به منظور تسهیل و تسریع امور سرمایهگذاری، بازدید ادواری از طرحهای سرمایهگذاری خارجی استان به منظور بررسی موانع و مشکلات و پیگیریهای لازم و هدایت سرمایهگذاری های خارجی جدید به مناطق کمتر توسعه یافته استان مرکزی از دیگر برنامه های در دستور کار این حوزه است.
دیدگاه تان را بنویسید