تصمیم دولت برای خانه دار شدن مردم؟ فردین یزدانی کارشناس مسکن گفت: هیچ سیاستی برای بهبود بازار مسکن نمی تواند در کوتاه مدت تاثیر مثبتی بر بازار بگذارد ولی سیاست هایی مثل تولید مسکن اجاره ای و کمک به سرمایه گذاری برای ساخت و عرضه مسکن می تواند به بهبود وضع بازار کمک کند.
بازار نابسامان مسکن در سال های اخیر بسیاری از اقشار کم در آمد را برای خرید خانه و تمدید اجاره بها با مشکل روبرو کرده است. از این رو دولت سیاست های مختلفی را برای ساماندهی بازار مسکن اتخاذ کرده است. عدم برنامه ریزی دقیق و بستر اقتصادی نامناسب از دلایلی است که تحقق این وعده را زیر سوال برده است.
در رابطه با این موضوع فردین یزدانی کارشناس مسکن به گسترش نیوز می گوید: سیاست های مختلفی برای خانه دار کردن مردم در چند سال اخیر اعمال شده که با نگاهی به آمارها متوجه می شویم که تاثیر خاصی بر ساماندهی بازار مسکن نداشته است.
بیشتربخوانید:
قیمت آپارتمان تهران در ۲ خرداد
وی ادامه داد: وام دیعه مسکن از دیگر سیاست های دولت برای حل مشکل مستاجران است که با توجه به محدودیت های مختلف برای پرداخت این تسهیلات دست بسیاری از مستاجران از دریافت این وام کوتاه ماند ولی اگر فرض را بر این بگیریم که بیشتر مستاجران موفق به دریافت این وام شوند باز هم این تسهیلات مانند مسکنی عمل می کند که در کوتاه مدت فقط تاثیر جزئی بر بازار رهن و اجاره خواهد گذاشت.
سیاست های موثر بر بازار رهن و اجاره
یزدانی اضافه کرد: هیچ سیاستی برای بهبود بازار مسکن نمی تواند در کوتاه مدت تاثیر مثبتی بر بازار گذار باشد ولی سیاست هایی مثل تولید مسکن اجاره ای و کمک به سرمایه گذاری برای ساخت و عرضه مسکن میتواند در بلند مدت به بهبود وضع بازار کمک کند.
نقش مشاوران املاک بر گرانی مسکن
یزدانی خاطر نشان کرد: قیمت اجاره بها تابعی از قیمت مسکن در کشور است و وقتی تورم بخش مسکن روز به روز در حال افزایش است ، ما شاهد رشد قیمت ها در بازار رهن و اجاره می شویم.
وی ادامه داد: اتحادیه املاک در گرانی مسکن هیچ نقشی ندارند، بلکه سیستم مدیریتی کشور باعث ایجاد تورم در کشور شده است، از این رو نمی شود انتظار داشت که با افزایش روز افزون قیمت ها ، مسکن گران نشود.
راهکار موثر برات نجات بازار مسکن
یزدانی بیان کرد: باید با قاطعیت گفت که به هیچ عنوان این وعده با توجه به بستر اقتصادی نامناسب و تورم روز افزون کشور در شرایطی که تحریم گریبان گیر اقتصاد شده است ،به تحقق نمی رسد. با نگاهی به وضعیت اقتصادی موجود این موضوع محقق می شود که چنین وعده هایی بیشتر شعار سیاسی است تا راه حل اقتصادی و کمکی به خانه دار شدن افراد نمی کند .
یزدانی افزود: برای بهبود بازار مسکن باید مدیریت کلان کشور اصلاح شود و بسترهای اقتصادی کشور در راستای توقف تورم حرکت کند.رشد اقتصادی و کنترل تورم بر پایه مدیریت اقتصاد کلان از عواملی است که به خودی خود باعث تعادل در بازار عرضه و تقاضای مسکن شده و تورم بخش مسکن را کنترل می کند.
مالک اصلی زمین خداست نه دولتها که اینچنین مرزبندی کردن وووو
اگر راست میگید به هرکس که خونه نداره زمین رایگان بدید خودشون بسازند
زمین یا جهان ملک شخصی کسی نیست
همه مخلوقات خدا حق دارند نسبت به آن
حتی حیوانات و پرندگان و گیاهان و همه
فهمیدید
اینا باید جواب پس بدهند
این آقایون دلالان کارشناس نما هر برای گرم کردن بازار مسکن هر روز یک داستانی در میارن مثلاً یک روز میگن فایلهای فروش این روزها زیاد شده در خرداد بازار گرم خواهد شد یا تغییر در اردیبهشت اتفاق افتاده یا اینکه برجام بهم خورده داره قیامت میشه زود بخرید ولی همه اینها داستان هست واقعیت این است که مردم توانایی خرید ندارند و نخواهند داشت و مسکن خیلی بیشتر از تورم رشد کرده و تعداد خانه ها نه میلیون واحد بیشتر از خانوارها می باشد و اگر تا ده سال دیگر حتی یک واحد خانه هم ساخته نشود باز همچنان تعداد خانه های موجود در کشور بیشتر از خانوارها خواهد بود و در ایران حداقل سه میلیون واحد خانه بدون مشتری وجود دارد