ارسال به دیگران پرینت

١١ هکتار از میانکاله سوخت | مهار نهمین آتش‌سوزی پناهگاه حیات وحش مازندران

سوختن پناهگاه حیات وحش میانکاله بالاخره به آخر رسید؛ اما با از بین‌رفتن ١١ هکتار از پوشش گیاهی و جنگلی. این نهمین آتشی بود که در این ٥ ماه دامن پناهگاه حیات وحش در مازندران را گرفت، بارها خاموش شد و دوباره روشن شد. این آتش هم مثل بیشتر موارد دیگر منشا انسانی داشت؛ یعنی یا به عمد طبیعت و زیستمندانش را سوزاندند، یا از سر بی‌توجهی.

١١ هکتار از میانکاله سوخت | مهار نهمین آتش‌سوزی پناهگاه حیات وحش مازندران

[شهروند] سوختن پناهگاه حیات وحش میانکاله بالاخره به آخر رسید؛ اما با از بین‌رفتن ١١ هکتار از پوشش گیاهی و جنگلی. این نهمین آتشی بود که در این ٥ ماه دامن پناهگاه حیات وحش در مازندران را گرفت، بارها خاموش شد و دوباره روشن شد. این آتش هم مثل بیشتر موارد دیگر منشا انسانی داشت؛ یعنی یا به عمد طبیعت و زیستمندانش را سوزاندند، یا از سر بی‌توجهی.

اولین شعله‌ها در میانکاله نیمه شب روشن شدند. ساعت ٢ بامداد روز یکشنبه از کیلومتر ٣٥ حدفاصل پاسگاه مرکزی به طرف محیط‌بانی میان‌قلعه. مثل بارهای دیگر محیط‌بانان و نیروهای مردمی و امدادی ساعت‌ها با آتش جنگیدند و درنهایت پیروز شدند. از دیروز که بعد از ٢٠ ساعت، شعله‌ها خاموشی گرفته‌اند؛ نیروهای امداد در محل آتش‌سوزی در آماده‌باش‌اند. هراس گرگرفتن دوباره شعله‌ها آنها را بیدار نگه‌خواهد داشت؛ چنان که به گفته مسلم آهنگری، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست مازندران «این مدت شاید ده‌ها بار آتش را مهار کردیم اما آتش دوباره باتوجه به وزش باد شعله‌ور شد.» به گفته حسینعلی ابراهیمی کارنامی، مدیر کل محیط زیست مازندران این آتش یکشنبه شب کنترل اما باز هم شعله‌ور شد. «رفتار آتش متفاوت است، ممکن است هر لحظه با وزش باد منطقه بار دیگر به آتش کشیده شود و به همین دلیل نیاز است که نیروها همچنان در منطقه حضور داشته باشند.» او به ایلنا گفت: «آتش‌سوزی مهار شد، اما عمدتا این آتش سوزی‌ها منشا انسانی دارد و تشخیص اینکه عمدی و غیرعمدی باشد، کار بسیار سختی است و تا زمانی که متخلف دستگیر نشود، نمی‌توان به صورت قطعی در مورد آن اظهارنظر کرد.»  پناهگاه حیات وحش در شرق مازندران حدود ۶۰ هزار هکتار مساحت دارد که بیش از ۴۰ هزار هکتار آن را تالاب بین المللی میانکاله تشکیل می‌دهد. بر اساس اعلام اداره حفاظت محیط زیست استان مازندران تاکنون حدود ۱۱ هکتار از عرصه‌های این منطقه آتش گرفته است و حالا بسیاری از مناطق سوخته به بازسازی و نهال‌کاری برای جبران بخشی از خسارت نیاز دارند. ابراهیمی کارنامی همچنین گفت: «برای این که بررسی کنیم، چه مقدار خسارت به منطقه وارد شده، باید تحقیقات صورت گیرد و بعد از آن اطلاع رسانی خواهیم کرد، اما نیروها با کم‌ترین امکانات به خوبی آتش را کنترل کردند.» به گفته او با این مورد در سال جدید ٩ مورد آتش‌سوزی رخ داده و بررسی‌ها نشان می‌دهد که این آتش‌سوزی هم منشا انسانی داشته است. هرچند از بین این آتش سوزی‌های اتفاق افتاده، فقط توانسته‌اند یک مظنون را به مراجع قضائی معرفی کنند.

 

 

به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه