در این میان، اپلیکیشن قرآن مجید یکی از محبوبترین اپهای مذهبی در چین محسوب میشود که تعداد کاربران آن در سرتاسر جهان به حدود ۳۵ میلیون نفر میرسد و حدود ۱ میلیون کاربر چینی از آن استفاده میکنند. در اپ استور دیگر کشورها، کاربران همچنان میتوانند این اپلیکیشن را دانلود و نصب کنند و اگرچه در گوگل پلی هم حضور دارد، ولی در چین کلیهی سرویسهای گوگل فیلتر هستند.
سایت «سانسور اپل» که اپلیکیشنهای حذف شده توسط اپل در تمام کشورها را تحت نظر دارد، برای اولین بار خبر حذف اپلیکیشن قرآن را از اپ استور چین گزارش داده است. اپل طی سالهای اخیر بر سر نحوهی پیروی از قوانین کشورها با جنجالهای زیادی روبرو شده است. منتقدان بر این باور هستند که بسیاری از این قوانین صرفا برای سانسور انواع محتوا مورد استفاده قرار میگیرند و اپل هم خیلی سریع به درخواست کشورها پاسخ مثبت میدهد. اپل این استدلال را مطرح میکند که اولویت این شرکت، احترام به قوانین کشورهایی است که در آنها فعالیت میکند، صرفنظر از اینکه چنین قوانینی را قبول دارد یا نه.
در بخشی از مقررات اپل در زمینهی حقوق بشر آمده: «ما ملزم به رعایت قوانین محلی هستیم و گاهی اوقات مسائل پیچیدهای وجود دارند که ممکن است با دولتها در مورد آنها اختلاف نظر داشته باشیم.»
بر اساس گزارش نیویورک تایمز، اپل هر اپلیکیشنی که در آن در مورد اعتراضات میدان تیانآنمن، جنبش فالون گونگ، دالایی لاما و استقلال تبت و تایوان بحث شده باشد، به سرعت از اپ استور چین حذف میکند. باید خاطرنشان کنیم علاوه بر اینکه چین یکی از مهمترین بازارهای جهان برای فروش محصولات اپل محسوب میشود، از طرف دیگر فرایند ساخت تقریبا تمام محصولات این شرکت در چین صورت میگیرد.
در کنار حذف اپلیکیشن قرآن مجید، چند روز قبل هم اپل یکی از اپلیکیشنهای انجیل را از اپ استور چین حذف کرد. روی هم رفته با توجه به وابستگی شدید اپل به چین، به نظر میرسد تا اطلاع ثانوی این روند سانسور و حذف اپلیکیشنها در چین ادامه خواهد یافت.
دیدگاه تان را بنویسید