همزمان با گسترش اعتراضهای خیابانی در آمریکا به کشته شدن جورج فلوید، یک مرد سیاه پوست غیرمسلح، که در جریان بازداشت توسط پلیس این کشور رخ داده، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه در صفحه شخصی خود در فیسبوک و توییتر نوشت:«با شروع غارت، تیراندازی شروع میشود.» شبکه اجتماعی توییتر این توییت رئیس جمهوری آمریکا را مروج خشونت تشخیص داد و آن را از دید عموم مخفی کرد ولی این پیام آقای ترامپ در شبکه اجتماعی فیسبوک قابل دسترس باقی ماند.
پیش از این نیز توییتر به دو پیام دیگر آقای ترامپ برچسبهای «غیرقابل استناد بودن» و «فاقد سند و مدرک» الصاق کرده بود. اقدامی که به صدور دستور رئیس جمهوری آمریکا برای بازتنظیم مقررات فعالیت شبکههای اجتماعی منجر شد.
با این حال، آقای زاکربرگ با دفاع از عملکرد سازمان تحت مدیرتیش تاکید کرد که فیسبوک همچنان به حمایت از آزادی بیان متعهد است.
اما در جریان تعطیلات پایان هفته گذشته، نارضایتی کارکنان و مدیران ارشد فیسبوک از نحوه مواجهه این شبکه اجتماعی با پیامهای آقای ترامپ بُعد علنیتری به خود گرفت. به طوری که رایان فریتاس، مدیر تیم طراحی فید خبری فیسبوک، با انتشار توییتی نوشت: «مارک اشتباه میکند و من حداکثر تلاش ممکن را خواهم کرد تا نظر او را عوض کنم.»
همچنین جیسون توف، مدیر تولید فیسبوک نیز در پیامی توییتری تصریح کرد که او و اکثر همکارانش در فیسبوک از وجهه عمومی این شبکه اجتماعی رضایت ندارند.
آقای زاکربرگ در واکنش به این اعتراضهای رو به افزایش، ضمن اعلام کمک ۱۰ میلیون دلاری به نهادها و گروههای حامی مبارزه با نژادپرستی، در صفحه شخصی خود در فیسبوک نوشت که او هم همچون بسیاری از مردم و کارکنان فیسبوک با گفتههای رئیس جمهوری آمریکا موافق نیست ولی در عین حال باید بستر انتشار عمومی صحبتهای آنها را فراهم کرد تا در معرض قضاوت افکار عمومی قرار گیرد.
البته انتشار خبری مبنی بر تماس تلفنی آقای زاکربرگ و ترامپ، تعدادی دیگر از مدیران فیسبوک را علیه مدیرعاملشان تهییج کرد. چنان که لورن تان، مهندس نرم افزار این شرکت در صفحه توییتر خود نوشت که از این که در جایی کار میکند که در حذف پیامهای مروج خشونت مماشات میکند، شرمنده است.
در نهایت، آقای زاکربرگ روز یکشنبه با انتشار پیامی دیگر ضمن ابراز حمایت از جامعه سیاهان آمریکا تاکید کرد که تلاشهای فیسبوک برای افزایش امنیت مردم نباید با تعصب همراه باشد.
همزمان اندرو کرو، رئیس طراحی سامانه ویدئو کنفرانس شبکه فیسبوک، در صفحه توییتر خود نوشت که سانسور موجب خواهد شد تا مردم تصویری غیرواقعی از مشاهده کنند. او همچنین از کمک ۱۰ میلیون دلاری مدیرعامل فیسبوک به مبارزه با نژادپرستی تقدیر کرد. همچنین جیسون استیرمن از کارکنان بخش تحقیق و توسعه این شرکت نیز مدعی شد که نه تنها او، بسیاری دیگر از کارکنان فیسبوک با ممانعت زاکربرگ از حذف پیامهای آقای ترامپ مخالف نیستند.
دیدگاه تان را بنویسید