هرسال، سال تحصیلی جدید از اول مهرماه آغاز میشد، اما امسال تداوم بحران کرونا آغاز سال جدید تحصیلی را پیش انداخته و رنگی از خطر بخشیده است.
با توجه به مصوبه ستاد ملی مدیریت کرونا، فعالیت رسمی مدارس در سال تحصیلی جدید بهصورت حضوری و غیرحضوری آغاز خواهد شد.
وزارت آموزش و پرورش سه سناریو را برای بازگشایی مدارس از ۱۵ شهریور ۹۹ در نظر گرفته است که هر کدام از این سناریوها برای وضعیتهای مختلف شهرها در رابطه با شیوع ویروس کرونا طراحی شده است.
سناریوی اول: وضعیت سفید
سناریوی اول در صورتی اتفاق میافتد که شرایط سفید باشد. این سناریو غیر محتملترین سناریوی قابل پیش بینی است که در این صورت سال تحصیلی از ۱۵ شهریور ۹۹ با حضور دانش آموزان در مدارس همانند سالهای قبل آغاز میشود.
سناریوی دوم: وضعیت زرد
سناریوی دوم که سناریوی محتملی است این است که با وضعیت زرد مواجه باشیم. در این صورت حضور دانش آموزان از ۱۵ شهریور ۹۹ در مدارس با رعایت پروتکلهای دقیق بهداشتی و تعداد کنترل شده دانش آموزان در کلاسهای درس و رعایت کامل فاصله فیزیکی خواهد بود. در این صورت، تعطیلی پنج شنبهها لغو میشود و مدارس به صورت زوج و فرد میان تعداد دانش آموزان کلاس تقسیم میگردد. دانش آموزان در روزهایی که در مدرسه حضور ندارند میتوانند به صورت غیر حضوری تکالیف خود را انجام دهند یا از آموزشهای غیر حضوری استفاده کنند.
سناریوی سوم: وضعیت قرمز
در شرایطی که به دلیل قرمز بودن وضعیت هر شهر، در مقاطعی از سال تحصیلی ستاد کرونا اجازه حضور دانش آموزان سر کلاس را صادر نکند، سناریوی سوم اجرا میشود که آموزش کاملا مجازی است. حال ممکن است این مقاطع یک ماه یا یک هفته باشد و یا در برخی مناطق این محدودیت گذاشته شود و در منطقه دیگر محدودیتی نباشد.
علاوه بر این، وزارت آموزشوپرورش شیوه نامه بازگشایی مدارس در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ را با توجه به تداوم شیوع کرونا روز ۲۵ مرداد به ادارات کل استان ابلاغ کرده و در آن طبق هر وضعیت دستورعمل مسئولین مدرسه را تعریف کرده است.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش، با توجه به ادامهدار بودن شیوع بیماری کووید ۱۹ در آغاز سال تحصیلی جدید و لزوم در نظر گرفتن فرضهای متفاوت و اقدامات متناسب در وضعیتهای سهگانه (سفید- زرد - قرمز)، از سوی آموزشوپرورش شیوه نامه بازگشایی مدارس در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ به ادارات کل استان ابلاغ شد.
بر اساس بندهایی از این شیوه نامه حضور مداوم و فعال مدیر و تمام همکاران در شبکه آموزش دانشآموزی شاد بهعنوان بخشی از محیط کار، شناسایی، ثبتنام، آموزش و نگهداشت تمام دانش آموزان مدرسه و عضویت آنها در شاد، اصلاح اطلاعات و مشخصات همکاران و دانشآموزان مدرسه در سناد برای تشکیل کلاسها در بستر شاد، تعیین روش دسترسی دانش آموزان به هریک از روشهای آموزشی متناسب با شرایط و اقتضائات هرکدام از آنها، پایش مستمر کیفیت ارتباط و تعامل دانشآموزان با معلمان و دبیران و کنترل مستمر و مداوم جریان آموزش تکتک دانش آموزان با روشهای ذکرشده در وضعیتهای سهگانه، تعامل و ارتباط بین خانوادهها و دانشآموزان با استفاده از فرصتهای مختلف حضوری، غیرحضوری و مجازی، ضدعفونی مستمر کلاسها، سرویسهای بهداشتی و محیط مدارس با مشارکت اولیا و نهادهای مسئول، نظارت بر وضعیت بهداشتی سرویسهای ایاب و ذهاب دانشآموزی و توجیه والدین، تعامل مستمر با راهبران آموزشی، کارشناسان معین و مسئولان ادارات آموزشوپرورش وحضور مستمر مدیر و کارکنان اجرایی مدرسه در محل کار در تمامروزهای کاری هفته در تمام و وضعیتها بهعنوان شرح وظایف مدارس در سال تحصیلی جدید در نظر گرفته شده است.
براین اساس مدیران موظف هستند در تنظیم قرارداد سرویس ایاب و ذهاب دانش آموزان و نوآموزان پیشبینیهای لازم در خصوص آثار ناشی از تغییر احتمالی وضعیت سفید، زرد و قرمز در ضمن سال تحصیلی مورد توجه قرار دهند.
براساس این شیوه نامه در وضعیت زرد و در صورت ضرورت تقسیم دانشآموزان و نوآموزان یک کلاس به دو گروه بهمنظور رعایت فاصلهگذاری الزامی است. مدیر مدرسه موظف است دانشآموزان و نوآموزان هر کلاس را با توجه به مساحت کلاس و تعداد دانشآموز و نوآموز بهگونهای توزیع کند که حفظ حداقل فاصله مورد انتظار مطابق پروتکلهای بهداشتی امکانپذیر باشد بنابراین ممکن است در وضعیت زرد مدارس با حضور تمام یا بخشی از دانشآموزان و نوآموزان دایر باشند در این صورت لازم است؛ مدیران مدارس از سامانه شاد برای انجام فعالیتها و تکالیف درسی نوآموزان یا دانشآموزان با نظارت و هدایت والدین و ارائه بازخورد توسط معلمان آنها استفاده شود و در زنگ تفریح در شرایط آموزشهای حضوری تراکم دانشآموزان و نوآموزان را در رفتوآمد در حیاط مدرسه کاهش دهند.
همچنین در وضعیت قرمز فعالیتهای آموزشی و تربیتی بهصورت مجازی در سامانه شاد یا با استفاده از سایر روشها متناسب در تمامروزهای هفته انجام میشود در این وضعیت حضور و غیاب دانش آموزان و نوآموزان، ارائه درس جدید، ارزشیابی، تعیین تکالیف و سایر فعالیتهای مرتبط با فرآیند آموزش و یادگیری در سامانه شاد استمرار مییابد.
با اینکه آموزش و پروش سعی دارد تا بر بازگشایی مدارس طبق وضعیت هر استان و رعایت پروتکلهای بهداشتی را مورد تأکید قرار دهد، اما خانوادهها همچنان نگران سلامتی فرزندان خود هستند. در این باره پرسش اینجاست که آیا رعایت این پروتکلها از خطر بازگشایی مدارس میکاهد؟
مینو محرز متخصص عفونی وعضوستاد ملی مقابله با کرونا گفت: ما همچنان نگران بازگشایی مدارس هستیم. بالاخره تعداد زیادی بچه همراه با اولیا خود به مدرسه میآیند و تجمع ایجاد میکنند آن هم دراین شرایط؛ باید دید ما به آن درجهای رسیدیم که مدارس باز شوند.
وی افزود: وزارت بهداشت اگر صلاح بداند مدارس باز میشود. مسئولین امر ممکن است بگویند ان شاءالله با رعایت پروتکل بهداشتی بازگشایی مدارس عملی است. در این صورت باید تعداد کمتری دانش آموز به مدرسه بروند و آموزش از راه دور را بیشتر کنند این مسئله بسیار مهمی است.
او ادامه داد: اگر مثل برنامههای اروپا و آمریکا همه جا بسته باشد باید امکانات آموزش از راه دور و استفاده از فضای مجازی فراهم شود. امروز با اوضاعی که کرونا به وجود آورده است همه کشورها باید مجهز شود تا کار کردن و آموزش از راه دور میسر شود. باید سیسنم اینترنتی قوی باشد و قطع نشود تا خدمات به درستی ارائه شود. سخت است تا مردم عادت کنند. بخصوص برای بچههای کوچکتر مدرسه رفتن یک تفریح است و این طوری سخت است، اما نمیدانیم چطور باید با آن کنار آمد باید دید پروتکلهایی که میدهند چه میشود، اما در کل هر چه تجمع کمتر بهتر.
محرز در نهایت گفت: بازگشایی مدارس به این بستگی دارد که تا آن زمان موقعیت ما در مقابله با کرونا چطور باشد. اگر همین طوری سیر نزولی داشته باشیم یک برنامه است، اما اگر بعد از کنکور و مراسم محرم شیوع کرونا اوج بگیرد در چنین شرایطی درست نیست مدارس را به عنوان مکان تجمع آن هم در سراسرکشور بازگشایی کرد. باید دید اوضاع در روزهای آینده چطور خواهد شد.
مدارس 6روزدیگربازگشایی می شودولی هنوزمعلوم نیست
زوج وفرددانش اموزان وساعت بازگشایی
من هفتم میخونم یونیفرم من چگونه خواهد شد
من بیچاره یونیفرم پارسالم بهم نمیخوره گ دقیقا چیکار کنم؟