حمله به تاسیسات اتمی ایران
بایدن به پیشنهاد سالیوان برای حمله به تاسیسات اتمی ایران بی اعتنایی نشان داد در ادامه با ما همراه باشید .مشاور امنیت ملی آمریکا گزینههایی را برای حمله احتمالی ایالات متحده به تاسیسات هستهای ایران در صورتی که ایران قبل از ۲۰ ژانویه (۱ بهمن) به سمت دستیابی به سلاح هستهای حرکت کند، به جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، ارائه کرد.
به گزارش اکوایران، در جلسه چند هفته پیش که تاکنون مخفی مانده بود، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، گزینههایی را برای حمله احتمالی ایالات متحده به تاسیسات هستهای ایران در صورتی که ایران قبل از ۲۰ ژانویه (۱ بهمن) به سمت دستیابی به سلاح هستهای حرکت کند، به جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، ارائه کرد. نوشته باراک راوید اکسیوس، حمله ایالات متحده به برنامه هستهای ایران یک قمار بزرگ از سوی جو بایدن خواهد بود که ادعا کرده به ایران اجازه تولید سلاح هستهای را نخواهد داد، اما در عین حال خطر واگذاری یک درگیری جدید به جانشین خود را نیز به همراه خواهد داشت. منابع گفتند، بایدن در جریان این نشست چراغ سبز نشان نداد و از آن زمان تاکنون این کار را نکرده است. بایدن و تیم امنیت ملی وی در این دیدار که تقریباً یک ماه پیش برگزار شد، گزینهها و سناریوهای مختلفی را مورد بحث و بررسی قرار دادند، اما به گفته این منابع، رئیسجمهور آمریکا هیچ تصمیم نهایی نگرفت.
یک مقام آمریکایی که از این موضوع مطلع است، گفت که نشست کاخ سفید به دلیل اطلاعات جدید انجام نشده یا قرار نبود به تصمیم آری یا خیر بایدن ختم شود. این مقام گفت، در عوض، این بخشی از بحث در مورد «برنامه ریزی سناریوی محتاطانه» در مورد اینکه اگر ایران تا قبل از ۲۰ ژانویه گامهایی مانند غنیسازی اورانیوم با خلوص ۹۰ درصد را بردارد، ایالات متحده چگونه باید واکنش نشان دهد، بوده است.
یک منبع دیگر گفت در حال حاضر هیچ بحث فعالی در داخل کاخ سفید درباره اقدام نظامی احتمالی علیه تاسیسات هستهای ایران وجود ندارد.
برخی از دستیاران ارشد بایدن استدلال کردهاند که دو روند - تسریع برنامه هستهای ایران و آسیبهای ناشی از جنگ اسرائیل با محور مقاومت- در کنار هم به بایدن یک ضرورت و فرصتی برای حمله میدهد.
این مقام آمریکایی گفت سالیوان هیچ توصیهای به بایدن در این مورد نکرده است، بلکه فقط درباره برنامهریزی سناریو صحبت کرده است.
یک منبع گفت بایدن این سوال را مطرح کرد که آیا ایران اقدامات هستهای را انجام داده که وضعیتی فوری ایجاد کرده تا چنین حمله نظامی چشمگیری توجیه شود؟ آن هم چند هفته قبل از روی کار آمدن رئیسجمهور جدید.
اگر چه تهران هر گونه تلاشی را برای دستیابی به سلاح هستهای تاکنون رد کرده، اما در ماههای اخیر چندین مقام سابق و فعلی ایران به طور علنی درباره احتمال تغییر دکترین هستهای ایران صحبت کردند.
سالیوان پیشتر مدعی شده بود ضرباتی که ایران و متحدان منطقهای آن در سال گذشته میلادی دریافت کردهاند، میتواند تهران را به سمت دستیابی به سلاح هستهای سوق دهد. برنامه هستهای ایران در دوران ریاست جمهوری بایدن پیشرفت چشمگیری داشته و ایران را به وضعیت آستانه هستهای رسانده است. به ادعای آژانس بین المللی انرژی اتمی، ایران اورانیوم غنی شده ۶۰ درصدی کافی برای ساخت ۴ بمب هستهای دارد.
سالیوان ماه گذشته گفت که دولت بایدن تیم رئیس جمهور منتخب دونالد ترامپ را در مورد تصویر اطلاعاتی مربوط به برنامه هستهای ایران مطلع کرده است. او ادعا کرد: «آنها ممکن است مسیر متفاوتی را انتخاب کنند، استراتژی متفاوتی را انتخاب کنند، اما من میخواهم مطمئن شوم که ما از یک پایگاه مشترک در مورد آنچه در رابطه با تهدید ناشی از برنامه هستهای ایران با آن روبهرو هستیم، مسیر را آغاز میکنیم.»
دیدگاه تان را بنویسید