دیروز رئیسجمهور روحانی بار دیگر بر ضرورت برگزاری مراسم عزاداری محرم تأکید و تلاش کرد پیامدهای کرونائی آن را نفی کند. نکته دیگری که در سخنان آقای رئیسجمهور بود، ابراز تعجب از انتشار اخبار مربوط به جنگلخواری و کوهخواری و وقفی قلمداد کردنهای بیحساب و کتاب کوه و جنگل بود که این هردو نکته باعث تعجب شد. البته نکته سوم مطالب دیروز ایشان در جلسه هیأت دولت «تروریستی» دانستن نزدیک شدن هواپیماهای نظامی آمریکائی در آسمان سوریه به یک هواپیمای مسافربری ایرانی بود که بکار بردن این تعبیر توسط ایشان کاملاً بجا و قابل تحسین و تقدیر است.
اول اینکه شما آقای رئیسجمهور فقط از رعایت پروتکلهای بهداشتی در عزاداریهای محرم سخن میگوئید ولی درباره امکان رعایت آنها چیزی نمیگوئید. وقتی میگوئید عزاداریها باید پرشور برگزار شوند، یعنی تجمعات، سینهزنیها و نوحهخوانیهائی که با حضور مردم انجام شود. روشن است که چنین چیزی با حفظ فاصله اجتماعی و داشتن ماسک آنهم در هوای گرم تابستان امکانپذیر نیست.
دوم اینکه مردم ایران، نشان دادهاند که جان خود را برای امام حسین علیهالسلام و آرمان آن حضرت فدا میکنند و این واقعیت را هم خوب میدانند که همانطور که امام خمینی میفرمودند باید محرم و صفر را زنده نگهدارند تا اسلامی که امام حسین علیهالسلام معرف آن است زنده بماند. نکته مهم اینست که این مردم باید بمانند تا بتوانند راه امام حسین را ادامه بدهند. ویروس کرونا که به گفته خود شما در عروسیها به جان مردم میافتد و شما به همین دلیل برگزاری مجالس عروسی را ممنوع کردهاید و کار درستی هم کردهاید، این ویروس در مجالس عزاداریهای محرم، با مردم تعارف نمیکند و تماشاچی نخواهد بود. اگر تعداد جانباختگان روزانه بعد از عزاداریهای محرم به چند صد نفر رسید، چه کسی پاسخگوی جانهای مردم خواهد بود؟ اکنون هیأتهای مذهبی پیشقدم شدهاند و میگویند حتی اگر دولت هم اصرار کند، ما عزاداری را مثل گذشته برگزار نخواهیم کرد و ابراز ارادت به امام حسین را امسال استثنائاً بدون تجمع انجام خواهیم داد. حیف است رئیس دولت از مردم عقب بیافتد.
سوم اینکه برخلاف آنچه شما میگوئید، متأسفانه وقفی قلمداد کردن کوه و جنگل واقعیت دارد. وقفی دانستن 5600 هکتار از جنگلهای ساری و بخشهائی از قله دماوند، نمونههای روشن این واقعیت تلخ هستند که با پیگیریهای رسانهای و مطرح شدن در سطح جامعه و واکنش نشان دادن افکار عمومی، ادارات ثبت و اوقاف و دادگستری درصدد تجدیدنظر برآمدهاند و قول حل آن را دادهاند. وقتی شما این واقعیت را انکار میکنید، مردم درباره اینکه شما چقدر در جریان مسائل قرار دارید دچار تردید میشوند.
و چهارم اینکه به نظر میسد برای اطلاع داشتن از آنچه در جامعه میگذرد، لازم است بخش رسانهای ریاست جمهوری را فعال کنید. نیروهائی که وظیفه اطلاعرسانی را در دفتر شما برعهده دارند باید تمام واقعیتهای جامعه را دقیقاً به اطلاع شما برسانند بطوری که شما درباره همه چیز کاملاً بهروز باشید ولی متأسفانه به نظر میرسد اینگونه نیست. لطفاً این تجدیدنظر را جدی بگیرید و کاری کنید که اطرافیان شما بدون ملاحظه و یا پرهیز از بلهقربانگوئی، واقعیتها را به شما بگویند حتی اگر شما خوشتان نیاید.
آقای رئیسجمهور! هنوز یکسال از عمر دولت شما باقی است. یکسال در شرایط کنونی کشورمان که بسیار حساس و سرنوشتساز است، زمان کمی نیست. مطمئن باشید اگر در این یکسال باقیمانده با تکیه بر اطلاعات دقیق و با تجدیدنظر در نحوه نگاهتان به جامعه عمل کنید، بسیاری از مشکلات برطرف خواهد شد و کشورمان از شرایط دشوار و بحرانی کنونی به سلامت عبور خواهد کرد.
دیدگاه تان را بنویسید