جالب اینجاست که اکثریت نظردهندگان یعنی ۶۱ درصد، یا موضع مشخصی ندارند و یا نسبت به هر دو سوی ماجرا حس شفقت و دلسوزی بروز دادهاند.
بطور مشخص، ۳۲ درصد گفتهاند که نظر قطعی ندارند و ۲۹ درصد نیز بیان داشتهاند که بطور مساوی نسبت به هر دو سوی ماجرا، یعنی هم اسرائیل هم فلسطین حس دلسوزی دارند. ۱۱ درصد بطور یکطرفه سمت فلسطینیها و ۲۸ درصد به شکل یکجانبه سمت اسرائیلیها ایستادهاند که قابل تامل و تاسف است.
همانطور که انتظار میرود، حمایت از اسرائیل بین جمهوریخواهان خصوصاً مسنترها ریشهدارتر و پر رنگتر است اما به شخصه برایم غیر منتظره بود که دموکراتهای طرفدار فلسطین از طرفداران اسرائیل بیشتر باشند.
۳۸ درصد رایدهندگان امریکایی گفتهاند چندان در مورد منازعهی اخیر اطلاعات ندارند و مطالعهی زیادی نداشتهاند.
دموکراتهای امریکا، در یک رویکرد غیر قابل انتظار و جالب، طرفداری بیشتری از فلسطین کردهاند. ۱۸ درصد دموکراتها طرفدار فلسطیناند و تنها ۱۲ درصد از اسرائیل طرفداری میکنند. این در حالی است که اکثر دموکراتها یا نسبت به طرفین دلسوزی دارند (۳۶ درصد) و یا نظر قطعی ندارند (۳۴ درصد).
جمهوریخواهان حمایت قاطعی از اسرائیل دارند (۵۱ درصد) و فقط اقلیت محضی از آنان (۳ درصد) طرفدار طرفدار فلسطیناند.
نسلهای جوان امریکایی بیشتر سمت فلسطین ایستادهاند و هر چه نسلها پیرتر میشوند، از فلسطین فاصله گرفته و به سمت اسرائیل گرایش پیدا میکنند؛ بطوری که بین ۱۸ تا ۳۴ سالهها، طرفداری از فلسطین ۱۸ درصد و اسرائیل ۱۵ درصد است اما در بین بالای ۶۵ سالهها، ۳۹ درصد طرفدار اسرائیلاند و تنها ۸ درصد طرفدار فلسطین.
بصورت کلی، در هفتههای اخیر تظاهرات ضد اسرائیلی متعددی در امریکا برگزار شد اما نمیتوان دیدگاه مشخص و واحدی بین امریکاییها در خصوص مناقشهی فلسطین سراغ گرفت.
با توجه به نتایج بالا و اینکه افکار عمومی امریکا از جوانب مختلف بر مسالهی فلسطین اثرگذار است، فرصتهای بزرگی در جهت تاثیرگذاری بر نسلهای جوان امریکایی وجود دارد.
منبع: Morning Consult - Poilitico
منتشر شده در کانال مشاهدات و روزنوشتههای دانشجویان و دانشآموختگان مسلمان ایرانی از امریکا
دیدگاه تان را بنویسید