۵۵آنلاین :
بر اساس گفته های مسئولان وزارت بهداشت سالانه حدود 70 هزار نوزاد معتاد در ایران به دنیا می آید. رویای چهار ماهه، رویایی ناتمام باقی ماند. 120 روز بیشتر میهمان دنیای خودساخته ما نبود، دنیایی که در آن جز بی رحمی، گرسنگی و خماری، سهم دیگری نصیبش نشد. دخترک چهار ماهه را وقتی به بیمارستان رساندند که از اعتیاد و سوءتغذیه شدید به استقبال مرگ می رفت. چند هفته قبل که رسانه ها، خبر مرگ رویا را مخابره کردند، آب سردی بر افکار عمومی ریخته شد. تا چند روز بازار نقدها و تحلیل ها درباره نوزادان معتاد داغ بود اما چند روز بعد خبر مرگ رویا در میان انبوه اخبار چهره های ورزشی، سینمایی و سیاسی گم شد، در حالی که هنوز هم صدها رویای دیگر در یکقدمی مرگ هستند. اعتیاد اجباری، شیره جان این نوزادان را با درد و بی قراری عجین کرده است. اگر نوزاد معتاد شده را از نزدیک دیده باشید، شبیه یک بزرگسال معتاد که مواد مخدر به او نرسیده، بی وقفه در ضجه و عذاب است. از درد به خودش می پیچد و لحظه ای آرام و قرار ندارد. نوزادان معتاد از همان بدو تولد با اعتیاد به دنیا می آیند. مواد سمی بدنِ مادری که غرق در اعتیاد است، به جنین منتقل می شود و نوزاد به محض
این که چشمش را به دنیا باز می کند، بی اراده و بی تقصیر در چنگال اعتیاد تحمیلی گرفتار می شود. بدتر از همه این است که به محض تولد، دردهای نوزاد چندین برابر می شود زیرا اگر تا دیروز در رحم مادرش، مواد مخدر به او می رسید و حالتی از آرامش نسبی و نشئگی در جنین وجود داشت اما بعد از تولد دیگر خبری از مواد مخدر نیست.
از سوی دیگر، آمارهای رسمی هم از کاهش سن اعتیاد زنان خبر می دهد. پیش تر فهیمه فرهمندپور، مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه امروز 4 تا 10 درصد معتادان جامعه زنان هستند، در جمع خبرنگاران تاکید کرده بود: «در حال حاضر الگوی اعتیاد در زنان تغییر کرده است. در گذشته سن اعتیاد زنان بالا بود و این افراد از مخدرهای سنتی استفاده می کردند اما امروز متوسط سن اعتیاد زنان به 37 سال کاهش یافته است و بیشتر به مخدرهای صنعتی گرایش دارند.» کاهش سن اعتیاد زنان و افزایش روز افزون آمار زنان معتاد، زنگ خطر جدی است که اگر خودمان را به نشنیدن بزنیم، آن وقت بالا رفتن آمار تولد نوزادان معتاد، هیچ جای تعجب نخواهد داشت.
منبع : مجله جامعه پویا
دیدگاه تان را بنویسید