ارسال به دیگران پرینت

گزارش جدید در مورد نقش یک دیپلمات سعودی در حادثه ۱۱ سپتامبر!

روز گذشته گزارش جدیدی در مورد نقش سفارت عربستان در حادثه تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ فاش شد که واکنش‌ها و توجهات زیادی را به همراه داشت. «مایکل ایسیکوف» خبرنگار تحقیقی یاهونیوز چهارشنبه‌شب در گزارشی افشا کرد، یک مقام اف‌بی‌آی نام این دیپلمات سعودی را در یک پرونده قضایی مربوط به شکایت خانواده‌های قربانیان حادثه تروریستی ۱۱ سپتامبر از عربستان سعودی آورده است.

  گزارش جدید در مورد نقش یک دیپلمات سعودی در حادثه ۱۱ سپتامبر!

روز گذشته گزارش جدیدی در مورد نقش سفارت عربستان در حادثه تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ فاش شد که واکنش‌ها و توجهات زیادی را به همراه داشت. «مایکل ایسیکوف» خبرنگار تحقیقی یاهونیوز چهارشنبه‌شب در گزارشی افشا کرد، یک مقام اف‌بی‌آی نام این دیپلمات سعودی را در یک پرونده قضایی مربوط به شکایت خانواده‌های قربانیان حادثه تروریستی ۱۱ سپتامبر از عربستان سعودی آورده است.

این دیپلمات سعودی از سوی اف‌بی‌آی مشکوک به حمایت مستقیم و حیاتی از دو تن از اعضای القاعده که در حملات ۱۱ سپتامبر نقش داشتند، بوده است.

«مایکل ایسیکوف» خبرنگار تحقیقی یاهونیوز چهارشنبه‌شب در گزارشی افشا کرد که یک مقام اف‌بی‌آی نام این دیپلمات سعودی را در یک پرونده قضایی مربوط به شکایت خانواده‌های قربانیان حادثه تروریستی ۱۱ سپتامبر از عربستان سعودی آورده است.

اف‌بی‌آی نام این دیپلمات را ماه گذشته در ادعانامه‌ای که به یک دادگاه فدرال داده، آورده و این ادعانامه هفته گذشته از سوی این دادگاه انتشار عمومی یافته است.

«برت ایگلسون» سخنگوی خانواده‌های شاکی گفت، این اتفاق باعث شد که برای اولین بار به صورت رسمی تایید شد، ماموران اف‌بی‌آی که در حال تحقیق درباره حادثه تروریستی ۱۱ سپتامبر هستند، ارتباطی میان عوامل آن و سفارت سعودی در واشنگتن یافته‌اند.

ایگلسون که پدرش در حادثه ۱۱ سپتامبر کشته شد، همچنین گفت که این اتفاق حاکی از یک پنهانکاری تمام‌عیار از سوی دولت آمریکا درباره ارتباط عربستان با این حادثه تروریستی است.

وی افزود: این نشان می‌دهد دستوری سلسله‌مراتبی در کار بوده که از سفارت سعودی به وزارت امور اسلامی (در لس آنجلس) و از آنجا به عاملان ربودن هواپیما ابلاغ می‌شده است.

وزارت دادگستری آمریکا سال گذشته نام این دیپلمات سعودی را به شرط فاش نشدن به خانواده‌های قربانیان این حادثه تروریستی گفته بود، اما یک مقام بلندپایه اف‌بی‌آی آمدن نام او در یک سند رسمی را نتیجه یک اشتباه دانست.

«ویلیام بار» وزیر دادگستری و «ریچارد گرنل» مدیر اطلاعات ملی آمریکا به تازگی نام این دیپلمات سعودی و همه اسناد مرتبط با آن را جزو «اسرار کشوری» اعلام و افشای آن را باعث آسیب جدی به امنیت ملی آمریکا عنوان کرده بودند.

مامور اف‌بی‌آی در این ادعانامه به گزارشی اشاره کرده که در سال ۲۰۱۲ از طبقه‌بندی خارج شد و درباره تحقیقاتی پیرامون ارتباط احتمالی میان القاعده و مقام‌های سعودی بود.

در این تحقیق که وجود آن در سال‌های اخیر علنی شده، «فهد الثمیری» مقام امور اسلامی سعودی و روحانی افراطی که امام مسجد ملک فهد در لس‌آنجلس بود به همراه «عمر البیومی» مامور سعودی کانون توجه بودند.

البیومی در سال ۲۰۰۰ خانه‌ای را در اختیار دو تن از عوامل حادثه تروریستی ۱۱ سپتامبر قرار داد، به آن‌ها پول داد و برایشان حساب بانکی افتتاح کرد.

سند اف‌بی‌آی از «جراح» به عنوان دیپلمات سعودی نام برده که اشاره به «مساعد احمد الجراح» مقام وزارت خارجه عربستان دارد که از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۰ در سفارت این کشور در واشنگتن و مسئول نظارت بر عملکرد کارمندان وزارت امور اسلامی در مسجد ملک فهد در لس‌آنجلس بوده است.

حذف فوری بیانیه اف بی آی

پس از آنکه یاهونیوز این خبر را اختصاصی منتشر کرد، مقامات وزارت دادگستری، دادگاه را از بروز این اشتباه آگاه کردند و سپس بیانیه «اف‌بی‌آی» از دید عموم خارج شد. تاکنون مقامات «اف‌بی‌آی» و وزارت دادگستری از ارائه توضیح درباره چگونگی انجام این اشتباه خودداری کرده‌اند. سخنگوی دولت سعودی هم به تماس‌های مکرر برای اظهارنظر درباره این مسأله پاسخ نداده است. 

اگر یک دیپلمات ایرانی بود!

مارک فیتز پاتریک، تحلیلگر آمریکایی و از اعضای موسسه بین المللی مطالعات راهبردی به خبر الجزیره مبنی بر اینکه FBI اشتباهی هویت یک دیپلمات عربستانی متهم به دخالت مستقیم در حمایت از عوامل حوادث ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ را افشا نمود، واکنش نشان داد و در توییتی نوشت:  «آیا می توانید تصور کنید اگر یک دیپلمات ایرانی در این حوادث دست داشت، چه بلوایی به پا می کردند؟»

عربستان و نقطه ضعفی به نام ۱۱ سپتامبر

تنش میان عربستان و آمریکا در سه هفته اخیر به دلیل نوسانات بازار نفت افزایش قابل تاملی داشته است، به گونه‌ای که خبرگزاری‌ها هفته گذشته از فریاد‌های ترامپ بر سر بن‌سلمان در جریان گفت‌وگوی تلفنی خبر دادند. این تحولات در نهایت یک هشدار برای ریاض داشت و آن اینکه آمریکا دو سیستم پاتریوت خود را که برای حفاظت از مجموعه‌های آرامکو در عربستان مستقر کرده بود، از این کشور خارج کرد.

نقطه ضعف عربستان در تعامل با آمریکا حادثه تروریستی ۱۱ سپتامبر و حمله به برج‌های دوقلوست. نوزده تروریست در این حمله نقش فعال داشتند که به روایت رسانه‌های غربی ۱۵ نفر آن‌ها اتباع عربستان سعودی بوده‌اند. عربستان در سال‌های گذشته بودجه تبلیغاتی گسترده‌ای را صرف این موضوع کرده که کشور‌های دیگر را مقصر ۱۱ سپتامبر معرفی کند. پول بی‌حساب نفت و ولخرجی‌های آل‌سعود برای روسای جمهور آمریکا هم سبب شد سه رئیس‌جمهور هنگام و بعد از ۱۱ سپتامبر، یعنی بوش، اوباما و ترامپ انگیزه فراوانی برای لاپوشانی نقش آل‌سعود در بزرگ‌ترین تراژدی آمریکا در دوران اخیر داشته باشند.

افشای نام و نشان رایزن فرهنگی عربستان به عنوان هماهنگ‌کننده تروریست‌ها را با استناد به جدل‌های اخیر ریاض و واشنگتن نمی‌توان تصادفی تلقی کرد. آمریکا خوب می‌داند ۱۱ سپتامبر نقطه‌ضعف سعودی‌هاست و اگر لطف و مرحمت ۳ رئیس‌جمهور آمریکا و ولخرجی‌های فراوان دولت عربستان نبود، ارتش آمریکا به جای افغانستان یا بعدا عراق باید راهی ریاض می‌شد و الان شاهد خاورمیانه متفاوتی بودیم.

به طور کلی، افشای نام رایزن فرهنگی عربستان در واشنگتن هشدار تازه آمریکایی‌ها به حکومت عربستان است. سعودی‌ها تا ابد نمی‌توانند با دلار‌های نفتی دهان دولت‌های آمریکا را بسته نگه دارند. شاید روزی «خیلی اتفاقی» نام سایر سران سعودی مرتبط با ۱۱ سپتامبر هم منتشر شود.

منبع : تابناک
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه