ارسال به دیگران پرینت

شایعه‌ای که دارد به واقعیت نزدیک می‌شود | خبری از انتخابات فدراسیون‌های ورزشی نیست

وزارت سرپرستی!

وزارت ورزش هم‌چنان عزمی برای برگزاری انتخابات فدراسیون‌های بلاتکلیف ندارد و ظاهرا تا سال 1400 خبری از انتخابات نخواهد بود!

وزارت سرپرستی!

سپهر ستاری: در چند ماه اخیر یکی از مهم‌ترین بحث‌های ورزش ایران مربوط به اداره چند فدراسیون ورزشی با سرپرست بود که نقدهای زیادی به آن وارد شد. انتظار می‌رفت وزارت ورزش آن هم در سالی که به المپیک منتهی می شود بدون تعلل تکلیف فدراسیون‌های بدون رییس را مشخص کند اما در عمل تا به امروز این اتفاق رخ نداده و شایعه‌ای که پیش از این شنیده می‌شد در حال نزدیک شدن به واقعیت است.

همین یکی دو ماه پیش بود که در فضای مجازی شایعه ای دهان به دهان چرخید.ار آن حرف های درگوشی که وزارت ورزش و جوانان قصد دارد تا پایان دوره چهارساله خود با همین روند فعلی پیش برود و فدراسیون‌های بدون رییس را تا سال 1400با سرپرست اداره کند؛ شایعه‌ای که البته هرگز از سوی وزارتی‌ها تایید نشد اما با توجه به عدم برگزاری مجمع این فدراسیون ها ظاهرا قصه دارد به واقعیت نزدیک می شود و شرایط فعلی مورد تایید وزارت ورزش است!

در حال حاضر مهم‌ترین بهانه وزارت ورزش برای عدم برگزاری انتخابات فدراسیون‌ها موضوع کروناست اما در همین مدت مراسم‌هایی به مراتب کم‌اهمیت‌تر از انتخابات فدراسیون‌های ورزشی در شرایط کرونا برگزار شده و کسی هم نگران این ویروس نبوده است؛ هم‌چنین وزارت ورزش امکان برگزاری آنلاین را هم دارد اما به نظر می‌رسد مهم‌ترین عامل بازدارنده در برگزاری انتخابات فدراسیون‌های ورزشی «نبودن عزم برگزاری» است که باعث شده بسیاری از فدراسیون‌ها در بلاتکلیفی به کار خود ادامه دهند.

این رفتار وزارت ورزش باعث شده تا شائبه مهندسی انتخابات فدراسیون‌های بلاتکلیف به وجود بیاید.مثلا یکی از این شایعات این است که رییس جدید طوری انتخاب شود که حداقل تا پایان دوره اول رییس جمهور آینده در راس فدراسیون باشد! بی برنامگی و بدون رییس ماندن چند فدراسیون ورزشی  باعث شده تا سردرگمی های زیادی به وجود بیاید.مثل اینکه ورزشکاران و حتی خود سرپرستان هم نمی توانند برنامه بلندمدتی تدوین کنند و فقط به امور جاری می پردازند که آن هم به خوبی پیش نمی رود!

در حال حاضر هفت فدراسیون فوتبال، شطرنج، پرورش اندام، ورزش‌های بومی محلی، اسکی، اتومبیلرانی و پزشکی ورزشی ماه‌هاست که بدون رییس اداره می‌شوند و عزمی هم برای تغییر این روند و مشخص کردن تکلیف این فدراسیون‌ها وجود ندارد. حتی در گذشته تاریخ‌هایی برای برگزاری انتخابات بعضی رشته‌ها مانند شطرنج اعلام شده بود اما آن هم به جایی نرسید.

در این مدت انتقادات زیادی به مدل اداره این فدراسیون‌ها وارد شده اما وزارتی‌ها توجهی به این نقدها ندارند و راه خودشان را می‌روند؛ راهی که البته سرنوشتش با توجه به عملکرد سال‌های اخیر کاملا مشخص است. پرواضح است که ورزش ایران با این مدل تصمیمات حال و روز خوشی ندارد و وزارت ورزش باید ممنون ویروس کرونا باشد که المپیک 2020 را به تعویق انداخت تا کاروان ورزشی ایران با آن شرایط وارد مسابقات نشود و حالا هم این ویروس تبدیل به دستاویزی شده تا انتخابات فدراسیون‌های ورزشی را مدام به تعویق بیاندازند.

اکنون شایعه چند ماه اخیر بیش از قبل به واقعیت نزدیک شده و انگار برای برگزاری انتخابات بعضی رشته‌ها و مشخص شدن تکلیف آن‌ها باید تا سال 1400 منتظر ماند. روشی که البته عواقب آن از همین حالا هم مشخص است.

سرپرستانی که بدشان نمی آید رییس شوند

نکته اصلی اینجاست که اگر اصل بر بی طرفی است، چرا سرپرستی که موظف است در مدت شش ماه انتخابات را برگزار کند، باید این اجازه را داشته باشد که در روزهای پایانی سرپرستی اش استعفا بدهد و شرایط حضور در انتخابات را به دست آورد؟ این سرپرست دست کم پنج ماه از این شش ماه را زمان داشته تا با لابی و چینش افراد مدنظر خود در هیئت استانی، شرایط را به گونه ای مهیا کند که در انتخابات مدعی باشد. گرچه در بعضی موارد دیده شده دوره سرپرستی  این افراد از شش ماه هم تجاوز کرده است و فدراسیون های نامبرده همگی این شرایط را دارند! نمونه بدتر اینکه چه دلیلی دارد که وزارت ورزش در برگزاری انتخابات فدراسیون ها ماه ها تعلل کند که در نهایت برچسب مهندسی شدن به آن زده شود؟ 

اگر امسال هم انتخابات بود؟!

وزارت ورزش سال‌های گذشته در زمینه برگزاری انتخابات فدراسیون‌ها بسیار فعال و پر کار بود. سال ۹۶ به دلیل در پیش بودن انتخابات کمیته ملی المپیک و لزوم تعیین تکلیف رؤسا برای حضور در مجمع این کمیته، ۲۰ مجمع انتخاباتی برای فدراسیون‌ها برگزار شد. سال ۹۷ هم برگزاری انتخابات ۱۷ فدراسیون در دستورکار وزارت ورزش قرار گرفت.چوگان، کشتی، کنگ فو، وزنه برداری، بیماری‌های خاص، والیبال، تنیس روی میز، ورزش‌های رزمی و جانبازان و معلولان هم فدراسیون‌هایی بودند که سال گذشته پروسه انتخابات در مورد آنها به سرانجام رسید.

حالا انتظار می‌رود امسال که ورزش ایران همچون سال گذشته درگیر حضور در میادین کسب سهمیه المپیک و آماده سازی برای این رویداد است وزارت ورزش با برگزاری به موقع انتخابات فدراسیون‌ها کمک بزرگی انجام بدهد و حال باری را  از  روی دوش ورزش بردارد. 

 

 

به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه