ارسال به دیگران پرینت

مسئولیت ما برای مقابله با کرونا چیست؟

از زمستان سال گذشته بود که با ورود ویروس کرونا به چرخه زندگی بشر، فصل جدیدی از جهان امروز گشوده شد. این مهمان ناخوانده خیلی از امور روزمره زندگی ما را تحت تاثیر قرار داد و علی رغم پافشاری ما برای حفظ عادات گذشته، بر ما پیروز شد.

مسئولیت ما برای مقابله با کرونا چیست؟

با تهاجم همه جانبه این ویروس به زندگی بشر امروز هیچ کشوری در هیچ کجای دنیا وجود ندارد که عاری از این ویروس باشد. علی رغم تلاش  بشر برای شکست این ویروس و کشف واکسن یا داروی موثر بر درمان آن هنوز هیچ نتیجه قطعی حاصل نشده است.

با گسترش این ویروس در وهله اول انگشت اشاره به سمت دولتمردان و سیاستمداران رفته و مطالبه عمومی مردم از دولتمردان به کارگیری همه توان و ظرفیت ها برای بازگرداندن سلامتی و ایمنی به زندگی بشر بود. اما تجربه این مدت به ما ثابت کرد که حل این بحران تنها با سیاست گذاری و تصمیم سازی سیاستمداران و دولتمردان موثر نیست و این خود ما هستیم که می توانیم نقش کلیدی را در غلبه بر این ویروس بازی کنیم.

شاید یکی از درس هایی که ویروس کرونا برای بشر در قرن ۲۱ به همراه داشت این بود که در جهان امروز دیگر سیاستمداران و دولتمردان توان رویارویی با بحران ها را به تنهایی ندارند و این ما هستیم که برای ساختن جهانی سالم تر، پاک تر و ایمن تر باید به میدان آمده و مسئولیت های خود را در قبال محیط زندگی خود و مردمانی که روز خود را در کنار آنها می گذرانیم بپذیریم.

حال اکنون سوال این است که مسئولیت اجتماعی هر یک از ما در برابر مقابله با ویروس کرونا چیست؟ آیا با بی تفاوتی می توانیم از کنار وظایف اجتماعی خود عبور کنیم؟ کوتاهی ما در آگاهی و انجام مسئولیت های اجتماعی خود چه تبعاتی را برای جامعه به دنبال دارد؟

برای پاسخ به این سوالات به سراغ چند تن از نمایندگان مردم در خانه ملت رفتیم و گوش به توصیه های آنان سپردیم.

اصغر سلیمی منتخب مردم سمیرم در مجلس یازدهم در گفت و گو با ایسنا، در این خصوص مطرح کرد:

امروز ویروس کرونا تبدیل به یک بیماری همه گیر و جهانی شده است و تا به امروز داروی خاصی برای درمان این بیماری و یا واکسنی که به تایید سازمان بهداشت جهانی رسیده باشد برای پیشگیری از آن کشف نشده است. و لذا رعایت پروتکل‌های بهداشتی و استفاده از ماسک تنها راه حل موجود است.امروز هر یک از شهروندان نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی مسئول هستند. چرا که تنها راه حل مقابله با این بیماری بحث پیشگیری است. از سوی دیگر در تمام ادارات و سایر وسایل حمل و نقل عمومی و مراکز تجمعی استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی برای هر یک از شهروندان باید به عنوان یک وظیفه تلقی شود.

در همین حال احمد علیرضابیگی نماینده مردم تبریز در مجلس در گفت و گو با ایسنا بیان کرد: هر یک از ما وظیفه داریم تا با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در راستای حفظ سلامت خود و سایر اعضای جامعه احساس مسئولیت داشته باشیم.

هر یک از شهروندان مسئولیت دارند پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کرده و به فاصله گذاری اجتماعی توجه داشته باشند. دولت نیز وظیفه دارد تا بستر مناسب برای ایفای نقش شهروندان در مقابله با این ویروس را فراهم کرده و شرایط را به گونه‌ای مدیریت کند که شهروندان احساس مسئولیت‌پذیری بیشتری داشته باشند. هر یک از شهروندان نیز باید خود را متعهد به رعایت پروتکل‌ها دانسته وبه دستورالعمل‌های مشخص شده از سوی ستاد ملی کرونا توجه داشته باشند. هر یک از شهروندان ابتدا در برابر حفظ سلامتی خود مسئول هستند و سپس در قبال جامعه مسئولیت دارند. مردم باید از رفت و آمدهای غیرضروری پرهیز کرده و در زمان لزوم و با رعایت پروتکل‌ها در جامعه رفت و آمد داشته باشند.

رحمت اله فیروزی پوربادی نماینده مردم نطنز نیز در مجلس با اشاره به مسئولیت هریک از شهروندان در راستای مقابله با ویروس کرونا، به ایسنا گفت: دولت و مردم باید در مقابله با این ویروس بایکدیگر همکاری داشته و هر طرف با ایفای صحیح وظایف خود، مسئولیت پذیری طرف دیگر را بالاتر ببرد.در وهله اول لازم است که مردم و مسئولان ویروس کرونا را جدی تلقی کنند و در گام بعدی همه در رعایت پروتکل های ابلاغی از سوی سازمان بهداشت جهانی و ستاد ملی کرونا کوشا باشیم. امروز لازم است هر یک از شهروندان نسبت به استفاده از ماسک و فاصله اجتماعی به منظور حفظ سلامتی خود و به خطر نینداختن سلامتی سایر افراد جامعه احساس مسئولیت کنند. دولت نیز متقابلا وظیفه دارد شرایط را برای اجرای دقیق پروتکل ها مهیا کند.

همچنین جلال رشیدی کوچی نماینده مردم مرودشت در مجلس در گفت و گو با ایسنا مطرح کرد: هر یک از شهروندان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در گام اول در راستای حفظ سلامتی خود و در گام دوم در راستای حمایت از کادر درمانی کشور حرکت می‌کند. مسئولیتی که امروز هر یک از شهروندان جامعه برای مقابله با ویروس کرونا برعهده دارند به رعایت پروتکل‌های بهداشتی باز می‌گردد. هر یک از شهروندان باید استفاده از ماسک و رعایت فاصله ۱.۵ متری که از سوی ستاد کرونا تاکید شده است را با جدیت دنبال کنند. اگر ما بتوانیم این مسئولیت را به درستی انجام دهیم در گام اول در راستای حفظ سلامتی خود گام برداشته‌ایم و در گام دوم به کادر درمانی کشور کمک کرده و سلامت سایر شهروندان را نیز به خطر نمی‌اندازیم. باید به آن دسته از افرادی که پروتکل‌ها را نیز رعایت نمی‌کنند محترمانه تذکر داده شود. فردی که به آن تذکر داده می‌شود نیز باید بپذیرد که در قبال حفظ سلامتی دیگر مردم جامعه مسئول است و نباید کار اشتباه خود را توجیه کند.

اسماعیل حسین زهی نماینده مردم خاش در گفت و گو با ایسنا نیز در این زمینه خاطر نشان کرد: امروز شیوع ویروس کرونا صرفا مختص کشور ما و یا یک استان و منطقه خاص نمی‌شود، بلکه امروز کل جهان با این ویروس درگیر هستند. تاکنون تنها راه موثری که از سوی سازمان بهداشت جهانی برای مقابله با این ویروس توصیه شده است رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم است.مقامات عالی ستاد کرونا نیز مکررا تاکید داشتند تا استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی باید جزئی از زندگی مردم شود و لذا در این دوران مسئولیت هر یک از شهروندان توجه به این پروتکل‌های بهداشتی و رعایت آنان است. سلامتی یک نعمت است و همه ما وظیفه داریم تا از سلامت خود و دیگران در برابر بلایا و بیماری‌ها حفاظت کنیم.

کوچکترین غفلت هر یک از ما از مسئولیتی که برعهده داریم می‌تواند به بهای به خطر افتادن سلامتی دیگر افراد جامعه و نزدیکان ما تمام شود. از سوی دیگر دولت برای افزایش مسئولیت پذیری مردم باید به مشاغل آسیب دیده کمک کند.

و علی حدادی نماینده مردم طالقان و ساوجبلاغ در مجلس نیز با اشاره به مسئولیت هر یک از شهروندان در این زمینه به ایسنا، گفت: هرگونه کوتاهی و سهل انگاری در راستای مقابله با ویروس کرونا چه از سوی مردم و چه از سوی مسئولان عواقب جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت.هر فرد ایرانی در جامعه وظیفه دارد پروتکلهای بهداشتی را برای حفظ سلامتی خود و سایر شهروندان رعایت کند. با توجه به تاثیری که رعایت پروتکلها در پیشگیری و کاهش این بیماری دارد امروز هر شهروند وظیفه سنگینی برای توجه به پروتکل های بهداشتی دارد.برای مبارزه با این ویروس همه ما وظیفه داریم چه در بعد فردی و چه در بعد اجتماعی به پروتکل های بهداشتی توجه کنیم. کادر درمانی که در بیمارستان ها و مراکز درمانی با ایثار در خط مقدم مبارزه با این ویروس قرار دارند، به مشارکت مردمی برای شکست این ویروس نیاز دارند. ما در هر سطحی که تاثیرگذار هستیم باید رعایت پروتکلها را در اولویت قرار دهیم.

محمد صالح جوکار نماینده مردم یزد در مجلس نیز در گفت و گو با ایسنا یادآور شد: برای غلبه بر ویروس کرونا همه باید استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی را جدی بگیریم. رعایت پروتکل‌های بهداشتی در شرایط گسترش ویروس کرونا امری اجتناب ناپذیر است‌ و در اصل استفاده از ماسک جز حقوق اجتماعی افراد محسوب می شود. افرادی که به پروتکل های بهداشتی بی نفاوت هستند سلامت خود و جامعه را به خطر می اندازند. زمانی که یک فرد از ماسک استفاده نمی کند نه تنها سلامت خود بلکه سلامت سایر افراد را نیز به خطر می‌اندازند. ممکن است یک فرد ناقل ویروس بوده و با رفت و آمد و تعامل بدون ماسک دیگران را نیز مبتلا کند. این بیماری تمام شدنی نیست مگر اینکه استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی را جدی بگیریم.

 

همچنین محمد حسن آصفری نماینده مردم اراک در مجلس در گفت و گو با ایسنا تاکید کرد: مردم باید نسبت به تبعاتی که ویروس کرونا بر روی سلامتی و حوزه اقتصادی و اجتماعی جامعه دارد آگاه شده تا مسئولیت پذیری اجتماعی خود را بالاتر ببرند. مساله‌ی شیوع ویروس کرونا امروز که به یک موضوع جدی تبدیل شده است و اگر به راهکارهای پیشگیری و کنترل این ویروس توجه نشود تاثیرات جدی‌ بر مسائل اجتماعی و اقتصادی جامعه برجای خواهد گذاشت. امروز همه ما در مبارزه با ویروس کرونا مسئول هستیم و اگر تلاش خود را برای ریشه‌کن کردن این ویروس به کار نبندیم با تاثیرات جدی آن به ویژه در بخش اقتصادی روبه‌رو خواهیم شد. بی‌توجهی هر یک از شهروندان نسبت به مسئولیت خود در رعایت پروتکل‌های بهداشتی نه تنها سلامت خود و خانواده‌اش بلکه سلامتی و جان سایر افراد جامعه را نیز به مخاطره می‌اندازد. هر یک از شهروندان مسئول هستند تا با استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی تلاش خود را به کار بسته تا هرچه زودتر این بیماری جدی مرتفع گردد. عدم آگاهی شهروندان نسبت به مسئولیت اجتماعی خود و بی‌تفاوتی نسبت به آن سلامت کل جامعه را به خطر می‌اندازد.

و در خاتمه احمد مرادی نماینده مردم بندر عباس در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به مسئولیت هر یک از شهروندان برای شکست ویروس کرونا خاطر نشان کرد: «همان طوری که پزشکان و کارشناسان این حوزه مرتبا تاکید دارند استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی، تنها راه مقابله با این ویروس در شرایط کنونی است. فلذا هر یک از شهروندان این مسئولیت را در قبال سایر اعضای جامعه برعهده دارند تا با رعایت پروتکل های بهداشتی از سلامتی خود و دیگران حفاظت کنند.

از سوی دیگر بخشی از اقشار ضعیف جامعه امروز توان تهیه ماسک و اقلام بهداشتی را ندارند. همان طوری که مردم عزیز همواره در کمک به همنوعان خود کوشا بودند انتظار می رود تا همانند گذشته به میدان آمده و برای تهیه اقلام بهداشتی دست نیازمندان را بگیرند.»

تجربه در شش ماه گذشته ثابت کرد در هر مقطع زمانی که مردم نسبت به مسئولیت اجتماعی خود در راستای مقابله با ویروس کرونا کوتاهی کرده اند، سیاست ها و تصمیمات اعمال شده برای مدیریت شیب ابتلا به این بیماری با شکست مواجه شده است. متاسفانه عدم آگاهی و انجام مسئولیت اجتماعی از سوی گروهی از افراد جامعه نه تنها سلامتی این گروه را به خطر انداخته بلکه تهدیدی برای سلامت و جان همه آحاد جامعه به شمار می رود.

امروز باید بپذیریم که برای غلبه بر کرونا که سلامت، جان و معیشت اقشار مختلف جامعه را تحت تاثیر قرار داده است راهی جز پذیرفتن مسئولیت خود در قبال جامعه یعنی رعایت پروتکل های بهداشتی و حفظ فاصله گذاری اجتماعی را نداریم.

 

منبع : ايسنا
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه