قیمت بنزین سه نرخی شد
قیمت بنزین این روزها به یکی از مباحث روز تبدیل شده است چرا که اعلام اجرای طرح بنزین برای همه تغییر قیمت بنزین نیز به یکی از خبرهای دنبال کننده چند وقت اخیر تبدیل شد. مسئولان در اظهار نظرهای متفاوتی موضع مشخصی در رابطه با کاهش یا افزایش قیمت بنزین اعلام نکرده اند. مهمترین خبر منتشر شده درباره قیمت بنزین قیمت واقعی آن که 20 هزار تومان اعلام شده است. در ادامه به آخرین خبر درمورد قیمت بنزین می پردازیم.
قیمت بنزین از این تاریخ افزایش می یابد | توضیحات وزیر نفت درباره افزایش قیمت بنزین
این خبر را مدیر شرکت پخش فرآوردههای نفتی منطقه ارومیه اعلام کرده و گفته کارت سوخت هر خودرو در ابتدای ماه ۲۱۰ لیتر شارژ میشود؛ ۱۵۰ لیتر بنزین آزاد و ۶۰ لیتر بنزین سهمیهای.
به عبارتی بعد از این دو سهمیه برای خودروها در نظر گرفته میشود؛ یکی سهمیه ۶۰ لیتری همیشگی که قیمت آن لیتری ۱۵۰۰ تومان است و دیگری ۱۵۰ لیتر بنزین آزاد که قیمت هر لیتر آن ۳۰۰۰ هزار تومان است.
این مقام مسئول تاکید کرده که سهمیه بنزین دولتی در صورت عدم استفاده در کارت سوخت باقی میماند اما سهمیه بنزین آزاد در صورت استفاده نشدن، در پایان ماه صفر میشود. به عبارتی بنزین آزاد در کارت سوخت افراد تجمیع نمیشود و امکان استفاده از آن برای ماههای آینده وجود ندارد. زمان اجرای سهمیهبندی جدید بنزین هنوز اعلام نشده اما به نظر میرسد این طرح فعلا قرار است به صورت پایلوت در ارومیه اجرا شود.
رونمایی دولت از طرح بنزینی جدید
هنوز برنامه دولت برای سهمیهبندی جدید بنزین اعلام نشده است. اما از زمانی که استفاده از کارت سوخت هوشمند در جایگاههای بنزین اجباری شد، بسیاری اعلام کردند که این مساله مقدمه طرح جدید بنزینی دولت است. طرحی که احتمالا بر اساس آن بنزین بعد از این با سه نرخ محاسبه میشود. یعنی افراد ۶۰ لیتر بنزین سهمیهای ۱۵۰۰ تومانی خواهند داشت. مازاد بر آن میتوانند ۱۵۰ لیتر بنزین آزاد ۳ هزار تومانی استفاده کنند. اما اگر فردی بیش از ۲۱۰ لیتر سهمیه در نظر گرفته شده سهمیه بنزین بخواهد احتمالا باید آن را با قیمت متفاوتی خریداری کند.
طرح فعلی سهمیهبندی بنزین از ساعت صفر روز جمعه، ۲۴ آبانماه سال ۱۳۹۸ بر اساس مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه، برای همه وسائل نقلیه بنزین سوز آغاز شد.
سقف ذخیره سهمیه بنزین کارتهای هوشمند سوخت برای مالکان خودروهای شخصی و موتورسیکلتها ابتدا شش ماه بود که به دنبال گسترش ویروس کرونا در کشور و شرایط ویژه اعلام شده برای مقابله با گسترش آن، شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در اطلاعیهای این سقف را به ۹ ماه تغییر داد، بنابراین سهمیه واریزی ماهانه خودروهای شخصی و موتورسیکلتها در صورت استفاده نکردن، حداکثر تا ۹ ماه در کارتهای هوشمند سوخت قابل ذخیره خواهد بود.
حسین آقایان درباره افزایش مصرف بنزین و راهکار عبور از آن اظهار داشت: یکی از دلایل رشد مصرف این بوده که قیمت پایین است. وقتی به موقع قیمت بنزین را بالا نبردند، باید به تبعات آن میاندیشیدند. اکنون هم اگر اجرایی شود روی تورم اثر میگذارد و قیمت دیگر کالاها را بالا میبرد، اگر هم کاری نکنیم مصرف به صورت لجام گسیخته افزایش مییابد.
وی پیشنهاد کرد: یکی از راهکارها اینکه باید از سهمیه کارتهای سوخت شخصی کم، برداشت بنزین با نرخ آزاد را هم محدود کنند و قیمت را هم تاحدی بالا ببرند که مصرف قدری کنترل شود.
مدیر اسبق تامین و توزیع شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با بیان اینکه ما اکنون تبدیل به واردکننده میشویم، افزود: تردد اتومبیلهای فرسوده هم مزید بر علت شده و مصرف را به شکل سرسامآوری افزایش میدهد. همه اینها دست به دست هم داده که حل ماجرا را سخت کند.
وی گفت: اگر قیمت بنزین در حد ۵ هزار تومان باشد شاید در حد اینکه درآمدهای دولت را تاحدی بیشتر کند، تاثیرگذار است، اما واقعیت اینکه قیمت بنزین با وضع تورمی که وجود دارد شاید با نرخ ۱۰ هزار تومان هم کم باشد.
آقایان بیان داشت: باید برای دارندگان خودروهای اوراقی مشوقها و امتیازاتی در نظر بگیرند، مثلا وام کمبهره اختصاص دهند تا این خودروها از رده خارج شوند، البته دارندگان این خودروها با قیمت بسیار بالای کنونی خودرو انگیزهای برای تعویض آن ندارند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از راهها اینکه مثلا روزی ۱.۵ لیتر به هر خودرو بنزین داده شود و سهمیه آزاد را هم حذف کنند، به این ترتیب مصرف به میزان قابل ملاحظهای کم میشود، ولی اگر بخواهیم در کنار آن سهمیه آزاد را حتی با نرخ بالاتر همچنان توزیع کنیم راه به جایی نمیبریم، جز اینکه تورم را زیاد میکند.
به گفته مدیر اسبق تامین و توزیع شرکت ملی پخش فرآوردههای آن نفتی؛ به حدی موضوعات مربوط به بنزین در هم پیچیده شده و تبدیل به کلاف سردرگم شده که امروز شاهد مشکلاتی هستیم که یافتن راه حل را سخت کرده است.
وی درباره تغییر کیفیت بنزین با روند صعودی مصرف بنزین نیز گفت: وقتی کفگیر به ته دیگ میخورد تمام هم و غم این است که در جایگاهها صف ایجاد نشود. اگر بخواهیم بنزین باکیفیت تولید کنیم، میزان آن کاهش مییابد، مسئله پیچیده شده و اگر درست تصمیمگیری نشود اوضاع وخیم خواهد شد یا باید بنزین آزاد را حذف و سهمیهای را محدود کنند که البته این رویه هم تبعات خود را دارد یا شاهد افت کیفیت بنزین باشیم، در هر حال باید بین بد و بدتر انتخاب درستتری داشته باشیم.
آقایان بیان داشت: در گذشته ما بنزین سوپر را وارد میکردیم و با نفتای سبک مخلوط میکردیم و مشکلی هم نبود، ولی اگر بخواهیم بنزین باکیفیت عرضه شود ناگزیر از واردات هستیم.
خواهشن بیشتر. فک کنید چون افزایش تک ریال بنزین دوباره اختشاش میشه تازه داریم به آرامش میرسیم یه هوای کاسیان رو داشته باشید