در هشدار نارنجی رنگ سازمان هواشناسی آمده است که وقوع رگبار شدید و رعد و برق و کاهش دما فردا (۱۳ مهر) در نیمه شرقی و شمالی آذربایجان شرقی، شمال آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، غرب مازندران و زنجان و طی روز دوشنبه (۱۴ مهر) نیز در نیمه شمالی آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، شمال زنجان، گیلان، مازندران، گلستان و خراسان شمالی پیشبینی میشود.
بر اساس این هشدار وقوع رگبار و رعد و برق و کاهش دما روز سهشنبه (۱۵ مهر) در نیمه شمالی آذربایجان غربی، نیمه شمالی آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی و ارتفاعات تهران دور از انتظار نیست.
در ادامه هشدار سازمان هواشناسی آمده است که بالا آمدن آب رودخانهها، جاری شدن روان آب در مسیلها، آبگرفتگی و برخورد صاعقه و اختلال تردد در جادههای کوهستانی وجود دارد. از اینرو از اتراق، تردد و چرای دام در بستر و حاشیه مسیلها و رودخانهها خودداری شود. بازگشایی آبراهها، اجتناب از صعود به ارتفاعات و مجهز شدن به تجهیزات زمستانی در قله های سبلان و رشته کوه البرز مرکزی و اتخاذ تمهیدات لازم برای مراقبت از محصولات کشاورزی و باغداری، گلخانهای و دامی از توصیههای دیگر سازمان هواشناسی است.
سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار نارنجی رنگ دیگری از رگبار شدید باران و رعد و برق گاهی توام با تندبادهای لحظهای و کاهش دما حدود ۶ تا ۱۰ درجه سانتیگراد در برخی مناطق کشور خبر داده است. بر این اساس فردا (۱۳ مهر) این شرایط جوی در آذربایجان شرقی، اردبیل و زنجان پیشبینی میشود.
تسریع در برداشت گوجه فرنگی و سیب زمینی و مهپاشی باغات سیب و انگور برای کاهش خطر سرمازدگی از توصیههای سازمان هواشناسی برای این استانها است.
در ادامه این هشدار اشاره شده است که روز دوشنبه (۱۴ مهر) در استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گلستان و خراسان شمالی رگبار باران و تندباد خواهیم داشت. از اینرو تمهیدات لازم برای برداشت سیب، انگور، گوجه فرنگی، شالی و پنبه اتخاذ شود.
کودپاشی کود سولوپتاس در استان خراسان شمالی و اسید آمینه در مزارع ذرت و چغندر قند جهت کاهش خطر سرمازدگی و در استان گلستان محلول پاشی مزارع سویا جهت کاهش خطر سرمازدگی از توصیههای سازمان هواشناسی است.
سازمان هواشناسی با صدور هشدار زرد رنگ دیگری از وقوع رگبار باران همراه با رعد وبرق و وزش باد شدید موقتی و کاهش دما بهطور متوسط ۵ تا ۱۰ درجه سانتیگراد در برخی از استانهای کشور خبر داده است. بر این اساس امروز (۱۲ مهر) این شرایط جوی در استانهای مازندران، سمنان و گیلان پیشبینی میشود.
سازمان هواشناسی توصیه کرده است که مرکبات قبل از شروع بارندگی جهت جلوگیری از ترک خوردگی پوست میوه آبیاری و باغات بعد از بارندگی محلولپاشی شوند.
بر اساس این هشدار در استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، کردستان، قزوین، البرز، شمال همدان، شمال مرکزی، گیلان، مازندران، برخی نقاط استانهای کرمانشاه، اصفهان، لرستان و غرب سمنان طی فردا (۱۳ مهر) وقوع رگبار باران همراه با رعد وبرق و وزش باد شدید دور از انتظار نیست.
کاهش آبیاری مزارع سیب زمینی در همدان، محافظت از جایگاههای تهیه کشمش و گردو در برابر بارندگی، کنترل دریچههای تهویه هوا در گلخانهها و تنظیم دما در مرغداریها و سالنهای پرورش قارچ و تسریع در برداشت انگور در استان سمنان و محافظت از باغات انگور در استان آذربایجان شرقی از توصیههای سازمان هواشناسی است.
رگبار باران تا روز دوشنبه (۱۴ مهر) در استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، کردستان، قزوین، البرز، شمال همدان، تهران، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی و برخی مناطق استانهای مرکزی و قم ادامه دارد. از اینرو از جایگاههای تهیه کشمش در برابر بارندگی در استان خراسان شمالی محافظت و محصول سیب برداشت شده در استان تهران و گردو در استان قم به مکان های مسقف منتقل شود.
سازمان هواشناسی همچنین با صدور هشدار زرد رنگی از افزایش ارتفاع موج بین ۱ تا ۱.۵ متر در دریای خزر خبر داده است.
از اینرو از بعد ازظهر فردا (۱۳ مهر) دریای خزر متلاطم و مواج میشود بنابراین احتمال پاره شدن تورهای صیادی، غرق شدن قایقهای کوچک و شناورهای سبک وجود دارد بنابراین از هرگونه تردد قایقهای سبک و تفریحی و شنا کردن ممانعت و فعالیت شیلاتی محدود شود.
به گزارش ایسنا، در هشدار نارنجی رنگ سازمان هواشناسی پیشبینی میشود که پدیدهای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارتهای احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آمادهباش دستگاههای مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارتزا صادر میشود. هشدار زرد رنگ نیز زمانی صادر میشود که پدیدهای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر میشود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیدهای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار میگیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.
دیدگاه تان را بنویسید