ارسال به دیگران پرینت

ترمز بورس‌های جهانی کشیده شد

بیشتر شاخص‌های مهم بورسی در اروپا و آسیا ریزشی شدند.

ترمز بورس‌های جهانی کشیده شد

 روند ابتلا به کرونا در برخی از کشورها همزمان با بازگشایی کسب و کارها مجددا حالت صعودی به خود گرفته و همین مساله زنگ خطر بازگشت موج کرونا در جهان را تقویت کرده است. با این حال به نظر می رسد هزینه قرنطینه برای اقتصاد کشورها آنچنان سنگین بوده است که خیلی از آن ها ترجیح می دهند به هر قیمتی شده فعالیت‌های اقتصادی را ادامه دهند.

استیون منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا گفته است حتی در صورت بروز موج دوم همه گیری، دولت قصدی برای اعمال یک قرنطینه سراسری دیگر ندارد و فعالیت کسب و کارها ادامه خواهد یافت و دولت از آن ها حمایت می‌کند. در فرانسه نیز امانوئل مکرون، رئیس جمهور این کشور گفته است چاره ای جز بازگشایی اقتصاد وجود ندارد و مردم باید نحوه زندگی با کرونا را بیاموزند.

تاکنون بیش از هشت میلیون و ۱۱۸ هزار و ۵۱۷ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۴۳۹ هزار و ۱۹۵ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۱۱۸ هزار و ۲۸۳ نفر، برزیل با ۴۴ هزار و ۱۱۸ نفر، انگلیس با ۴۱هزار و ۷۳۶ نفر، ایتالیا با ۳۴ هزار و ۳۷۱ نفر و فرانسه با ۲۹ هزار و ۴۳۶ نفر بوده است.  

بانک جهانی در گزارش جدید خود از چشم انداز اقتصادی جهان پیش‌بینی کرده است متوسط رشد اقتصادی کشورها در سال جاری تحت تاثیر شیوع کرونا و تعطیلی گسترده کسب و کارها به منفی ۵.۲ درصد برسد که بدترین عملکرد از زمان جنگ جهانی دوم خواهد بود. به جز چین، رشد اقتصادی پنج قدرت اقتصادی دیگر منفی خواهد بود که در این بین آمریکا و ژاپن رشد منفی ۶.۱ درصدی و ۱۹ کشور عضو منطقه یورو (از جمله آلمان، فرانسه و ایتالیا) به طور متوسط رشد منفی ۹ درصدی را تجربه خواهند کرد که نشان می‌دهد کرونا به بحرانی بدتر از رکود بزرگ سال ۲۰۰۸ برای اقتصاد جهانی تبدیل شده است.

اگرچه بانک‌های مرکزی بزرگ در سراسر جهان به تزریق نقدینگی به بازارهای مالی ادامه می دهند، اما نسبت به توانایی بانک ها برای تداوم رویکرد حمایتی کنونی یا نگه داشتن نرخ بهره در سطوح منفی تردیدهایی وجود دارد. نرخ بهره اکنون در آمریکا ۰.۲۵ درصد و در منطقه یورو، سوئیس و ژاپن منفی است.

جیمز مک گلو - تحلیل گر بازار  در موسسه آرگناو - گفت: اگر شاهد بروز موج دوم کرونا باشیم، سرمایه گذاران خیلی مایوس خواهند شد. ما هنوز مشکل کرونا را حل نکرده‌ایم و چه بخواهیم و چه نخواهیم هنوز شدت همه گیری کرونا یک عامل بسیار کلیدی و تعیین کننده برای اقتصاد جهانی خواهد بود.

بورس آمریکا

در وال استریت، همه شاخص‌ها صعودی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۶۲ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۵ هزار و ۷۶۳.۱۴ واحد بسته شد.

شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۸۳ درصد صعود تا سطح ۳۰۶۶.۵۹ واحدی بالا رفت  و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۱.۴۳ درصد افزایش در سطح ۹۷۲۶.۰۶ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

مساله برگزیت کماکان در صدر توجه معامله گران اروپایی قرار دارد. به نظر می رسد طرف انگلیسی پس از ثبت ارقام عجیب رشد ماه آوریل اندکی از مواضع قبلی خود عقب نشینی خواهد کرد. بنابر ادعای برخی از منابع خبری انگلیسی، این کشور به دلیل کاهش رشد اقتصادی و تداوم ریسک های ناشی از کرونا قصد دارد برنامه قبلی خود برای اجرای نظام جدیدی گمرکی با اتحادیه اروپا را به تعویق بیاندازد.

با این حال کابینه انگلیس اعلام کرده است قصدی برای تمدید دوران گذار فعلی ندارد و مصمم است هر چه سریع‌تر به جمع‌بندی بر سر شکل روابط آینده خود با اتحادیه اروپا برسد. هم چنین گاردین گزارش کرده است بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس قرار است گفت‌وگویی ویدیوئی با سران برخی از کشورهای اروپایی برای شکستن بن بست مذاکرات برگزیت داشته باشد.

آن طور که مرکز آمار انگلیس در گزارش اخیر خود اعلام کرده است،   رشد اقتصادی دومین اقتصاد بزرگ اروپا در ماه آوریل منفی ۲۰.۴ درصد رسید که ۲.۵ درصد کمتر از نرخ رشد پیش بینی شده قبلی و کمترین نرخ رشد ثبت شده تاریخ معاصر این کشور محسوب می‌شود.  بانک مرکزی انگلیس شرایط فعلی اقتصاد این کشور را از زمان جنگ جانشینی اسپانیا در قرن هجدهم بی سابقه دانسته است.

این وضعیت تنها محدود به انگلیس نیست: گزارش جدید بانک مرکزی فرانسه از وضعیت اقتصاد این کشور بیانگر آن است که بازگشت فعالیت‌ها به سطوح پیش از بحران دست کم دو سال به طول خواهد انجامید. طبق برآورد صورت گرفته توسط این بانک اقتصاد فرانسه پیش از آنکه در سال‌ آینده به رشد ۶.۹ درصدی دست یابد، امسال ۱۰.۳ درصد کوچک خواهد شد که در صورت تحقق حتی از عملکرد اقتصاد این کشور در سال های جنگ جهانی دوم نیز بدتر خواهد بود.

در آلمان نیز برآورد صورت گرفته توسط مرکز  مطالعات اقتصادی این کشور نیز نشان می‌دهد اقتصاد آلمان امسال ۱۰ درصد کوچک خواهد شد پیش از آن که بتواند در سال آینده مجددا رشد مثبت را تجربه کند و سطح تولیدات ناخالص داخلی آن سه درصد رشد کند. این برآورد در مقایسه با پیش بینی منفی ۷.۱ درصدی بانک مرکزی آلمان و منفی ۶.۶ درصدی سازمان توسعه و همکاری اقتصادی نیز پایین‌تر است.

گوین گیدز، کارشناس بازار سرمایه در موسسه "ریموند جیمز" گفت: بسیاری از معامله گران به این نتیجه رسیده‌اند که باید خود را برای یک دوره بازیابی اقتصادی طولانی مدت آماده کنند. در صورتی که بازارها مثل سابق بخواهند به هر خبر واکنش احساسی نشان دهند، شاهد ادامه روند نوسانات شدید به مانند هفته های اخیر خواهیم بود.

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۶۶ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۰۶۴.۷۰ واحد بسته شد.  شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با افت ۰.۲۲ درصدی و ایستادن در سطح  ۱۱ هزار و ۹۱۱.۳۵ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با افت ۰.۴۹ درصدی در سطح ۴۸۱۵.۷۲ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۴۶ درصد پایین رفت و به ۷۲۵۹.۳۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با ریزش ۱.۶۳ درصدی تا سطح ۲۱ هزار و ۹۱۷.۵۳ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۰.۶۲ درصد پایین رفت و در سطح ۲۴ هزار و ۱۵۰.۸۵ واحد بسته شد.  در چین شاخص "شانگهای  کامپوزیت" افت ۰.۰۵ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۰۰۱.۲۰  واحد بسته شد.

در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۱.۷ درصد کاهش و ایستادن در سطح ۵۷۴۸.۵۰ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود.

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها نزولی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۰۵ درصد کاهش به ۳۷.۱۰ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با ریزش ۰.۰۶ درصدی به ازای ۳۹.۷۰ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با صعود ۰.۰۸ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۷۲۶.۵۴ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افزایش ۰.۸۱ درصدی به ازای ۱۷.۵۴ دلار مبادله شد.

منبع : ايسنا
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه