ارسال به دیگران پرینت

ارز| ارز ۴۲۰۰ تومانی و صنعت دارو

تحلیلگر بازار سرمایه دارو نقش حیاتی در عملکرد مناسب خدمات سلامت ایفا می‌کند. بسیاری از خدمات درمانی وابسته به دارو است به‌طوری که میزان در دسترس بودن آن به‌عنوان شاخصی از کیفیت ارائه خدمات سلامت تلقی می‌شود. از این‌رو صنعت دارو اهمیتی استراتژیک برای کشور دارد. صنعت دارو را می‌توان در طول زنجیره تولید تا مصرف دارو در نظر گرفت که شامل شرکت‌های تولید‌کننده مواد موثره دارویی و مواد جانبی، تولید‌کنندگان دارو و شرکت‌های پخش می‌شود.

ارز| ارز ۴۲۰۰ تومانی و صنعت دارو

داروسازی یکی از صنایع باسابقه در ایران و بازار سرمایه است. صنعت دارو پیش از انقلاب عموما با ایجاد شرکت‌های مشترک با طرف‌های خارجی در ایران شکل گرفت و پس از انقلاب با استفاده از پتانسیل‌ها و دانش داخلی روند پر شتاب توسعه آن ادامه یافت به‌طوری که شرکت‌های داخلی ایرانی در سال‌های اخیر توانسته‌اند محصولشان را به اکثر کشورهای جهان صادر کنند.

از نظر شرایط اقتصاد کلان کشور به دلیل سیاست‌های پولی سال‌های ۹۲ تا ۹۶ و انباشت و خلق نقدینگی در نظام بانکی و از طرفی شرایط سیاسی که منجر به رشد اقتصادی منفی شده است، کشور در خلال سال‌های ۹۷ تا ۹۹ با تورمی بزرگ مواجه شد.

اساسا با به‌وجود آمدن تورم و افزایش سطح قیمت‌ها علاوه بر افزایش قیمت دارایی شرکت‌ها سود اسمی شرکت‌ها نیز افزایش یافته و منجر به افزایش قیمت سهام آنها می‌شود. 

در ابتدای سال ۹۷ پس از رشد دلار دولت با اعلام سیاست نرخ ثابت ارز ۴۲۰۰ تومانی به گمان خود قصد کنترل قیمت‌ها را با ابزار دستوری داشت. پس از مدتی دولت با پی بردن به این موضوع که اساسا کنترل در این سطح به دلیل کاهش درآمدهای ارزی از توان دولت خارج است، از سر اجبار تن به قیمت‌های بالاتر ارز در قالب سامانه نیما داد. اما سیاست غلط تخصیص ارز یارانه‌ای به بهانه حمایت از معیشت مردم در برخی از گروه‌ها کالایی ادامه یافت. در آن زمان به دلیل اختلاف کم ارز یارانه‌ای با نرخ بازار نیما این کار برای دولت و بانک مرکزی امکان‌پذیر بود اما اکنون این اختلاف به بالاتر از ۱۲ هزار تومان رسیده است.

از طرفی با کسری بودجه دولت و کمبود درآمدهای ارزی از ابتدای سال ۹۹ دولت مجبور شد با حذف بخشی از ارز یارانه‌ای برای صنایع مختلف و همچنین در صنعت دارو برای دارو‌های مکمل و OTC عملا استارت خداحافظی با سیاست غلط ارز ۴۲۰۰ تومانی را بزند. تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای صنعت دارو و قیمت‌گذاری دستوری محصولات، مشکلات عدیده‌ای برای این صنعت ایجاد کرده بود. از جمله رشد سایر هزینه‌ها با تورم و عدم دریافت افزایش نرخ‌های متناسب با آن و همچنین قاچاق گسترده دارو و رشد قیمت دارو بر‌خلاف نیت دولت که باعث شد سود آن به جیب دلالان دارو برود، از طرفی روند طولانی دریافت ارز یارانه‌ای و بوروکراسی آن‌که منجر به ایجاد چالش نقدینگی برای شرکت‌ها شده بود. حال با چشم‌انداز حذف ارز یارانه‌ای برای صنعت دارو انتظار رشدهای خوب در فروش اسمی و سود اسمی شرکت‌ها داریم. 

از طرفی چشم‌انداز روشن بازار سرمایه باعث ایجاد رغبت برای عرضه اولیه شرکت‌های مختلف از سوی مالکان آنها شده است.

صنعت دارو همواره یکی از صنایعی بوده که از این ابزار مهم تامین مالی استفاده خوبی برده است. شرکت‌های مهمی از جمله پخش رازی و داروسازی دانا در صف عرضه اولیه در بازار سرمایه هستند که مالکیت آنها در اختیار شرکت‌های فعلی بازار سرمایه از جمله کیمیدارو است.

ترین‌های بورس ترین‌های فرابورس اخبار مجامع
صنایع بورسی شرکت‌های بورسی بازار نفت
بازار طلا بازار فلزات بازار پتروشیمی‌ها
بورس کالا شاخص‌های بورس تحلیل بورس
منبع : دنیای اقتصاد
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه