سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: بر اساس ردیابی بیماران مبتلا به ویروس کرونا فقط در روز سوم فروردین ۱۴۰۰، تعداد ۶ هزار و ۲۴۴ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا، شرایط قرنطینه در منزل را نقض کرده و از ۲۰ کیلومتر تا ۱۰۰۰ کیلومتر سفر رفتهاند.
علی رضا رییسی روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگاران درباره نقض قرنطینه توسط بیماران مبتلا به ویروس کرونا افزود: برخی افراد نه تنها پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمیکنند، بلکه با وجود تست مثبت کرونا و اطلاع از بیماری خود، قرنطینه را ترک میکنند و این بسیار خطرناک است.
وی ادامه داد: تعداد زیادی از افراد تست مثبت کرونا دارند و فقط در یک روز بیش از هزار کیلومتر جابهجا شدهاند. این به معنی نقض حقوق دیگران است. وقتی کسی میداند که به ویروس کرونا مبتلاست و به او توصیه شده در خانه در قرنطینه بماند و سفر رفته، بیماری را با خود به شهرهای دیگر منتقل میکند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: سفر بیشتر به شهرهای آبی و زرد انجام شده و جابهجایی این افراد مبتلا به شهرهای آبی و زرد میتواند منجر به تغییر وضعیت شهرها به نارنجی و قرمز شود.
رییسی اظهار کرد: از میان افراد مبتلا به ویروس کرونا، فقط در روز سوم فروردین ۱۴۰۰، تعداد ۷ نفر بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر، ۳۲ نفر بیش از ۵۰۰ کیلومتر، ۶۰۵ نفر بیش از ۱۰۰ کیلومتر، ۵۷۹ نفر بیش از ۵۰ کیلومتر، هزار و ۳۴۴ نفر بیش از ۲۰ کیلومتر و ۳ هزار و ۶۷۷ نفر تا ۲۰ کیلومتر سفر رفته و قرنطینه را نقض کردهاند.
وی ادامه داد: میزان مسافرتها با وجود توصیههایی که انجام شده، با حجم زیادی صورت گرفته است. همچنان توصیه وزارت بهداشت این است که با شیوع ویروس جهش یافته کرونا انگلیسی که در حال حاضر در ۳۱ استان وجود دارد، سفر انجام نشود.
معاون وزیر بهداشت بیان کرد: جابهجاییها و سفرها میتوانند باعث انتقال ویروس کرونا به مناطق دیگر شود. در کمتر از یک هفته گذشته تعداد زیادی از شهرها تغییر وضعیت داده و از نارنجی به قرمز یا از زرد به نارنجی تبدیل شدند.
وی ادامه داد: اگر سفرها همچنان انجام شده و به توصیههای بهداشتی توجهی نشود، خطر خیز جدید بیماری کرونا در اواخر فروردین ۱۴۰۰ وجود دارد.
رییسی اظهار کرد: نقض قرنطینه جرم بسیار سنگینی است. این افراد نیز به مراجع قضایی معرفی شده و جریمهها و مجازاتهایی که در ستاد ملی مقابله با کرونا در نظر گرفته شده برای آنها اعمال خواهد شد.
وی بیان کرد: خواهش ما این است که مردم سفر نروند. همچنین کسانی که میدانند به ویروس کرونا مبتلا هستند، به هیچ عنوان نباید منزل و قرنطینه را ترک کرده و در جادهها حرکت و ویروس کرونا را به مناطق دیگر منتقل کنند.
یک سوال
آیا میتوان از خون افرادی که واکسن زده اند در هنگام ایمنی برای نجات جان بدحالان کرونا استفاده کرد .اگر بشود خوب میتوان بسیاری از بیماران را نجات داد .حتی با خون کسانی که بعد از بیماری کرونا خوب شده اند .به نظر من باید روی این موضوع فوری تحقیق و در صورت جواب مثبت به مرحله اجرا در آید .
یا آیا میتوان آنتی بادی مصنوعی و آزمایشگاهی (تزریقی ،استنشاقی )ساخت و ان را به بیماران تزریق کرد .باید در این راه قدم برداریم چون در آینده برای بیماریهای جدید به تجربیات آن نیاز فراوان خواهیم داشت .
لطفا اطلاعاتی راجع به بیماران دیابتی نوع ۱ و ۲ و اینکه آیا واکسن بزنند یا نه و باید هنگام و بعد از واکسینسیون چطور عمل کنند .متاسفانه یا تحقیقها کامل نیست یا اطلاع رسانی نمیشه .همینطور در مورد واکسیناسیون افراد زیر ۱۸ سال یا سایر بیماریهای خاص ،ممنون میشم از متخصصین هر رشته راجع به این موارد مطالبی درج کنید .با سپاس