مدیر شبکه مستند گفت: تلویزیون دست انقلابیهاست. اگرچه انقلابی بودن هم باید در دل آدمها باشد و ظاهر ملاک نیست، منتهی مهمتر این است که باید دید چقدر میدان عمل وجود دارد. حرفم این است که برخی افراد از جناح این طرف و آن طرف با دستاویز قراردادن هرچیزی، تلویزیون را محافظهکار میکنند.
گفتگوی مهر با محسن یزدی مدیر شبکه مستند سیما را در زیر میخوانید:
* با توجه به تغییرات صورت گرفته در رأس مدیریتی سازمان صداوسیما، بد نیست گفتگو را از همین جا آغاز کنیم؛ دامنه تغییر و تحولات پس از انتصاب پیمان جبلی به ریاست سازمان صداوسیما، بهخصوص با توجه به شایعات مطرحشده درباره تحولات احتمالی در معاونت سیما، آیا قرار است به شبکه مستند سیما هم برسد؟
شبکه مستند یک شبکه تخصصی است. در این دست تغییرات طبیعتاً شبکههای اصلی در اولویت هستند. معاونتی مانند معاونت سیاسی و یا موضوعی مانند جریان سریالسازی طبیعتاً بیشتر در کانون توجه هستند چرا که مردم بیشتر اخبار و سریالها را دنبال میکنند. مستند اگرچه شرایط خوبی در تلویزیون دارد اما قاعدتاً در مرحله بعدی توجه قرار میگیرد. آقای جبلی هم طبیعتاً فعلاً سرگرم اولویتها هستند. در جلسهای که با ایشان داشتیم، خیلی نسبت به مستند توجه ویژه داشتند و معتقدند بیش از اینها باید به حوزه مستند توجه شود که این رویکرد برای ما دلگرمکننده بود.
* دغدغهای درباره سازوکار و سمتوسوی فعالیت شبکه مستند نداشتند؟
آقای جبلی خودشان گفتند که مشتری ثابت شبکه مستند هستند. پیشتر هم که آقای جبلی در معاونت برونمرزی بودند، مستند بهکارشان میآمد و اساساً با جریان مستندسازی مأنوس بودهاند. هنوز به آن مرحله نرسیده است که بخواهیم درباره تحولات نظر بدهیم. در مجموع تلویزیون باید در برخی حوزه تمرکز بیشتری داشته باشد و معتقدم ما در برخی حوزهها هنوز مشکل نظری داریم و باید بنشینیم و بیشتر حرف بزنیم. حرفهای نزده زیادی وجود دارد که باید اول به آنها توجه داشته باشیم تا در مراحل بعد به بحث مخاطب و اثرگذاری بر روی او برسیم. فکر میکنم آقای جبلی این نکته را به خوبی درک میکنند و دلیلش هم سابقه رسانهای ایشان است.
معتقدم تلویزیون جایگاه مهمی در ایران دارد، جمهوری اسلامی است و همین یک دست اسلحه. ما نباید در این حوزهها با تعارف برخورد کنیم. تلویزیون باید بهگونهای باشد که مدیران کلانش رسانه را بفهمند و متوجه اقتضائاتش باشند، نه اینکه مانند مقاطعی باشد بر سر ابتدائیات هم نیاز به بحث داشتیم!* این سابقه چقدر مهم است؟
وقتی آقای جبلی به این سمت منصوب شدند، از یکی از دوستان درباره ایشان پرسیدم و پاسخ داد: اولین حسن آقای جبلی این است که مهندس نیست! ذهن رسانهای و متکی بر علوم انسانی دارند. این بسیار نکته مهمی است. اینکه یک مدیر فرهنگی، مهندس نباشد، مهم است. مدیر فرهنگی باید از جنس فرهنگ باشد. مدیر رسانه باید چارچوبهای ذهنیاش فرهنگی و از جنس رسانه باشد. باید اقتضای رسانه را بشناسد. ما گاهی درباره ابتدائیات رسانهای، گرفتار بودهایم!
دیدگاه تان را بنویسید