ارسال به دیگران پرینت

به خاطر یک مشت طلا | تسویه‌حساب گوش‌شکسته‌های «رشته اول»

ماجرای تغییر رنگ مدال کمیل قاسمی، کشتی‌گیر وزن 120 کیلوگرم تیم ملی آزاد در بازی‌های المپیک 2012 لندن در حالی در یک ماه گذشته جزء خبرهای پربازدید ورزشی بوده که حالا دارد به جنجالی بزرگ در بین اهالی کشتی تبدیل می‌شود؛ با مصاحبه‌هایی که قاسمی از همان روزهای نخست می‌کرد، می‌شد این حدس را زد که او با فدراسیون علیرضا دبیر زاویه دارد. به‌ویژه زمانی که بیانیه تندی را علیه فدراسیون کشتی رسانه‌ای کرد تا اختلاف نظر او با دبیر به‌نوعی علنی شود؛ آن‌طور‌که در رسانه‌های رسمی کشور مطرح می‌شود، دعوا بر سر نوع قهرمانی کمیل در المپیک لندن است.

به خاطر یک مشت طلا | تسویه‌حساب گوش‌شکسته‌های «رشته اول»

ماجرای تغییر رنگ مدال کمیل قاسمی، کشتی‌گیر وزن 120 کیلوگرم تیم ملی آزاد در بازی‌های المپیک 2012 لندن در حالی در یک ماه گذشته جزء خبرهای پربازدید ورزشی بوده که حالا دارد به جنجالی بزرگ در بین اهالی کشتی تبدیل می‌شود؛ با مصاحبه‌هایی که قاسمی از همان روزهای نخست می‌کرد، می‌شد این حدس را زد که او با فدراسیون علیرضا دبیر زاویه دارد.

به‌ویژه زمانی که بیانیه تندی را علیه فدراسیون کشتی رسانه‌ای کرد تا اختلاف نظر او با دبیر به‌نوعی علنی شود؛ آن‌طور‌که در رسانه‌های رسمی کشور مطرح می‌شود، دعوا بر سر نوع قهرمانی کمیل در المپیک لندن است.

اوایل مردادماه سال گذشته اتحادیه جهانی کشتی اعلام کرد با توجه به محرزشدن دوپینگ نفرات اول و دوم سنگین‌وزن کشتی آزاد این بازی‌ها، مدال طلای این وزن به کمیل قاسمی که صاحب مدال برنز (عنوان سوم مشترک) شده بود، می‌رسد.‌سایت کمیته بین‌المللی المپیک به‌تازگی رده‌بندی آزادکاران این وزن را در بازی‌های المپیک 2012 تغییر داده و کمیل قاسمی را به‌عنوان قهرمان معرفی کرده است. اما این در حالی است که به‌جز کمیل، در کنار نام بلال ماخوف، کشتی‌گیر روس که او هم به مدال برنز مشترک رسیده بود، مدال طلا حک شده است.‌موضوعی که در این مدت باعث نارضایتی کمیل شده، قهرمانی مشترکش با بلال ماخوف است. قاسمی تا پیش از این با استناد بر قوانین مسابقات مدعی بود آخرین نفر بازنده به قهرمان بازی‌ها، یعنی آرتور تایمازوف، (کشتی‌گیر دوپینگی) باید صاحب مدال طلا شود و نفر دوم عنوان سوم مشترک که بلال ماخوف است، به مدال نقره می‌رسد.‌نایب‌قهرمان المپیک 2016 ریو در مصاحبه و بیانیه‌اش هم مدام بر این موضوع تأکید داشت و بر این باور بود که وظیفه فدراسیون کشتی است تا به آن رسیدگی کند.در‌این‌باره حتی صحبت‌هایی مطرح شد، مبنی بر اینکه روس‌ها با توجه به قدرت و نفوذی که در کشتی دنیا دارند، در تلاش هستند تا هر‌طور شده این مدال طلا را از آن نماینده خود کنند تا جایگاه خود را در رده سوم تیمی المپیک 2012 لندن حفظ کنند.

ایران اگر طلای سنگین‌وزن را به‌تنهایی تصاحب کند، در کنار روسیه، به لحاظ مرغوبیت و تعداد مدال مشترکا به مقام سوم خواهد رسید اما به لحاظ امتیاز بیشتر، سوم و روسیه چهارم می‌شود.‌با‌این‌حال این کش‌وقوس ها ادامه داشت تا اینکه ماجرا با حضور رئیس فدراسیون کشتی در برنامه دایره طلایی (عصر شنبه) وارد فاز دیگری شد.‌علیرضا دبیر در این برنامه به‌صراحت اعلام کرد مدال طلای کمیل در المپیک لندن با کشتی‌گیر روس مشترک است و این موضوع قطعی و نهایی شده است.

این اظهارنظر دبیر باعث شد تا قاسمی در صفحه شخصی خود نسبت به صحبت‌های رئیس فدراسیون کشتی انتقاد کند و طلای المپیک را حق خودش بداند نه شریکی با کشتی‌گیر روس.‌او دیروز در اینستاگرام خود نوشت: «صحبت‌هایی که در برنامه دایره طلایی مطرح شد را شنیدم. از اینکه اعلام شد قانونی در اتحادیه جهانی نداشتیم که اگر نفرات برتر دوپینگ کنند چه کسی جایگزین آنها می‌شود به‌شدت تعجب کردم. اتحادیه جهانی کشتی مرا به‌عنوان نفر اول و دارنده مدال طلای المپیک اعلام کرد. این یعنی اتحادیه جهانی کشتی در این مورد قانون داشته و دارد اما در این برنامه اعلام کردند که روس‌ها کشتی‌گیر خودشان را کنار من به‌عنوان دارنده مدال طلا قرار داده‌اند و اعلام کردند که فدراسیون ایران به روس‌ها گفته است ما به پیگیری شما اعتراضی نداریم! این یعنی فقط روس‌ها توانستند نقره خود را طلا کنند. اینها حرف‌هایی است که در داخل زده می‌شود و هیچ‌چیز قطعی نیست. فدراسیون باید پیگیری کند که اتحادیه در این مورد قانون دارد و مطابق قوانینش طلا حق ایران است. آیا اگر الان تست دوپینگ تایمازوف ازبکستانی منفی شود و به او مدال طلا را بدهند، مدال نقره‌ای که به کشتی‌گیر روس داده بودند را به‌طور مشترک به من می‌دهند؟ منتظر پیگیری کمیته ملی المپیک هستم. مطابق قانون اتحادیه جهانی کشتی، طلای سنگین‌وزن المپیک ۲۰۱۲ لندن حق ایران است. آن‌هم طلایی بدون شریک».‌روز گذشته به دنبال انتشار پست نایب‌قهرمان کشتی جهان، دبیر هم سندی از قوانین اتحادیه جهانی کشتی رو کرد که داستان را پیچیده کرد و باعث شد تا پای اختلافات و کینه‌های گوش‌شکسته‌های فدراسیون کشتی قبلی با فدراسیون فعلی به میان بیاید.‌فدراسیون کشتی برای اثبات صحبت‌های علیرضا دبیر در برنامه دایره طلایی مبنی بر اینکه قانونی پیش از این برای موردی که هم قهرمان و هم نایب‌قهرمان دوپینگی شوند، وجود نداشته، مطلبی را روی سایت خود قرار داد و به قانون اتحادیه جهانی استناد کرد.

سایت فدراسیون کشتی در‌این‌باره نوشت: «در قوانین سال 2019 میلادی اتحادیه جهانی کشتی، درصورتی‌که نفر اول یک وزن دوپینگ کرده بود، مدال طلا به نفر دوم تعلق می‌گرفت و مدال نقره نیز به کشتی‌گیری که توسط کشتی‌گیر دوپینگی در جریان مسابقات شکست خورده بود و به مدال برنز رسیده بود، تعلق می‌گرفت و مدال برنز آن وزن نیز به نفر پنجم همان گروه اهدا می‌شد و اگر نفر دوم دوپینگ کرده بود، مدال نقره آن فرد به بازنده آن کشتی‌گیر که صاحب مدال برنز شده بود می‌رسید و مدال برنز نیز به نفر پنجم همان گروه اهدا می‌شد. اما نکته‌ای که در قانون قبلی اتحادیه جهانی لحاظ نشده بود، این بود که اگر دو کشتی‌گیر در دیدار فینال دوپینگ کرده و از جدول مسابقات حذف شده باشند، مدال طلای این وزن به چه کسی خواهد رسید، به این دلیل که نتیجه این مسابقه با توجه به حذف دو کشتی‌گیر معتبر نخواهد بود. اتحادیه جهانی کشتی با توجه به این خلأ قانونی در کتاب مقررات خود در سال 2020 اقدام به به‌روزرسانی قوانین در این زمینه کرد که اگر دو کشتی‌گیر در دیدار فینال دوپینگ کرده باشند، مدال طلا به دو نفر بازنده این کشتی‌گیران که حائز مدال برنز شده‌اند، خواهد رسید و نفرات پنجم نیز صاحب مدال برنز می‌شوند و مدال نقره به کشتی‌گیری داده نخواهد شد».‌در‌حال‌حاضر سؤال اینجاست چرا علیرضا دبیر در این چند‌وقت که کمیل قاسمی مصاحبه‌های تند‌و‌تیز می‌کرد و بیانیه می‌داد و مسئولان کمیته ملی المپیک هم وارد این ماجرا شدند تا پیگیر این قضیه شوند، از قانون اتحادیه جهانی کشتی رونمایی نکرده بود؟ آیا کمیته ملی المپیک هم از این قانون بی‌خبر است و حرفی در‌این‌باره نمی‌زند؟این کمیته هفته گذشته در حمایت از کمیل قاسمی نامه‌ای را به کمیته بین‌المللی المپیک نوشت تا درباره رنگ مدال او هر‌چه سریع‌تر تصمیم‌گیری کنند.‌در این میان شنیده می‌شود علیرضا دبیر با تعدادی از کارمندان قبلی فدراسیون در دوره ریاست رسول خادم دچار تنش شده است. تضاد بین دبیر و خادم از گذشته تا به الان بر هیچ‌کس پوشیده نبوده و نیست. این تنش به خاطر از‌بین‌رفتن تعداد بالایی از نامه‌های محرمانه است که در‌حال‌حاضر در دبیرخانه فدراسیون کشتی موجود نیست.در‌این‌بین انتشار تصاویری خلاف واقع در شبکه‌های مجازی که به دبیر نسبت داده شده هم آتش این اختلاف را گسترده‌تر کرده و کار را به مراجع قضائی کشانده است.‌برخی از اهالی کشتی نزدیک به قاسمی در این مدت پست‌های معناداری را در صفحات شخصی خود منتشر کرده‌اند که می‌تواند حاکی از اختلاف بین گوش‌شکسته‌های قبلی و فعلی باشد.

به هر شکل آنچه مسلم است، این بوده که مدال طلای کمیل قاسمی در بازی‌های المپیک 2012 لندن محرز شده و او با این نشان ارزشمند توانسته به ارتقای رتبه تاریخی کاروان ورزش ایران در بازی‌های المپیک کمک کند. اینکه قاسمی بخواهد همچنان پیگیر باشد، یک قهرمانی بدون شریک را در کارنامه افتخاراتش اضافه کند، از لحاظ رتبه کلی تغییری در اوضاع ایجاد نمی‌کند.

 

به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه