ارسال به دیگران پرینت

چالش کرونا برای برنامه‌ریزی هوش‌مصنوعی؛

بازیابی توان عملیاتی خطوط هواپیمایی پس از گذر از دوران اوج شیوع ویروس کرونا چندان ساده نیست به طوری که شرکت‌های هواپیمایی برای آغاز به کار مجدد با چالش‌های بزرگی مواجه شده‌اند.

چالش کرونا برای برنامه‌ریزی هوش‌مصنوعی؛

پس از دو ماه توقف پروازها برقراری نظم و کارآیی گذشته بسیار دشوار شده است. به عنوان نمونه شرکت لوفتهانزا که در سال ۱۹۵۰ روزانه تنها ۳ هزار مسافر جابجا می‌کرد به ظرفیت ۳۵۰ هزار مسافر رسیده ولی این روزها تقاضای مشخصی برای پروازها وجود ندارد و بسیاری از پروازها نیز باید مسیر برگشت را خالی از مسافر طی کنند.

 

تیم‌های پروازی فقط می‌دانند که چه زمانی باید در فرودگاه حاضر باشند ولی مقصد آنها تنها چند ساعت قبل از پرواز مشخص ‌می شود. رویه‌ای که در حال بدل شدن به یک روال عادی است و تمام داده‌های جمع‌آوری شده طی ده‌ها سال گذشته را برای بهره‌برداری از هوش مصنوعی به منظور برنامه‌ریزی پروازها بلااستفاده کرده است.

شرکت‌های هواپیمایی ناگزیر شده‌اند تا بار دیگر به دوران برنامه‌ریزی انسانی رجوع کنند و با فراموشی الگوریتم‌های گذشته به انعطاف پذیری و سرعت هوش انسانی تکیه کنند.

در حالی که برخی پروازهای برنامه‌ریزی شده در آخرین لحظات به دلیل لغو مجوز پرواز توسط کشورهای درگیر شیوع ویروس کرونا انجام نمی‌شود، تقاضا برای پروازهای در حال انجام با نزدیک شدن موعد انجام آنها به سرعت بالا می‌رود. مسافران این روزهای سفرهای هوایی بنا بر ضرورت‌های کاری یا ایجاد امکان سفر به برخی کشورها به سرعت به فهرست انتظار پرواز اضافه می‌شوند.

این در شرایطی است که برقراری پرواز موازی با توجه به خواب دو ماهه هواپیماها به یک تا دو روز زمان نیاز دارد. گذشته از این حفظ آمادگی تیم پروازی و خلبانان نیز مستلزم برنامه‌ریزی خاص خود است. خلبانان ناگزیرند با انجام پروازهای بدون و یا با استفاده از شبیه‌سازها آمادگی خود را حفظ کنند.

 

بازگشت خطوط هوایی به ظرفیت پیش از شیوع ویروس کرونا مساله‌ای زمان‌بر است. هواپیمایی سنگاپور که در حال حاضر فقط از ۶ درصد ظرفیت پیشین خود استفاده می‌کند، قصد دارد در فاصله ژوئن تا ژوئیه ۱۲ مقصد پروازی خود را احیا کند که بدین ترتیب ۳۲ مقصد از ۱۳۵ مقصد پیشین خود را بازیابی خواهد کرد.

هواپیمایی جی‌‌ای‌ال و ای‌ان‌ای ژاپن نیز در تدارک هستند تا ظرفیت پروازی خود را از ۱۵ درصد در ماه مه به ۳۰ درصد گذشته در ماه ژوئن برسانند.

لوفتهانزا نیز اعلام کرده که تا ماه سپتامبر قادر خواهد بود تا پروازهای خود به ۹۰ درصد مقصدهای با مسافت کوتاه و ۷۰ درصد از پروازهای با مسافت طولانی خود را برقرار کند.

با این حال، بیم از آغاز موج دوم شیوع ویروس کرونا در برخی کشورها همچنان خطر افزایش لغو پروازها و تحمیل هزینه بازپرداخت پول بلیت مسافرها را بیخ گوش شرکت‌های هواپیمایی نگاه داشته است.

 

منبع : یورونیوز
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه