شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز (سهشنبه، ۱۰ خرداد ماه) با پنج هزار و ۳۳۱ واحد افزایش ادامهدهنده مسیر صعود بود و در ارتفاع یک میلیون و ۵۴۲ هزار واحدی قرار گرفت.
معاملهگران در دو بازار بورس و فرابورس بیش از ۱۱ میلیارد و ۴۸۸ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار را به ارزش ۶۹ هزار و ۷۳ میلیارد ریال معامله کردند.
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز با پنج هزار و ۳۳۱ واحد افزایش، در ارتفاع یک میلیون و ۵۴۲ هزار واحد ایستاد.
شاخص هموزن با سه هزار و ۱۲۲ واحد افزایش به ۴۲۸ هزار و ۳۲۱ واحد و شاخص قیمت با یک هزار و ۹۲۱ واحد رشد به ۲۶۳ هزار و ۶۴۱ واحد رسید.
شاخص بازار اول، چهار هزار و ۱۲ واحد و شاخص بازار دوم ۱۰ هزار و ۴۰۷ واحد افزایش را ثبت کردند.
امروز در معاملات بورس تهران، بیش از پنج میلیارد و ۹۱۵ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۳۶ هزار و ۸۴۷ میلیارد ریال معامله شد.
همچنین پالایش نفت اصفهان (شپنا) با ۹۵۷ واحد، ملی صنایع مس ایران (فملی) با ۹۰۷ واحد، پالایش نفت بندرعباس (شبندر) با ۵۴۱ واحد، پتروشیمی پارس (پارس) با ۴۶۷ واحد، پالایش نفت تهران (شتران) با ۳۴۲ واحد، پتروشیمی نوری (نوری) با ۳۱۷ واحد و پالایش نفت تبریز (شبریز) با ۲۹۴ واحد با تاثیر مثبت بر شاخص بورس همراه شدند.
پیش بینی بورس فردا
نخستین عاملی که میتوان به عنوان عامل محرک برای رشد بازار سرمایه به آن اشاره کرد، رشد نرخ کامودیتیهای جهانی است. با توجه به تغییر و تحولات که در عرصه ی بینالمللی رخ داد از جمله جنگ میان روسیه و اوکراین و همچنین تاثیر کرونا بر تورم و اقتصاد جهانی، نرخ کامودیتیها (طلا، نفت، فولاد، مس و...) رشد چشم گیری را تجربه کرد به عنوان مثال نرخ نفت از حدود ۸۰ دلار به حدود ۱۴۰ دلار هم رسید، به همین علت صنایعی که اصطلاحا کامودیتی محور بودند به طور طبیعی با استقبال خریداران مواجه شدند.
دومین عاملی که شاید مهم تر از عامل اول باشد، بالا رفتن انتظارات تورمی مردم و به تبع آن فعالان بازار سهام، بود. با وقفهای که در مذاکرات برجامی افتاد و شاید کمرنگ شدن احتمال توافق میان ایران و کشورهای ۱+۵، ابتدا نرخ ارز از محدوده ی ۲۵ هزار تومان تا محدوده ی ۳۰ هزار تومانی خود را بالا کشید و بازار سرمایه هم به واسطه ی تاثیرپذیری مستقیم از نرخ ارز و تورم رشد کرد.
بیشتر بخوانید:
سومین عامل را میتوان وضعیت بنیادی بازار، گزارشهای منتشر شده توسط شرکتها و نزدیک شدن به فصل مجامع دانست. طبق گزارشهای منتشر شده شرکتهای بورسی و بررسی وضعیت بنیادی شرکت ها، نسبت نرخ به سود هر سهم آینده (P/E forward) برای کل سهمهای بازارحدود ۷واحد است واین در حالی است که کف تاریخی این نسبت در بازار حدود ۶ واحد بوده است. یعنی اصطلاحا کف بازار خریدار خواهد داشت و بازار طبق سابقه ی تاریخی خود و بررسی گذشته ارزشمند است.
چهارمین عاملی که میتوان در اینجا از آن نام برد، لایحه بودجه ۱۴۰۱ و به ویژه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بود که علاوه برا تشدید انتظارات تورمی، سبب بالا رفتن سودسازی صنایعی همچون داروییها شد.
دیدگاه تان را بنویسید