علیرضا منصوری عنوان کرد: آتشسوزیهای متعدد اخیر در سطح استان بوشهر نیز در راستای این شرایط اکولوژیکی و محیطی می باشد.
وی خاطرنشان کرد: صرف نظر از زحمات کلیه نیروهای یگان حفاظت در سطح استان و نیروهای فعال مردمی و دوستدار طبیعت که از جان خود در این راستا مایه گذاشته اند؛کنترل و مدیریت حریق در زمان توسعه آتش به ویژه در مراتع و اراضی جنگلی در ارتفاعات و مناطق صعبالعبور بسیار دشوار است، به نحوی که در بسیاری از موارد با توجه به گرما و دمای محیط و سرعت گسترش آن کاری سخت و طاقت فرسا می باشد و نیروهای انسانی با تمام توان خود سعی می کنند بر آتش، غلبه نمایند ولی در بعضی نقاط واقعا صعب العبور است تا اینکه کل مواد سوختی و پوشش گیاهی به اتمام برسد یا به مناطقی مانند صخره ها،جاده، رودخانه و دره های لخت و فاقد پوشش یا سایر عوارض که نقش آتش بر را دارند برسد.
وی اعتقاد دارد مدیریت وکنترل آتش را به دو صورت می توان امکانپذیر نمود.
۱ -انجام اقدامات پیشگیرانه مانند ایجاد آتشبر در مراتع و اراضی جنگلی و پارک های جنگلی که ایجاد آتش بر در آن امکان پذیر می باشد. فرهنگ سازی، آموزش و ترویج نحوه حضور و خروج در طبیعت توسط مردم در جهت پیشگیری از حریق نیز در این راستا می باشد
۲ در زما حریق به خصوص در مناطق صعب العبور و ارتفاعات که امکان دسترسی نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی و محیط زیست و سایر فعالان مردمی مشکل می باشد مهمترین اقدام آن پیش بینی هلیکوپتر های آبپاش توسط دولت مانند کشورهایی که جنگلها و پوشش گیاهی مرتعی گسترده دارند می باشد.
آتش سوزی های اخیر و تصاویر تلاش نیروهای یگانهای حفاظت منابع طبیعی استان و نیروهای مردمی با حداقل امکانات نشان می دهد که عدم وجود و حضور و همکاری سریع جهت استقرار بالگرد و چرخبالهای آبپاش حتی تلاش و جانفشانیهای این نیروهای زحمتکش را نیز اثر گذر می نماید. قطعا حضور بالگرد در مناطق صعب العبور در زمان شروع آتش سوزی کارامدترین راهکار برای مدیریت و۶ اطفای آتش می باشد. لذا پیش بینی و استقرار آن در سطح استان توسط مدیریت بحران استان بخصوص در این ماههای گرم سال ضرورت انکارناپذیر است.
دیدگاه تان را بنویسید