ارسال به دیگران پرینت

تحلیلگران معتقدند رییس دولت‌های نهم و دهم آماده حضور در انتخابات ۱۴۰۰ می‌شود

بزرگترین چالشی پیش‌روی محمود احمدی نژاد

بزرگترین چالشی پیش‌روی محمود احمدی نژاد، احتمال ردصلاحیت اوست. رییس جمهور پیشین سال ۹۶ به راحتی از سوی شورای نگهبان ردصلاحیت شد تا احمدی‌نژاد متحمل یک ناکامی سنگین سیاسی شود. حالا هم بعید نیست که دوباره این اتفاق رخ دهد.

بزرگترین چالشی پیش‌روی محمود احمدی نژاد

آغاز به کار مجلس یازدهم با حضور برخی وزرای دولت‌های نهم و دهم فضای تنفس تازه‌ای را به طیف سیاسی محمود احمدی نژاد رییس جمهور پیشین کشورمان داده است. این فضای تازه باعث شده که عده‌ای گمانه‌زنی کنند که احمدی‌نژاد در تلاش است به قدرت بازگردد.

 انتخابات هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی نشان داد، اصولگرایانی که به احمدی‌نژاد نزدیک هستند قدرت فراوانی در مجلس جدید دارند. دو نایب رییس مجلس کم و بیش از نظر سیاسی با رییس جمهوری پیشین همراه‌ هستند. امیر حسین قاضی‌زاده هاشمی نایب رییس اول مجلس و نماینده مردم مشهد از اعضای جبهه پایداری است. جبهه پایداری نزدیکترین گروه اصولگرا به محمود احمدی‌نژاد است.

علی نیکزاد نایب رییس دوم مجلس هم وزیر مسکن دولت احمدی‌نژاد بوده و از سیاستمداران نزدیک به اوست. در دیگر لایه‌های هیات رئیسه مجلس نیز چهره‌های این طیف حضور دارند.

 سیاستمداران با نفوذ دیگری در جریان احمدی‌نژاد توانسته‌اند به مجلس راه یابند. جدای از قدرت نسبتا بالای جبهه پایداری، تک چهره‌های همچون شمس‌الدین حسینی وزیر اقتصاد دولت احمدی‌نژاد، میرتاج‌الدینی معاون پارلمانی دولت دهم، فریدون عباسی رییس سازمان انرژی اتمی در زمان ریاست جمهوری احمدی‌نژاد از جمله این افرادند. باید این را هم در نظر گرفت که در مجموع نزدیک به ۵۰ مدیر ارشد و میانی دولت نهم و دهم به مجلس راه یافته‌اند. در کنار این افراد نمایندگان جوانی هم هستند که علاقه خاصی به رییس جمهوری پیشین دارند.

به این ترتیب می‌توان گفت محمود احمدی‌نژاد پس از شکست‌های پیاپی سیاسی‌اش در سال‌های اخیر به ویژه سال ۹۶ و ردصلاحیت او از سوی شورای نگهبان حالا نفوذ قابل قبولی در مجلس پیدا کرده که می‌تواند راه را برای حرکت او باز کند.

البته باید به این نکته اشاره کرد که دفتر محمود احمدی نژاد چندی پیش با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که او هیچ نقش و دخالتی در انتخاب مجلس و هیات رئیسه مجلس نداشته و ندارد. این بیانیه واکنشی به تحلیل‌های کارشناسان سیاسی در این رابطه بود.

افزایش نفوذ احمدی‌نژاد باعث شده که تحلیلگران مختلف به این عقیده برسند که تحرکات تازه‌ای از سوی او و نزدیکانش در راه است. این دسته از تحلیلگران این احتمال را مطرح می‌کنند که احمدی‌نژاد و یا یکی از نزدیکانش در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده نامزد خواهد شد.

به طور مثال صادق زیباکلام استاد علوم سیاسی معتقد است احمدی‌نژاد برای انتخابات ریاست جمهوری برنامه دارد. این دیدگاه در میان فعالان سیاسی اصولگرا هم وجود دارد. حسین کنعانی مقدم احتمال نامزدی احمدی نژاد را دور نمی‌داند. محمد حسین قدیری ابیانیه نیز در این باره معتقد است " قدرت به مزاج او شیرین آمده است."

منبع : فرارو
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه