۵۵آنلاین :
حدود دو درصد از زنان در مقطعی از زندگی خود، با پرخوری ناشی از مشکلات عصبی مواجه شده و آن را تجربه کردهاند.
به گفته دانشمندان، این روش غیرتهاجمی میتواند از علائم کلیدی اختلال پرخوری عصبی همچون نیاز به پرخوری و کاهش جذب غذا جلوگیری کند و آن را کاهش دهد.
زیاده خواری، حالت تهوع، ادامۀ رژیم نادرست غذایی و استفادۀ نابجا از برخی داروها ازجمله شاخصهای پرخوری عصبی به شمار میآید.
در مطالعهای که اخیراً صورت گرفته است، 39 فرد مبتلا به این اختلال، در شیوۀ درمانی که تحریک مستقیم فرا جمجمهای (TDCS) نام دارد، شرکت کردند. در این شیوه از نصب الکترود در ناحیه سر برای تحریک برخی از اعصاب موردنظر مغز استفاده میشود.
این مطالعه شامل ۲ مرد و ۳۷ زن مبتلا به پرخوری عصبی بود که در جلسات ۲۰ دقیقهای، منطقۀ مغزی پردازش و خودکنترلی آنها در معرض تحریک جریان مستقیم الکتریکی قرار گرفت.
علائم پرخوری عصبی با روش تحریک واقعی فرا جمجمهای که با نصب الکترود همراه است، بهطور قابلتوجهی کاهش یافت و نیاز به پرخوری را دهها واحد تقلیل داد و تا 31 درصد کم کرد.
ماریا کِکیک از اعضای برجستۀ گروه تحقیق دانشگاه کالج کینگ لندن، دراینباره گفته است: «هرچند این نتایج ابتدایی هستند، اما تنها بعد از یک جلسه تحریک مغزی، بهبود آشکاری در علائم و تواناییهای تصمیمگیری حاصل شده است.»
وی افزود: «چندین جلسۀ درمان در یک دورۀ زمانی طولانیتر میتواند مؤثرتر هم باشد.»
این محقق همچنین گفت: «مطالعات ما نشان میدهد شیوۀ تحریک غیرتهاجمی مغز، نیاز به پرخوری را سرکوب کرده و دستکم بهطور موقت، از شدّت دیگر علائم شایع در مبتلایان به پرخوری عصبی را کاهش میدهد.»
اشتهای کاذب و میل زیاد به خوردن، بهویژه غذاهای پرکالری از علائم شایع پرخوری به شمار میآید.
در پرخوری عصبی، فرد مبتلا، بهویژه شامل زنان جوان، ابتدا مقدار زیادی غذا میخورد و سپس با استفراغ عمدی یا مصرف ملین یا مدّر میکوشد از افزایش وزن خود جلوگیری کند.
در حال حاضر «شناخت رفتاردرمانی» ازجمله شیوههای ممکن در درمان این اختلال به شمار میآید.
منبع : پرس تی وی
دیدگاه تان را بنویسید