تأثیر عجیب موسیقی بر غذا خوردن و خرید مواد غذایی
آیا تا به حال به این فکر کردهاید که محیط اطراف شما چگونه روی غذای مورد نظر شما تأثیر میگذارد؟ علم به ما نشان میدهد که صداهای اطراف میتواند بر ما تأثیر بگذارد. ممکن است در حین صرف غذا به موسیقیای که در پسزمینه رستوران پخش میشود توجهی نکنید، اما سرعت و ژانر آن آهنگ میتواند ناخودآگاه بر سفارش شما تأثیر بگذارد.
محققان در مطالعهای که در سال 2021 منتشر شد، انتخابهای غذایی بیش از 110 شرکت کننده از چین و بیش از 100 نفر از دانمارک را پس از قرار گرفتن در معرض موسیقی مورد بررسی قرار دادند. موسیقی متن بر اساس تحقیقات قبلی تنظیم شده بود. یکی به عنوان موسیقی متن «سالم» در نظر گرفته شد که از آهنگ جاز پیانوی آهسته و با صدای بلند تشکیل شده بود. موسیقی متن «ناسالم» شامل ملودی گیتار با صدای کم و سریع بود. در هر دو گروه، گوش دادن به موسیقی متن سالم شرکتکنندگان را به انتخاب غذاهای سالمتر، مانند میوهها و سبزیجات، به جای دونات یا پیتزا سوق داد.
اثرات تمپو و آهنگ دلپذیر
بر اساس مطالعهای که در سال 2018 انجام شد به نظر میرسد که لذت بخش بودن یک آهنگ حتی میتواند ترجیحات ذائقه ما را تحت تاثیر قرار دهد. به 60 نفر دو کلوچه مشابه داده شد تا بخورند. تنها تفاوت این بود که یکی از کوکیها باید در حین گوش دادن به موسیقی پس زمینه دلپذیر و دیگری در هنگام پخش موسیقی ناخوشایند خورده شود. هنگامی که شرکت کنندگان در معرض موسیقی دلپذیر قرار گرفتند، گفتند که کلوچهای که با آهنگ دلپذیر خوردند طعم بهتری نسبت به شیرینی همراه با موسیقی ناخوشایند داشت.
موسیقی نیز ممکن است در سرعت غذا خوردن ما نقش داشته باشد. محققان در تحقیقی که در سال 2020 منتشر شد دریافتند که سرعت غذا خوردن شرکتکنندگان را تحت تأثیر قرار میدهد. زمانبندی تیم تحقیقاتی نشان داد که بیش از 200 داوطلب از دانمارک چقدر طول کشیده تا پنج تکه شکلات بخورند در حالی که به موسیقی با سرعتهای مختلف گوش میکردند یا اصلاً موسیقی نداشتند. هنگام گوش دادن به موسیقی با سرعت بیشتر، سرعت غذا خوردن به طور متوسط 34 ثانیه زمان بندی میشد. هنگام گوش دادن به موسیقی با سرعت کمتر، زمان غذا خوردن متعاقباً به 38 ثانیه کاهش یافت. علاوه بر این، گوش دادن به آهنگهایی با نتهای موسیقی که به طور یکپارچه به یکدیگر متصل میشدند، زمان جویدن طولانیتری نسبت به زمانی که شرکتکنندگان به آهنگهایی با نتهای مجزا گوش میدادند داشت.
چگونه موسیقی ممکن است بر لیست خرید ما تأثیر بگذارد
به خاطر داشته باشید، موسیقی تنها در هنگام غذا خوردن روی ما تأثیر نمیگذارد. میتواند روی مواد غذایی که میخریم نیز تأثیر بگذارد. تحقیقی که در سال 2019 در مجله آکادمی علوم بازاریابی منتشر شد نشان داد که موسیقی با صدای کم مردم را در آرامش قرار میدهد و آنها را به سمت خرید مواد غذایی سالمتر سوق میدهد. اما موسیقیای با صدای بلند پخش شود، تأثیر معکوس دارد.
در نهایت، موسیقیای که با برخی چیزها ارتباط ذهنی ایجاد میکند، ممکن است بر رفتارهای مردم برای خرید غذا نیز تأثیر بگذارد. مطالعهای که در سال 1999 در مجله روانشناسی کاربردی منتشر شد نشان داد که در روزهایی که موسیقی فرانسوی در فروشگاهی پخش میشد، آن مغازه فروش بیشتری داشت.
بنابراین دفعه بعد که برای لذت بردن از غذا خوردن در خارج از منزل یا خرید در سوپرمارکت بیرون میروید، به موسیقی اطرافتان توجه کنید و ببینید چه تأثیری بر شما دارد.
(استفاده از مطالب اختصاصی 55آنلاین بدون ذکر منبع ممنوع است.)
دیدگاه تان را بنویسید