در گزارش این نهاد مالی جهانی درباره منطقه آسیا – اقیانوسیه خاطرنشان شده است که تاثیر کرونا بر اقتصاد این منطقه بدتر از بحران مالی جهانی ۲۰۰۸ و بحران مالی آسیایی در اواخر دهه ۱۹۹۰ خواهد بود و انتظار میرود که رشد اقتصادی این منطقه در سال جاری به صفر برسد که این برای اولین بار در ۶۰ سال گذشته خواهد بود.
به نقل از رویترز ، صندوق بینالمللی پول افزود که برخلاف بحران مالی جهانی سال ۲۰۰۸ ناشی از ورشکستگی شرکت خدمات مالی "لمان برادرز" (Lehman Brothers) ، شیوع کرونا به علت قرنطینه و در خانه ماندن مردم بطور مستقیم به بخش خدمات ضربه میزند. همچنین صادرکنندگان این منطقه نیز به علت کاهش تقاضا در بازارهای هدف مانند آمریکا و کشورهای اروپایی ، ضربه سختی دریافت میکنند.
"چانگیونگ ریهی" مدیر بخش آسیا و اقیانوسیه صندوق بینالمللی پول در یک کنفرانس گفت: شرایط کنونی برای اقتصاد جهانی زمان بسیار چالشبرانگیزی است و منطقه آسیا – اقیانوسیه هم از این قاعده مستثنی نیست. وی با بیان اینکه تاثیر شیوع کرونا بر اقتصاد این منطقه شدید و بیسابقه خواهد بود ، افزود: سیاستگذاران باید حمایتهای هدفمندی به خانوارها و شرکتهای تحت تاثیر شدید ممنوعیتهای مسافرتی و فاصلهگذاری اجتماعی و سایر تدابیر اتخاذ شده برای مهار شیوع کرونا قرار دهند.
صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرده که نرخ رشد اقتصادی چین در سال جاری ۱.۲ درصد باشد در حالی که در ماه ژانویه این رقم رشد را ۶ درصد پیشبینی کرده بود.
در همین حال انتظار میرود اقتصاد چین در سال آینده میلادی تقویت شود و نرخ رشد آن به ۹.۲ درصد برسد. با این حال به علت خطر بازگشت ویروس کرونا و تاخیر در روند عادی شدن شرایط ، دورنمای رشد اقتصادی چین هم با خطراتی رو به رو است.
صندوق بینالمللی پول همچنین توصیه کرد که اقتصادهای نوظهور آسیایی باید با راهکارهایی مانند دسترسی به خطوط مبادلهای (سواپ) دو جانبه و چندجانبه ، درخواست حمایت مالی از موسسات چندجانبه و استفاده از روشهای کنترل سرمایه با تاثیرات اقتصادی شیوع کرونا مقابله کنند.
دیدگاه تان را بنویسید