ارسال به دیگران پرینت

معرفی کتاب | معرفی کتاب انعطاف پذیری هیجانی

با خواندن این کتاب احساساتت رو کنترل کن | معرفی کتاب انعطاف پذیری هیجانی

اگر حل چالش‌ها و مشکلات زندگی برای شما دشوار است و فکر می‌کنید که از پس احساسات و افکار خود برنمی‌آیید، کتاب انعطاف پذیری هیجانی را بخوانید.

با خواندن این کتاب احساساتت رو کنترل کن | معرفی کتاب انعطاف پذیری هیجانی

معرفی کتاب انعطاف‌ پذیری هیجانی

اگر حل چالش‌ها و مشکلات زندگی برای شما دشوار است و فکر می‌کنید که از پس احساسات و افکار خود برنمی‌آیید، کتاب انعطاف پذیری هیجانی را بخوانید.

رهایی از قید و بندها و قدرت پذیرش تغییر

سوزان دیوید روانشناس و استاد دانشکده پزشکی هاروارد بعد از بیست سال تحقیق و مشاوره، تجربیات خود را در کتاب انعطاف‌ پذیری هیجانی گرد آورده است. نویسنده‌ی این کتاب پرفروش وال‌استریت ژورنال معتقد است که انعطاف‌پذیری هیجانی باعث می‌شود خود را از اسارت الگوهای مخرب رها کنیم و با ایجاد عادت‌ها و رفتارهای بهتر، به موفقیت برسیم.

درباره‌ی کتاب انعطاف‌ پذیری هیجانی

در چند دهه‌ی اخیر کتاب‌های بسیاری در زمینه‌ی مثبت‌اندیشی و مثبت‌نگری پرفروش شده‌اند. آن‌ها به شما می‌گویند که همیشه لبخند بزنید و ذهن شما را پر از جملات انگیزشی می‌کنند. اما وقتی بعد از خواندن این کتاب‌ها به محیط اطرافمان نگاه می‌کنیم، واقعیت جلوه‌ای دیگر دارد. دنیای اطراف ما آن‌طور که در این کتاب‌ها توصیف می‌شوند، بدون غم و رنج نیست. درواقع این‌ کتاب‌ها مانند مسکّن‌های موقت، فقط مدتی درد ما را آرام می‌کنند. اما اگر بخواهیم واقعاً در زندگی خودمان تغییری ایجاد کنیم، باید به سراغ کتاب‌هایی برویم که روانشناسان و متخصصان آن را تأیید کرده‌اند. کتاب انعطاف پذیری هیجانی (Emotional Agility) یکی از همین کتاب‌هاست.

سوزان دیوید (Susan David) بعد از نوشتن چند مقاله‌ی موفق در هاروارد بیزینس ریویو و سخنرانی‌های تدتاک در زمینه‌ی انعطاف‌پذیری هیجانی، تصمیم گرفت که نتیجه‌ی سال‌ها تحقیق و تجربه‌ی خود را در یک کتاب بنویسد. کتاب انعطاف پذیری هیجانی حاصل بیست سال تحقیق و فعالیت نویسنده در حوزه‌ی روانشناسی است و در دسته‌ی کتاب‌های خودیاری قرار می‌گیرد. اگر از نشخوارهای ذهنی زیاد خوابتان نمی‌برد و ساعت 2 شب به این فکر می‌کنید که چرا شریک عاطفی‌تان شما را ترک کرده یا هزار فکر دیگر، احتمالاً باید با پدیده‌ای به نام انعطاف‌پذیری هیجانی بیشتر آشنا شوید.

انعطاف‌پذیری هیجانی یعنی افکار و احساسات خود را نادیده نگیرید و با آن‌ها نجنگید. اگر عقیده دارید که باید ذهنتان را خالی از فکرهای بیهوده کنید،‌ در اشتباه هستید. اتفاقاً باید احساساتی را که دارید بپذیرید و شجاعانه و دلسوزانه با آن‌ها کنار بیاید. شما با این کار در لحظه زندگی می‌کنید. افرادی که با اصطلاحات روانشناسی آشنا هستند، احتمالاً با خود فکر می‌کنند که «ذهن‌آگاهی» نیز همین رویکرد را دارد. این مفهوم در دو رویکرد روان‌شناختی مبتنی بر پذیرش و تعهد شناختی – رفتاری نقش مهمی دارد. اما سوزان دیوید از اصطلاحات خاص خود در کتاب انعطاف پذیری هیجانی استفاده می‌کند. او برای ساده کردن مباحث روانشناختی برای مخاطب عام، مثال‌های زیادی در کتاب ذکر می‌کند (حتی مثال‌هایی از زندگی شخصی‌اش) و توصیه‌هایی ساده برای پیاده کردن مفهوم انعطاف‌پذیری هیجانی در زندگی شخصی ارائه می‌دهد.

نویسنده در ابتدای هر فصل نموداری رسم کرده است که چهار بخش دارد و مفهوم حرکت از انعطاف‌ناپذیری به انعطاف‌پذیری یا همان حرکت از اسارت به رشد را به‌خوبی بیان می‌کند. برای طی کردن این مسیر،‌ باید چهار مرحله‌ی رویارویی، فاصله گرفتن، دنبال کردن ارزش‌های خود و پیش رفتن را پشت سر بگذارید. بیشتر کتاب نیز در مورد این چهار مرحله است. سوزان دیوید دو فصل انعطاف‌پذیری هیجانی در محل کار و پرورش فرزندانی با انعطاف‌پذیری هیجانی را نیز برای تکمیل بحث اصلی به کتاب اضافه کرده. اگر به چنین مباحثی علاقه دارید،‌ پیشنهاد می‌کنیم که کتاب انعطاف پذیری هیجانی را بخوانید. همچنین اگر می‌خواهید بیشتر درباره‌ی انعطاف‌پذیری هیجانی بدانید، سری به سایت خانم سوزان دیوید بزنید. اثر پیش رو با ترجمه‌ی سوما فتحی در اختیار علاقه‌مندان به کتب روانشناسی قرار گرفته و انتشارات میلکان، آن را روانه‌ی بازار کرده است.

کتاب انعطاف‌ پذیری هیجانی برای چه کسانی مناسب است؟

اگر حل چالش‌ها و مشکلات زندگی برای شما دشوار است و فکر می‌کنید که از پس احساسات و افکار خود برنمی‌آیید، کتاب انعطاف پذیری هیجانی را بخوانید. البته متخصصان علم روانشناسی (مخصوصاً روان‌شناسانی که در دو رویکرد شناختی - رفتاری و پذیرش مبتنی بر تعهد فعالیت دارند) توصیه می‌کنند همه‌ی افراد این کتاب را بخوانند.

در بخشی از کتاب انعطاف‌ پذیری هیجانی: رهایی از قید و بندها و قدرت پذیرش تغییر می‌خوانیم

واکنش‌های نامنعطف ممکن است ناشی از باور به داستانی قدیمی و خود‌ویرانگر باشد که میلیون‌ها بار به خودتان گفته‌اید:«من بازنده‌م.» یا «همیشه حرف اشتباهی می‌زنم.» یا «همیشه موقعی که باید برای چیزی که لایقش هستم بجنگم، کوتاه می‌آم.» انعطاف‌ناپذیری ممکن است نشئت گرفته از عادت کاملاً طبیعیِ استفاده از میان‌بُر‌های ذهنی و پذیرفتن فرضیه‌ها و قوانین تجربی‌ای باشد که ممکن است زمانی به درد شما خورده باشند در کودکی، در ازدواج اول، در مراحل اولیه‌ی شغلتان اما حالا به دردتان نمی‌خورند: «نمی‌شه به آدم‌ها اعتماد کرد.»، «آسیب می‌بینم.»

تعداد زیادی از تحقیقات نشان می‌دهند که انعطاف‌نا‌پذیری هیجانی اسیر‌شدن به‌وسیله‌ی افکار، احساسات و رفتار‌هایی که به دردمان نمی‌خورند با گستره‌ای از بیماری‌های روانی مانند افسردگی و اضطراب مرتبط است. درحالی‌که انعطاف‌پذیری هیجانی انعطاف‌پذیربودن در برابر افکار و احساسات، به‌طوری که بتوانید واکنش مناسبی به موقعیت‌های روزمره داشته باشید کلید سلامتی و موفقیت است.

بااین‌حال، انعطاف‌پذیری هیجانی این نیست که افکار‌تان را کنترل کنید یا خودتان را مجبور کنید افکار مثبت‌تری داشته باشید. زیرا تحقیقات همچنین نشان می‌دهند که تلاش برای وادار‌کردن افراد به تغییر افکارشان از به‌اصطلاح منفی («این ارائه رو گند می‌زنم.») به مثبت («حالا می‌بینی، می‌ترکونم.») معمولاً جواب نمی‌دهد و در واقع ممکن است نتیجه‌ی معکوس داشته باشد. انعطاف‌پذیری هیجانی درباره‌ی رهاکردن، آرام‌شدن و هدفمندانه‌تر زندگی‌کردن است؛ درباره‌ی انتخاب نحوه‌ی واکنش به سیستم هشدار هیجانی است.

منبع : کتابراه
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه