ارسال به دیگران پرینت

«قهرمانِ» اصغر فرهادی، برنده‌ جایزه اصلی جشنواره فیلم اسلو شد

هیات داوران جشنواره فیلم اسلو، با اهدای جایزه آینه نقره‌ای به «قهرمانِ» اصغر فرهادی، این فیلم را، اثری گیرا و غیرقابل پیش‌بینی معرفی کرد.

«قهرمانِ» اصغر فرهادی، برنده‌ جایزه اصلی جشنواره فیلم اسلو شد

«قهرمان» به کارگردانی اصغر فرهادی، برنده جایزه اصلی فستیوال فیلم «Films From the South» که بزرگ‌ترین جشنواره فیلم در اسلو نروژ است، شد. 

هیات داوران این جشنواره، درباره انتخاب «قهرمان» به عنوان فیلم برگزیده این دوره نوشته‌ است: «قهرمان، فیلمی گیرا و غیرقابل پیش‌بینی. آن‌چه به نظر دروغ مصلحتی و کوچک می‌رسد، عواقبی خواهد داشت. فیلم بسیار به زمانه‌ ما مرتبط است؛ فرهادی، تمام شخصیت‌ها را با خصوصیات و کیفیت اخلاقی و انسانی قابل ملاحظه‌ای معرفی می‌کند. هیات داوران علاقه‌مند است در پایان توجه را به شخصیت اصلی، رحیم (با بازی امیر جدیدی) جلب کند که با خصوصیات اخلاقی‌اش و ملایمتش ما را فریفته خود و همراه می‌کند.»

سی و یکمین دوره فستیوال «Films From the South» در ماه نوامبر در اسلو نروژ برگزار شد. جایزه «آینه نقره‌ای» که امسال به فیلم قهرمان اهدا شد، هر ساله به بهترین فیلم بخش مسابقه داده می‌شود.

شانس اسکار گرفتن اصغر فرهادی چقدر است؟

«تیتانیوم»، «بدترین فرد در جهان» و «ماشین مرا بران» برخی از بسیار مدعیانی هستند که «قهرمان» اصغر فرهادی برای رسیدن به اسکار باید از سر راه بردارد.

مسیر رسیدن به اسکار بهترین فیلم بین‌المللی دراز و دشوار است. رقابتی چون المپیک میان تمام کشورها در جریان است و هر کدام تلاش می‌کند بهترین خود را ارائه کند.

فیلم‌های رنگارنگی که از کشورهای گوناگون متناسب با حال و هوای روز بیرون می‌آیند، در جشنواره‌های بزرگ روی پرده می‌روند و امید دارند بر صحنه بزرگترین رویداد سینمایی سال با در دست گرفتن مجسمه طلایی اسکار کارشان را پایان دهند. 

ایران در جدول افتخارات اسکار بهترین فیلم خارجی‌زبان که حالا به اقتضای روز بهترین فیلم بین‌المللی شده با دو جایزه فرهادی جایگاه برجسته‌ای دارد. سینمای ما یک بار هم با «بچه‌های آسمان» مجیدی به جمع نامزدهای نهایی اسکار راه یافته است. 

برخی از مهم‌ترین رقبای فرهادی در اسکار نودوچهارم

در مجموع ۹۳ کشور فیلم‌هایشان را برای رقابت در رشته بهترین فیلم بین‌المللی ثبت کرده‌اند. در اغلب فهرست‌هایی که برای پیش‌بینی برنده اسکار بهترین فیلم بین‌المللی منتشر شده است، «قهرمان» فرهادی یکی از این فیلم‌هاست. فیلمی که در جشنواره کن نخستین بار روی پرده رفت و اکنون در سینماهای ایران اکران می‌شود. البته راه «قهرمان» برای رسیدن به این جایزه هموار نیست و رقبای پرقدرتی در مسیر مقابلش ایستاده‌اند.

«کوپه شماره ۶» به کارگردانی یوهو کاسمانن نماینده فنلاند در اسکار و از رقبای جدی فرهادی در راه رسیدن به اسکار است. این فیلم در کن به نمایش درآمد و جایزه بزرگ هیات داوران را همراه با «قهرمان» دریافت کرد.

بیشترین مدعیان اسکار پیش رو از جشنواره کن بیرون آمده‌اند و «ماشین مرا بران» به کارگردانی ریوسوکه هاماگوچی یکی از آن‌ها است. فیلمی که در جوایز آسیاپاسیفیک رقیب اصغر فرهادی بود و توانست جایزه بهترین فیلم را در حضور «قهرمان» دریافت کند. برنده جایزه بهترین فیلمنامه جشنواره کن در اسکار پیش رو نماینده سینمای ژاپن است. 

برنده نخل طلایی جشنواره کن نماینده سینمای فرانسه در اسکار است. «تیتانیوم» به کارگردانی ژولیا دوکورنو برای اینکه به اسکار برسد، رقیب قدری پیش رو داشت. فرانسه برای اسکار امسال باید میان «تیتانیوم» برنده نخل طلایی کن و «اتفاق» برنده شیر طلایی ونیز دست به انتخاب می‌زد و در نهایت قرعه به نام «تیتانیوم» افتاد. فیلمی که در کن بالاتر از «قهرمان» ایستاد حالا شانس این را دارد که اسکار را هم به خانه ببرد. 

نماینده نروژ در اسکار یکی دیگر از رقبای مهم اصغر فرهادی در اسکار است. «بدترین فرد در جهان» به کارگردانی یواخیم تریر هم کارش را با بردن جایزه بهترین بازیگر زن از جشنواره کن شروع کرد. این فیلم در فهرست ورایتی شانس اول برنده شدن اسکار است. 

فیلم «گریز» از سینمای دانمارک و «دست خدا» از سینمای ایتالیا دیگر رقبای قدرتمند اصغر فرهادی در این رشته هستند. 

تاریخ اعلام نامزدها و برنده

آکادمی علوم و هنرهای سینما فیلم‌های راه‌یافته به فهرست کوتاه اسکار فیلم بین‌المللی را ۳۰ آذر (۲۱ دسامبر) معرفی خواهد کرد و فهرست نامزدهای نهایی این جایزه ۱۹ بهمن (هشتم فوریه ۲۰۲۲) اعلام خواهد شد.

در نهایت برنده این جایزه هفتم فروردین ۱۴۰۱ (۲۷ مارس ۲۰۲۲) در نودوچهارمین دوره مراسم اسکار معرفی خواهد شد.

منبع : خبر آنلاین
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه