شرق: ویروس کرونا همچنان آمار مبتلایان و جانباختگان را در ایران جابهجا میکند و هر روز رکورد تازهای شکسته میشود. با شدتگرفتن آمار مرگ و همچنین احتمال رسیدن آمار مرگ روزانه به بیش از هزار نفر، حالا قرار است محدودیتهای تازهای اعمال شود. انتشار خبر این محدودیتها در حالی است که پیش از این از احتمال تعطیلی دوهفتهای تهران و برخی مناطق در شرایط قرمز شیوع، سخن به میان آمده بود که درنهایت این اتفاق رخ نداد. درحالیکه دیروز وزیر بهداشت بیتوجه به ضعف مدیریت این بیماری در کشور، دورهمیها را عامل ۵۱ درصد از انتقال کرونا دانست و نسبت به چهاررقمیشدن آمار مرگ هشدار داد، قرار است محدودیتها شدت بگیرد.
جانباختن ۴۸۲ نفر دیگر
دیروز بار دیگر آمار مرگ ایرانیان بر اثر ابتلا به کرونا رکورد شکست. سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دراینباره گفت: «با فوت ۴۸۲ بیمار دیگر از مبتلایان قطعی به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان قطعی بیماری کووید۱۹ در کشور به ۴۲هزارو ۴۶۱ نفر رسید و ۲۷ استان همچنان در وضعیت قرمز کرونا هستند». سیماسادات لاری با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: «در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر ۲۷ آبان ۱۳۹۹ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳هزارو ۳۵۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و سههزارو ۷۹ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷۸۸هزارو ۴۷۳ نفر رسید». سخنگوی وزارت بهداشت گفت: «خوشبختانه تاکنون ۵۷۰هزارو ۷۷۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین پنجهزارو 691 نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون پنجمیلیونو۵۸۶هزارو ۱۴۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است».
دورهمیها عامل ۵۱ درصد انتقال کروناست؟
سخنان دیروز وزیر بهداشت هم حاوی اطلاعات تازهای درباره انتشار این ویروس در کشور بود که از احتمال رسیدن آمار روزنامه مرگ به بیش از هزار نفر خبر داد. «سعید نمکی» با اشاره به اینکه شهدای سلامت مظلومترین شهدای عرصه شهادت این سرزمین هستند، بیان کرد: «در دفاع مقدس سرباز و فرماندهان زیادی را از دست دادیم، اما در این جنگ اکثرا ما سردار از دست دادیم، روزهای سختی بود که ما هیچ امکاناتی نداشتیم و در اوج بیماری رذلترین آدم تاریخ یعنی ترامپ، شرایط را برای ما سختتر کرده بود». وی ادامه داد: «ما ماسک و لباس از هر جای دنیا تهیه میکردیم به مشکل برمیخوردیم، من دوونیم بامداد منتظر بودم تا بگویند محمولههایی برای نظام سلامت رسیده، اما برای یک فرمانده خیلی تلخ است که نتواند لباس برای سربازش تهیه کند و برای ما این اتفاق میافتاد». وزیر بهداشت درباره محدودیتهای تازه هم گفت: «در این طرح ما دو موضوع را پیش میبریم؛ یک اعمال محدودیتها است که از شنبه شروع میشود، ما کشور را به سه گروه زرد، نارنجی و قرمز تقسیم کردیم که معیار ما برای زردی این بود که اگر یک شهر به ازای هر صد هزار نفر در روز، چهار بیمار سیپیآر مثبت بستری داشت زرد میشود، یعنی یک شهر یکمیلیوننفری باید روزی ۴۰ بیمار بستری سیپیآر داشته باشد اما چون میدانیم تعدادی از بیماران کووید۱۹ بستری ممکن است تست مثبت نداشته باشند و با آزمایشهای دیگر مشخص شود پس ورودی ما باید ۶۰ بیمار باشد که به دلیل تغییرات ویروس که فعالتر شده مدتزمان نگهداری بیمار در بیمارستان بیشتر شده است». او ادامه داد: «یعنی یک شهر یکمیلیوننفری وقتی زرد است باید ۶۰۰ تخت برای بیماران کرونایی مشغول باشد و ۲۰ درصد آنها تخت آیسییو هستند که ۱۲۰ تخت آیسییو میشود، در حالی که باید ۳۰ درصد از تختهای آیسییو را برای بیماران دیگر در نظر بگیریم». وزیر بهداشت با اشاره به اجرای پروتکلها از روز شنبه گفت: «این تاریخی که از شنبه برای محدودیت اعلام کردیم یکی از حیاتیترین تاریخها برای مدیریت کروناست. اگر مردم کوتاه بیایند بازی را میبازیم و به مرگهای چهاررقمی میرسیم، روزی گفتم مرگها سهرقمی میشود و کسی باور نکرد. مرگ چهاررقمی یعنی اینکه به ورطهای خواهیم رسید که خلاصشدن از آن دشوار است کمااینکه زمانی هم که مرگها سهرقمی شد ما با پکیجی از مشکلات روبهرو بودیم».
محدودیتهای تهران سراسری است، نه منطقهای
معاون درمان ستاد کرونای استان تهران درباره نقاهتگاهشدن هتلها برای بیماران کرونایی و هزینه آن گفت: اگر این طرح اجرائی شود، به صورتی برنامهریزی خواهد شد که بیمار هزینه قابل توجهی پرداخت نکند. «نادر توکلی» معاون درمان ستاد کرونای استان تهران که با ایلنا سخن میگفت، با اشاره به اظهارات استاندار تهران مبنی بر اینکه بر اساس تستهای cpr و میزان بستریهای بیمارستانی، محدودیتهای منطقهای اعمال میشود، بیان کرد: «اینها همان محدودیتهای سهمرحلهای است، محدودیتها بر اساس شرایط، به سه قسمت تبدیل شده که قبلا چهار مرحله بود و بخش سفید حذف شد». او در رابطه با نقاهتگاهشدن هتلها برای بیماران کرونایی بیان کرد: «مشکلی که ما داشتیم این بود؛ وقتی فردی مثبت میشود و درگیر بیماری است، باید مدتی را در جایی بماند و قرنطینه شود و آنجا دوره نقاهت خود را طی کند، چراکه در منزل اطرافیان مثل پدر، مادر و کسانی که بیماری زمینهای دارند، در ریسک ابتلا قرار دارند، از همین رو فرد ناقل میتواند جایی باشد که در زمان بیماری در نقاهتگاه باشد، چون گاهی بیماری در حدی هم نیست که بیمارستان مراجعه کند، اما هنوز مصوبه یا دستورالعملی برای این موضوع داده نشده است».
محدودیت تردد بینجادهای در مراکز استانها از ۱۰ صبح امروز
دیروز همچنین جانشین فرمانده پلیس راهور ناجا از اعمال محدودیتهای تردد در تمامی مراکز استانهای کشور از ساعت ۱۰ صبح امروز خبر داد. سیدتیمور حسینی در گفتوگو در این باره گفت: «علاوه بر محدودیتهایی که بناست با مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا از روز شنبه در کشور اجرا شود که جزئیات آن را در زمان خود اعلام خواهیم کرد، مشابه طرحی که چندیپیش برای ممنوعیت تردد در ۲۵ مرکز استان به اجرا درآمده بود، از ساعت ۱۰ صبح چهارشنبه و این بار در تمامی مراکز استانهای کشور اجرا خواهد شد». او ادامه داد: «بر این اساس از ساعت ۱۰ صبح چهارشنبه، تا ساعت ۲۴ روز جمعه هفته جاری، هیچ پلاک غیربومی اجازه ورود به مرکز استانها را نخواهد داشت و از سوی دیگر پلاکهای بومی نیز اجازه خروج از مرکز استان را نخواهند داشت. در این شرایط مثلا اگر خودرویی بخواهد به شهر محل صدور پلاک خود بازگردد و در طول مسیر از دو مرکز استان عبور کند، باید از مسیرهای جایگزین استفاده کرده و اجازه ورود به مرکز استان به این خودروها نیز داده نخواهد شد». جانشین پلیس راهور ناجا درباره اینکه محدودیتهایی که از شنبه اجرا خواهد شد، چگونه است، گفت: «در این خصوص جزئیات و شیوه اجرا اطلاعرسانی خواهد شد و همانطور که گفتم این طرح ارتباطی با آن محدودیتهایی که بناست از روز شنبه اجرا شود، ندارد».
دیدگاه تان را بنویسید