تعیین قیمت خودرو این روزها در کشمکش جلسات مختلف مسئولان قرار دارد و همین امر تأثیرات منفی خود را بر تغییرات قیمتی انواع خودروها در بازار گذاشته است.
اوایل هفته گذشته بود که براساس توافقات به عمل آمده در ستاد تنظیم بازار قرار شد سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان نسبت به اعلام قیمتهای جدید خودرو اقدام کند اما دو روز بعد از این توافق رئیس سازمان بازرسی کل کشور اعلام کرد: «شورای رقابت باید هفته آینده فرمول قیمتگذاری خودرو را ارائه میکند و قیمت خودرو بر اساس این فرمول تعیین میشود.»
این نقل قولها در اعلام قیمتهای جدید خودرو باعث شد تا بازار درگیر قیمتهای کاذب انواع خودروهای داخلی شود به نحوی که برای یک خودروی پراید که پیش از این ۷۰ میلیون تومان بود رقمهای ۸۵ تا ۹۰ میلیون تومانی مطرح شود. ثبت این رقمهای کاذب که فقط بر روی کاغذ بود و در عمل خبری از خرید و فروش نبود عاملی شد تا بازار با التهابات بسیاری روبه رو و نگرانی مردم هر روز افزایش پیدا کند.
وزیر صنعت هم با صدور دستور ویژه به رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان از مسئولان این سازمان خواست تا با توجه به وجود برخی قیمتهای غیرمتعارف و فاصلهدار نسبت به قیمت واقعی خودرو در بازار آزاد اقدام کنند. اما با گذشت چند روز از دستور وزیر صنعت اتفاقی در بازار رخ نداد و همچنان روند صعودی قیمت خودروهای داخلی در بازار رکودهای مختلفی را ثبت کرد.
در نهایت روز گذشته رئیسجمهور به موضوع گرانی خودرو ورود کرد و با اعلام اینکه «افزایش قیمت خودرو به این شکل خلاف مصوبه ستاد اقتصادی دولت بوده و قابل پذیرش نیست، وزارت صمت را موظف به رسیدگی سریع این موضوع و برخورد با متخلفان افزایش قیمت خودرو کرده است.»
امروز قیمتها در برخی از خودروهای داخلی ۵ تا ۱۰ میلیون تومان کاهش پیدا کرد. برخی فعالان بازار معتقدند، ما بلاتکلیف هستیم و نمیدانیم سرنوشت قیمتها به چه صورت خواهد شد. این روزها کمتر معامله انجام میدهیم و بازار شایعه و اعلام قیمتهای کاذب در سطح فضای مجازی داغ است اما در عمل خبری از معامله در بازار نبوده و همه منتظر قیمتهای جدید خودرو هستند.
در حال حاضر مشتریان از خود میپرسند مگر چه اتفاقی در بازار افتاده که خودروها با این حجم از افزایش قیمت ها مواجهه شدهاند.
برای پاسخ به این پرسش تئوریهای مختلفی در چرایی رکورد ۹۰ میلیون تومانی برای پراید مطرح است که نخستین آن را باید اعلام خبر حذف آن از بازار دانست چرا که بسیاری از کسانی که توان مالی کافی نداشتند با شنیدن آن احساس خطر کرده و به سراغ بازار خودرو آمدند تا لااقل بتوانند یک پراید خریداری کنند. در این شرایط با افزایش تقاضا طبیعی است که قیمت ها روند صعودی پیدا کند.
در حال حاضر پراید در رده خودروهای ارزان قیمت بازار است که خبر حذف آن از خط تولید بیشتر مورد توجه دلالان و سودجویان بازار قرار گرفته و امروز این خودرو حتی در بازار کمیاب هم شده است.
علاوه براین نباید از شگرد خودروسازان هم غافل شد زیرا هر زمان که خبر حذف تولید یک خودرو را مطرح می کنند بازار واکنش منفی نشان داده و کاهش عرضه رشد قیمت ها را ایجاد میکند.
نکته مهم دیگر را باید چالش افزایش نقدینگی و سرمایههای سرگردان در کشور عنوان کرد؛ در این شرایط مردم برای حفظ ارزش سرمایه خود به سراغ کالاهای سرمایهای میروند که در این شرایط خودرو بهترین گزینه است.
دیدگاه تان را بنویسید