دکتر مسعود مردانی با اشاره به راههای انتقال ویروس اچ آی وی، گفت: کسانی که سابقه اعتیاد تزریقی دارند، رفتارهای پرخطر جنسی، افرادی که سابقه تزریق خون و فرآوردههای خونی دارند، کلیه پرسنل پزشکی که در معرض خطر هستند و ... باید به شکل سالیانه مورد غربالگری HIV قرار گیرند.
وی درباره چالشهای شناسایی مبتلایان اچ آی وی در همهگیری کرونا، افزود: کرونا کلیه امکانات تشخیصی، درمانی و خدماتی را به خود اختصاص داده است، از طرفی ممکن است خود بیماران از ترس ابتلا به مراکز درمانی مراجعه نکنند و به همین دلیل حتی در اوایل دوره همهگیری دریافت داروها با تاخیر مواجه شد، ولی با گذشت زمان این مشکل حل شده است.
مردانی تاکید کرد: داروهای ضد اچ آی وی اثرات ضدکرونا هم دارند؛ به عنوان مثال داروی «کلترا» یا « آتازاناویر» که درمانهای اصلی بیماران اچ آی وی است در درمان و بهبود حال بیماران مبتلا به کرونا نیز موثر هستند. بنابراین شاید مبتلایان اچ آی وی در معرض خطر کمتری برای ابتلا به ویروس کووید۱۹ باشند. در مراحل اولیه همهگیری کرونا، بیمار اچ آی وی مثبتی که دچار انواع شدید ویروس کرونا شود نداشتیم چون عمدتا داروهای یاد شده پوشش محافظتی برای آنان ایجاد کرده بود.
وی در ادامه تاکید کرد: از آنجایی که مبتلایان اچ آی وی از نقص ایمنی رنج میبرند، اصول رعایت بهداشت فردی را بیش از سایرین انجام می دهند. بنابراین مبتلایان اچ ای وی نسبت به سایر افراد جامعه در معرض آسیب کمتری در برابر کرونا هستند.
این متخصص بیماریهای عفونی با اشاره به وجود کمیته کشوری اچ آی وی در کشور، تصریح کرد: این کمیته بیماران را تحت مراقبت قرار داده است. بیماران مبتلا به اچ آی وی تحت درمان هستند و داروی رایگان دریافت میکنند، اما مطمئنا به دلیل بیماری کرونا ممکن است از نظر توجهات پزشکی دچار مشکلاتی شوند اما با پوشش و همت وزارت بهداشت، حمایت از بیماران همانند قبل از دوره همهگیری خواهد شد.
وی با تاکید بر لزوم آگاهی رسانی به مردم در زمینه این بیماری، اظهار کرد: قطعا در زمینه اطلاع رسانی پیرامون بیماری با اشکالاتی مواجه بودیم که باید با استفا ه از فضای مجازی، صدا و سیما، اصحاب رسانه و... آموزشهای بیشتری در این مورد به مردم بدهیم.
دیدگاه تان را بنویسید