به نقل از خبرگزاری رویترز، این گزارش از سوی هیات مستقلی از کارشناسان ناظر بر تحریمهای سازمان ملل میگوید این کشورها، که نامی از آنها نبرده است، باور دارند که شش آزمایش هستهای قبلی کرهشمالی به آن برای تولید تجهیزات هستهای کوچکشده کمک کرده است. پیونگیانگ از سپتامبر ۲۰۱۷ هیچگونه آزمایش هستهای نداشته است.
این گزارش داخلی که به دست رویترز رسیده است، روز دوشنبه به کمیته تحریمهای کرهشمالی در شورای امنیت ۱۵ عضوی سازمان ملل ارائه شد.
در این گزارش آمده است: جمهوری دموکراتیک خلق کره برنامه هستهای خود را ادامه میدهد، از جمله تولید اورانیوم غنی شده با درصد بالا و ساخت یک رآکتور آب سبک آزمایشگاهی. یک کشور عضو ارزیابی کرد که جمهوری دموکراتیک خلق کره به تولید تسلیحات هستهای خود ادامه میدهد.
کرهشمالی رسما با عنوان جمهوری دموکراتیک خلق کره (DPRK) شناخته میشود. هیات کرهشمالی در سازمان ملل در نیویورک به درخواست برای اظهارنظر درباره این گزارش سازمان ملل پاسخی نداد.
کیم جونگ اون، رهبر کرهشمالی به تازگی تاکید کرد، جنگ دیگری در راه نخواهد بود چون تسلیحات هستهای این کشور ایمنی و آینده را تضمین میکند، با وجود فشار خارجی و تهدیدات نظامی مداوم.
براساس گزارش سازمان ملل، یک کشور که نام آن اعلام نشد، ارزیابی کرده است که کرهشمالی "احتمالا به دنبال توسعه بیشتر کوچکسازی است تا اجازه تلفیق پیشرفتهای فناوری نظیر نفوذ بستههای کمکی یا به طور بالقوه، ساخت سیستمهای کلاهک چندگانه را بدهد."
در مه سال ۲۰۱۸ کرهشمالی در راستای تعهدش به انفجار تونلهایی در اصلیترین سایت آزمایش هستهای خود موسوم به پونگئی-ری اقدام کرد که به گفته پیونگیانگ اثبات تعهد آن به پایان آزمایشهای هستهای است. اما آنها به کارشناسان اجازه ندادند از تخریب این سایت بازدید به عمل آورند.
این گزارش سازمان ملل میگوید، در شرایطی که تنها ورودیهای تونل تخریب شده است و هیچ نشانهای از تخریب کامل وجود ندارد، یک کشور ارزیابی کرده است که کرهشمالی میتواند ظرف مدت سه ماه زیرساخت مورد نیاز برای یک آزمایش هستهای را بازسازی و دوباره نصب کند.
کارشناسان سازمان ملل میگویند، کرهشمالی در حال نقض تحریمها از جمله "از طریق صادراتهای دریایی غیرقانونی زغال سنگ است، گرچه این کشور این اقدامات را موقتا از اواخر ژانویه و اوایل مارس ۲۰۲۰ بابت پاندمی ویروس کرونا به حالت تعلیق درآورده بود.
سال گذشته کارشناسان سازمان ملل اعلام کردند، کرهشمالی دو میلیارد دلار با استفاده از حملات سایبری گسترده و پیچیده برای سرقت از بانکها و تبادلات رمز ارز به دست آورده است. در تازهترین گزارش سازمان ملل آمده است: این کمیته همچنان ارزیابی میکند که تامینکنندگان سرویس دارایی مجازی و داراییهای مجازی به همین شکل اهداف سودآور جمهوری دموکراتیک خلق کره برای درآمدزایی و همچنین استخراج رمز ارزها باقی بمانند.
دیدگاه تان را بنویسید