ارسال به دیگران پرینت

سبدهای آویزان از پنجره: راه‌کار سالمندان ترکیه برای مواجه با کرونا

دولت ترکیه برای ماندن سالمندان در خانه طرح رایگان بلیط اتوبوس در انکارا را به حالت تعلیق درآورد و نیمکت‌های برخی از پارک‌ها را جمع کرد. برخی از پارک‌ها نیز با حصار سیمی بسته شدند.

سبدهای آویزان از پنجره: راه‌کار سالمندان ترکیه برای مواجه با کرونا

بیشترین قشر جان‌باختگان کرونا در ترکیه سالمندان هستند و دولت ترکیه در اقداماتی سخت‌گیرانه خواهان ماندن آنها در خانه شده است.

این در حالیست که در هفته‌‌های گذشته بسیاری از سالمندان درخواست مقامات را نادیده گرفته و  در پارک‌ها تجمع کردند.

در گزارشی به وضعیت سالمندان ترکیه در میانه بحران کرونا پرداخته است.

 

"یک کیلو موز، لطفا". یوکسل 83 ساله از کنار پنجره خانه‌اش در طبقه چهارم به خواروبارفروشی کنار یکی از خیابان‌های استانبول سفارش یک کیلو موز می‌دهد و بعد با یک طناب سبدش را پائین می‌فرستد.

سوپری وراج موز را وزن کرده و آنها را درون یک پاکت قرار داده و پول را از درون سبد برداشته و به مشتری بالای ساختمان علامت می‌دهد تا سبد را بالا ببرد.

یوکسل سبد را بالا می‌کشد و مواد غذایی خود را برداشته و به داخل خانه می‌برد.

یک زن سالمند ترکیه‌ای که خرید روزانه‌اش در دوران کرونا را از پنجره و با سبد و طناب انجام ‌می‌دهد/ عکس: خبرگزاری فرانسه

خرید کرونایی از پنجره

مقامات ترکیه در روز یکشنبه اعلام کردند افراد بالای 65 سال در دوره شیوع کرونا در خانه بمانند. پس از این هشدار افراد سالخورده در ترکیه اهمیت ویژه‌ای یافته‌اند.

"ظفر گندوگدو" صاحب سوپر مارکت "فریکوی" در محله سیسلی استانبول در این باره می‌گوید: پیش از این روزانه 10 مورد سفارش بیرون‌بر داشتیم و این روزها سفارشات ما به بیش از 50 مورد رسیده است.

او گفت: ما نیازهای مشتریان سالمند خود را تامین می‌کنیم. سبدهای آویزان از ساختمان‌ها را پر کرده یا سفارشات را بین ساعات 7 تا 10 شب به در منزل آنها تحویل می‌دهیم.

"زینل ازونر" قصاب محله سیسلی در استانبول نیز در این باره می‌گوید: هر کاری می‌کنم تا سالمندان از خانه بیرون نروند.

او گفت: آنها همسایگان ما هستند. ما برای آنها در کنار گوشت سفارشی نان یا روزنامه نیز ارسال می‌کنیم.

دولت و مقامات ترکیه از شهروندان سالمند خواسته‌اند تا به صوت جدی در خانه بمانند/ عکس: خبرگزاری فرانسه

شرایط سالمندان ترکیه در کرونا

ترکیه تا روز چهارشنبه (6 فروردین 1399) از مرگ 44 نفر از بیماران مبتلا به ویروس کرونا خبر داد. به گفته "فخرالدین کوجا" وزیر بهداشت ترکیه اکثر جان‌باختگان افرادی سالخورده بودند.

وزیر بهداشت ترکیه در این هفته خواستار مراقبت بیشتر از سالمندان شد و گفت: من ارداتمند سالمندان هستم. این جامعه به تجربیات زندگی شما سالخوردگان نیاز دارد. لطفا در خانه بمانید و زندگی خود را به خطر نیندازید.

مقامات ترکیه همچنین دستور تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها را صادر کرده‌اند. برخی از مناطق به طور کامل تعطیل شده و برگزاری نمازهای جماعت ممنوع شده است.

قبل از دستور دولت برای ماندن افراد سالمند در خانه، بسیاری از سالمندان از خانه بیرون رفته و در پارک‌ها تجمع می‌کردند.

در شهر جنوبی "آدیامان" برخی از افراد مسن در حال بازی با تاب یا دیگر وسایل سرگرمی کودکان دیده می‌شدند.

"سویم اوزکان" زن 85 ساله ترکیه‌ای در با سبد  انتظار همسایه خود است تا داروهایش را بیاورد- استانبول- ترکیه/ عکس: AFP

سالمندان ترکیه کرونا

یکی از مردان کهن سال دوستان تاب‌سوارش را با عصا هول می‌داد.

در این میان جوانان ترکیه از طریق رسانه‌های اجتماعی خواستار اعلام وضعیت فوق‌العاده برای کنترل والدین خود در ترکیه شدند. بسیاری از آنها قدرت نگهداری والدین خود در خانه را نداشتند و نگران بودند.

برخی از شهرداری‌های ترکیه اقدامات سخت‌گیرانه‌تری را آغاز کردند.

یکی از شهرداری‌های ترکیه با انتشار توئیتی نوشت: ما شما را دوست داریم و چاره‌ای جز این نداریم. این توئیت با تصویری معنا دار منتشر شده که در آن پیرمردی در هنگام ترک خانه با بلدوزهای حفاری شهرداری متوقف می‌شود.

در شهر "ادیرنه" در شمال غربی ترکیه پارک‌های شهر با حصار سیمی بسته شدند. در آنکارا نیز طرح رایگان بودن اتوبوس برای سالمندان به حالت تعلیق درآمد.

"استر هازان" یک زن 70 ساله استانبولی در این باره گفت: این ممنوعیت‌ها باید برای همگان اجرایی شود، نه فقط افراد مسن.

او افزود: در صبح روز قبل برای خرید به مغازه رفتم. من مجبورم از پدر 100 ساله خود مراقبت کنم. اما مغازه‌دار با فریاد از من خواست تا به خانه برگردم. او تهدید کرد که در غیر این صورت با پلیس تماس می‌گیرد.

او با اشاره به احتمال گران‌فروشی فروشگاه‌ها گفت: نمی‌توانم اجناس مورد نظر خود را تلفنی سفارش دهم و ممکن است فریب بخورم. این وضعیت قابل تحمل نیست.

خانم یوکسل که از طریق پنجره خریدهای لازمش را انجام می‌دهد از پنجره خانه‌اش گفت: من بسیار ناراحتم و در خانه گیر افتاده‌ام.

اما همه سالمندان تا این حد ناراحت نیستند. "مهمت اوزکان" 83 ساله نیز از پنجره خانه‌اش گفت: برای دو هفته در خانه هستم و حوصله‌ام سر نرفته است.

او گفت: من در حال تماشا و جمع کردن عکس‌های خانوادگی در 35 تا 40 سال گذشته هستم و با همین خاطرات خود را سرگرم می‌کنم.

منبع : عصر ایران
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه