۵۵آنلاین :
کسانی که به تتو کردن بدن خود علاقه دارند، معمولاً این نگرانی را دارند که مبادا چیزی را تتو کنند که در آینده از آن پشیمان نشوند. اما حتی اگر خودتان هم هیچ مشکلی با تتو کردن نداشته باشید، کسانی وجود دارند که با شما هم نظر نباشند. در واقع گاهی حتی یک تتوی بی منظور می تواند شما را به دردسر بزرگی بیندازد. در ادامه با تعداد از ممنوعیت های قانونی کشورهای مختلف دنیا در مورد تتو کردن بدن آشنا خواهیم شد.
آمریکا- ایالت جورجیا
اگر در ایالت جورجیای آمریکا زندگی کنید و بخواهید تتوی خط چشم کنید یا در واقع برایتان یک خط چشم دائمی بکشند، این کار شدنی نیست چون انجام هر گونه تتویی در ناحیه چشم ممنوع است. این بدان معنی است که نه می توانید تتوی آرایشی کنید و نه میکروبلیدینگ ابرو.
تایلند
تایلند تقریباً یک کشور بودایی است و مجسمه ها و تصاویر بودا در آن جزء مقدسات مذهبی محسوب می شوند. اما اگر فکر می کنید همین دلیل خوبی است تا یک تتوی بودا روی بدن خود بزنید، باید بدانید کاملاً در اشتباه هستید.
در تایلند، تتو کردن سر بودا روی بازو یا پشت را فوق العاده بی ادبانه، از نظر فرهنگی ناشایست و توهینی به قشر مذهبی جامعه می دانند. به همین دلیل تایلند تتوی بودا را هم برای تایلندی ها و هم برای گردشگران ممنوع کرده.
دانمارک
هر گونه تتو روی صورت یا دست در دانمارک غیر قانونی است. از سال ۱۹۶۶، انجام تتو روی دست ها، گردن و صورت دیگران در این کشور ممنوع شده. با این حال، از قرار معلوم، این قانون چندان جدی گرفته نمی شود چون این روزها دانمارکی های زیادی هستند که در این قسمت های بدن خود تتو دارند. در هر حال آن ها می توانند برای تتو کردن به کشورهای اطراف بروند و از مجازات قانونی این کار هم در امان باشند.
هاوایی
در هاوایی تتو کردن پشت گوش ها یا روی پلک ها ممنوع است، مگر اینکه با نظارت یک پزشک معتبر انجام شود. این بدان معنی است که کار تتو باید توسط پزشکان دارای مجوز انجام شود نه تتو کارها.
کره شمالی
در کره شمالی موضوع تتوها فقط توسط حزب کمونیست تعیین می شود و باید قبل از انجام مورد تأیید قرار بگیرد، گرچه گاهی ممکن است این قوانین بسیار مبهم باشد. برای مثال، در کره شمالی کلمه ی «عشق» را اگر در مورد خانواده ی خودتان باشد نمی توانید تتو کنید اما اگر این کلمه بیان کننده ی علاقه ی شما به وطن تان و حزب حاکم باشد، ایرادی ندارد.
بعضی از پرطرفدارترین تتوها در کشور شمالی عبارتند از عبارت «دفاع از سرزمین مادری»، تصویر یک کبوتر که نماد صلح است و همینطور تصویر یک عقاب که نماد قدرت است. در مقابل، تتو کردن چهره ی کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، روی بازو، با مجازات فوری رو به رو خواهد شد. در کره شمالی تصویر خاندان حاکم جزء مقدسات محسوب می شود.
ژاپن
گرچه امروزه در ژاپن ممنوعیتی در رابطه با تتو کردن وجود ندارد، اما اگر روی بدن تان تتو داشته باشید، نمی توانید به هر جایی که بخواهید بروید. این مسأله ریشه در گذشته دارد. در ژاپن تتو همیشه تداعی کننده ی گروه ها تبهکار ژاپنی بوده و هنوز هم در این کشور تتو کردن بدن را ننگ اجتماعی بزرگی می دانند.
بنابراین اگر بخواهید به استخر شنا، باشگاه، کافه، رستوران و هر مکان عمومی دیگری بروید، باید از پوشیده بودن تتوی خود مطمئن شوید.
مالزی
تتوهای دائم در مجموع در میان مسلمانان سنی ممنوع هستند چون آن ها اعتقاد دارند تتو کردن باعث تغییر بدن که یکی از آفریده های خداوند است می شود. اما حتی اگر شخص مذهبی ای هم نباشید، در مالزی باید از بابت تتوهای خود مراقب باشید. اگر تتویی دارید که حاوی آیات قرآن و کلمات «الله» و «محمد رسول الله» است، حتماً آن را بپوشانید.
آلمان
گرچه تتو کردن در آلمان در مجموع امری پذیرفته است، اما بعضی تتوها در این کشور می تواند شما را به دردسر جدی ای بیندازد. در کشور آلمان به نمایش گذاشتن هر گونه تتویی از صلیب شکسته، نشان پرچم اس اس، صلیب سلتی، صلیب خورشیدی و دیگر عناصر مرتبط با فرهنگ نازی ممنوع است.
دیگر نمادهای ممنوعه در این کشور عبارتند از: داس و چکش، ستاره ی سرخ و پرچم سرخ که معمولاً از آن ها به عنوان نمادهای حزب کمونیست استفاده می شود.
انجام تتو از لحاظ قانونی در کشور ایران تتوصورتتاتوی صورت شامل تاتو ابرو، خط چشم، هاشور ابرو، سایه ابرو، میکروپیگمنتیشن، خط لب، بن مژه، سایه لب، بیلدینگ و میکروبیلدینگ و غیره میشود. در مورد تاتو صورت باید گفت تاتوی صورت نه تنها در ایران غیر قانونی نیست بلکه به بانوان مدرک و جواز تعلق میگیرد و به عنوان زیر شاخه آرایشگری مطرح میباشد.
تتوی بدنتتوی بدن در ایران غیر قانونی نیست، چرا که هیچ جرم و قانونی در مورد آن در کتاب قانون ذکر نشده، و هر امری که جرمی نداشته باشد غیر قانونی نیست. اما این شغل از نظر اداره بهداشت و معاونت درمان غیر بهداشتی است و نیاز به یک پزشک در حین انجام تتو میباشد.
تاتو از نظر شرعی و اسلامیهمانطور که میدانید تتو مانع رسیدن آب به سطح پوست نمیشود و در نتیجه برای وضو و غسل ایرادی ندارد، به این دلیل که رنگدانه های رنگ تتو در زیر پوست کاشته میشود و نه به سطح پوست، آسیب جدی به بدن وارد نمیشود، همین دو کافی است تا درک کنیم تتو از نظر شرعی مشکلی ندارد. همچنین مراجع تقلید و علما تتو را حلال اعلام کرده اند.
حکم خالکوبی از نظر مراجع تقلید
آیت الله مکارم شیرازی (مدظله):
سوال:خالکوبی چه حکمی دارد و آیا برای غسل و وضو مشکلی ایجاد میکند؟ هرگاه ضرر خاصّی برای بدن نداشته باشد عکسهای موجب فساد اخلاق در آن نباشد جایز است و در هرحال برای وضو و غسل مشکلی ایجاد نمیکند.
سوال:آیا خالکوبی در اسلام حرام است؟ چرا؟ حرام نیست مگر اینکه عکسهای مستهجن باشد و یا اسامی مقدس که در حال عدم وضو یا جنابت مایه اشکال شود.
آیت الله خامنهای (دام ظله):
سوال:حکم حضرتعالی درباره تاتو کردن ابرو برای زنان چیست؟ ج) مانع ندارد، و اگر در نظر عرف زینت محسوب میشود باید از نامحرم بپوشانند.
به طور کلی حکم خالکوبی براساس فتوای آیة الله خامنهای مدظله العالی چنین است:
«خالکوبی حرام نیست و اثری که از آن در زیر پوست میگذارد مانع از رسیدن آب نیست و وضو و غسل با آن صحیح است.»
نظر آیت الله سیستانی در مورد خالکوبی
سۆال:کاشتن ابرو برای زنان اشکال دارد یا خیر؟ جواب: کاشتن ابرو به جهت وضو و غسل اشکال دارد، ولی خالکوبی کردن آن مانعی ندارد.
سۆال:ایا داشتن خالکوبی بر روی بازو برای گرفتن وضو ایجاد اشکال میکند؟ چنانچه جواب مثبت است لطفا راهنمایی بفرمائید چه باید کرد؟ جواب: ایجاد اشکال نمیکند.
سۆال:آیا خانمهایی که دارای تاتو بر روی ابروهای خود میباشند میتوانند به حج بروند؟ جواب: اشکال ندارد و به حج ضرری نمیرساند.
سۆال:تاتو کردن ابروها چه حکمی دارد؟ جواب: مانعی ندارد، ولی اگر زینت شمرده شود باید زنان از نامحرم آن را بپوشاند.
سۆال:تاتوکردن ابروها و لبها چه حکمی دارد؟ جواب:اشکال ندارد، ولی زنها باید ان را چنانچه عرفا زینت حساب شود باید از نامحرم بپوشانند.
منبع : روزیاتو
عالیه