براساس گزارش رگولاتوری
همراه اول خانه امید مشترکان سایر اپراتورهای تلفن همراه در سال 98 شد
شهروندان ایرانی با چالش سیگنال ضعیف برای برقراری تماس با موبایل خود بیگانه نیستند. مشکل آنتن دهی اپراتورهای کشورمان گاهی ناگهان در محله ای به وجود می آید و پس از چند روز دوباره رفع می شود.
به عنوان یک کاربر، درک این موضوع چندان ساده نیست که چرا در برخی زمان ها و مکان ها، شبکه قادر به ارائه خدمات نیست و چرا باید چند بار برای برقراری تماس تلاش کرد. از سوی دیگر این موضوع نیز قابل درک نیست که چرا در برخی خیابان های یک محله، وضعیت آنتن دهی به حداقل می رسد در حالی که تا چند روز پیش، هیچ مشکلی وجود نداشته است.
با در نظر گرفتن این مهم که هیچ شهروندی نباید دغدغه پوشش باکیفیت آنتن تلفن همراه حتی در نقاط کم پوشش را داشته باشد، طرح رومینگ ملی ارائه شد که با اجرای آن، هرگاه مشترک یک اپراتور در محلی دسترسی به پوشش مناسب آنتن را نداشته باشد، می تواند از پوشش شبکه ای اپراتور دیگری که در آن نقطه وضعیت بهتری دارد، استفاده کند.
اما موضوع رومینگ ملی به مصوبه ای برمی گردد که کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات سال ۱۳۹۰ در ارتباط با استفاده متقابل از شبکه اپراتورها تدوین کرد و بر اساس آن اپراتورهای سیار موظف شدند، خدمات رومینگ ملی را برحسب درخواست اپراتور دیگر در اختیار آن قرار دهند. اسفند ۱۳۹۲ نیز نوعی بازنگری در مصوبه قدیمی صورت گرفت و در قالب مصوبه ۱۸۶، مشترکان قادر هستند با هر سیمکارتی، در هر نقطه ای که یکی از اپراتورها پوشش دهی داشته باشد، با همان هزینه اپراتور خود، از امکانات شبکه بهره مند شوند.
رومینگ ملی به طور رسمی نخستین بار در خرداد ماه ۹۳ بین اپراتور همراه اول و ایرانسل و رایتل برقرار شد.
طبق گزارش های منتشر شده از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی که تا پایان سه ماه سال گذشته می باشد، با توجه به زیر ساخت های قوی همراه اول در سراسر کشور، بیشترین ترافیک رومینگ ملی، در اختیار اپراتور اول است. در واقع براساس آمارهای منتشر شده می توان نتیجه گرفت زیرساخت های همراهاول در سراسر کشور به کمک مشترکان ایرانسل و رایتل آمده است.
همراه اول با میزبانی از ۱۱ میلیون و ۲۶۱ هزار و ۸۳۸ مکالمه، در امر رومینگ پیشتاز است و در واقع مرجعی برای حضور مشترکان ایرانسل و رایتل روی شبکهاش بوده است.
همراه اول به عنوان نخستین و بزرگترین اپراتور دیجیتال کشور توانسته پوششدهی مناسبی را در داخل مرزها برای مشترکان خود و حتی دیگر اپراتورها فراهم کند، به همین ترتیب تلاش کرده تا در خارج از مرزها و کشورهای مختلف نیز با اپراتورهای گوناگون قرارداد بسته و رومینگ خود در این کشورها را نیز برای همراه اولیها فعال کند.
رومینگ ملی درواقع راهکاری است تا با توجه به هزینههای بالای تامین تجهیزات، اپراتورها از الزام خرید تجهیزات برای تمام نقاط صعب العبور یا کم جمعیت بینیاز شوند و براین اساس کاربران اپراتورهای مختلف می توانند در نقاط کور روی شبکه اپراتورهای دیگر به اصطلاح روم شوند.
دیدگاه تان را بنویسید