علت ابتلا به بیماری زوال عقل
زوال عقل یک اختلال پیشرونده در عملکرد شناختی است که بر حافظه، تفکر، قضاوت و مهارتهای حرکتی تأثیر میگذارد. این اختلال میتواند توانایی فرد برای انجام فعالیتهای روزمره را مختل کند و بر کیفیت زندگی او تأثیر بگذارد.زوال عقل یک بیماری واحد نیست، بلکه مجموعهای از بیماریهای مختلف است که میتوانند باعث این اختلال شوند.
یک مطالعه بزرگ نشان میدهد که کمبود ویتامین D، افسردگی و دیابت از جمله مواردی هستند که میتوانند خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش بدهند.
براساس آمارهای مربوط به سال 2022، انتظار میرود درحدود 70 هزار نفر در بریتانیا با بیماری زوال عقل زندگی میکنند. با وجودی که بسیاری تصور میکنند عوامل ژنتیکی، تنها عامل ابتلا به این بیماری است، اما به گفته محققان در مطالعه انجام شده، این تصویر کاملی نیست و باید به چالش کشیده شود. در واقع آنها براین باورند که فاکتورهای دیگری نیز در افزایش ابتلا به زوال عقل دخیل هستند.
بهترین راه حل برای جلوگیری از زوال عقل | با این میوه از آلزایمر پیشگیری کنید
مطالعه جدید عوامل موثر در افزایش ابتلا به زوال عقل را بررسی میکند
محققان این مطالعه میگویند شناسایی عواملی که میتواند روند ابتلا به این بیماری را افزایش دهد، میتواند بسیار مفید باشد. برای مثال برخی موارد از جمله سوء مصرف الکل، سکته مغزی، انزوای اجتماعی و اختلال شنوایی جزو مواردی است که با افزایش ابتلا به زوال عقل ارتباط دارند.
دکتر «جانیس رانسون»، یکی از نویسندگان این مطالعه میگوید: «این مطالعه شرایط جدیدی را در بررسی عوامل تأثیرگذار بر زوال عقل بررسی میکند.»
شایعترین ویژگی زوال عقل از دست دادن حافظه است، اما علائم دیگری ازجمله تغییر در رفتار و گم شدن در مکانهای آشنا نیز در این بین مطرح میشوند. پروفسور «دیوید لیولین» یکی از نویسندگان این مطالعه میگوید: «این مطالعه که توسط دانشمندانی از بریتانیا و هلند انجام شده است، بزرگترین و قویترین مطالعه در نوع خود است که تاکنون انجام شده است.»
در این مطالعه دادههای بیش از 350 هزار نفر با سن کمتر از 65 سال از سراسر بریتانیا بررسی شده است. پروفسورلیولین میگوید هنوز موارد زیادی برای بررسی در این زمینه وجود دارد، اما این مطالعه ما را بهسمت خوبی هدایت میکند.
دکتر «استوی هندریکس»، محقق دانشگاه ماستریخت هلند میگوید: «بررسی زوال عقل در دوران جوانی بسیار جدی است. زیرا افراد مبتلا معمولاً هنوز شاغل هستن د و درگیر مساعل مربوط به خانواده و فرزندان خود هستند.»
وی اضافه میکند وقتی باور کنیم این بیماری ژنتیکی است، ممکن است آن را نادیده بگیریم و عوامل دیگر را بررسی نمیکنیم. این مطالعه در مجله Jama Neurology منتشر شده است.
دیدگاه تان را بنویسید