ارسال به دیگران پرینت

«چهل تیکه» چگونه محرمی شد؟| مهمانان دوست‌داشتنی که سلبریتی نیستند

الهام حاتمی درباره ویژگی‌های برنامه «چهل تیکه» در ایام محرم بیان کرد که تلاش شد مهمانانی را بیاورند که کمتر دیده شده‌اند و حرف‌های در خور این ایام دارند.

«چهل تیکه» چگونه محرمی شد؟| مهمانان دوست‌داشتنی که سلبریتی نیستند

الهام حاتمی کارگردان «چهل تیکه» درباره رویکرد این برنامه که در دهه اول محرم تغییر کرد و با اشاره به سوژه و مهمانان این برنامه در این ایام به  بیان کرد: شبکه نسیم مخاطب خود را دارد و مخاطب هر سال در ایام محرم هم احساس می‌کند نیاز دارد جایگزینی برای برنامه‌های سرگرم کننده و مفرح داشته باشد.

وی ادامه داد: از طرف دیگر ما مهمانانی داشتیم که باید در شرایطی آن‌ها را دعوت می‌کردیم که فضای برنامه خیلی شاد نبود یا اگر بازیگر بودند نقش‌هایی داشتند که در سریال‌های مفرح و طنز نبود. بنابراین با نظر مدیران به این نتیجه رسیدیم که در محرم برنامه داشته باشیم.

حاتمی یادآور شد: شاید مردم از شبکه نسیم برنامه‌ای شاد مطالبه کنند با این حال برنامه ما نوستالژی محور است و خود نوستالژی هم تا حدی فضای غم دارد. اینها هم مهمانانی بودند که ما دوست داشتیم در برنامه دعوتشان کنیم و نکاتی را با آنها مطرح کنیم و بپرسیم و اتفاقاً از همین برنامه‌ها هم استقبال شد و مخاطب خود را داشت.

وی درباره پیشنهاد اولیه این ایده مطرح کرد: ایده ابتدا از طرف شبکه نسیم مطرح شد و من و محمدرضا علیمردانی مجری برنامه ابتدا کمی چالش داشتیم که با توجه به اینکه برنامه استندآپ دارد یا گاهی فضای برنامه خیلی شاد است چطور می‌توان این ایده را محقق کرد اما بعداً فکر کردیم که مهمانانی را که در نظر داشتیم پیش از این دعوت کنیم حالا در این ایام و با رویکرد فضای مذهبی با آنها گفتگو داشته باشیم.

این برنامه ساز با اشاره به برخی از مهمانان عنوان کرد: در دعوت از همین مهمانان باز هم سعی کردیم افرادی را بیاوریم که کمتر دیده شده‌اند و حرف‌های شنیدنی دارند مثلاً برنامه‌های صادق آهنگران یا غلامعلی افروز خیلی بازخورد داشت یا محمدرضا سرشار اینها افرادی بودند که سلبریتی محسوب نمی‌شوند اما حرف‌های جالبی داشتند.

وی با اشاره به نگرانی‌هایی که در دعوت از این افراد داشته است، گفت: برای دعوت برخی نگران بودیم که چون به اندازه بازیگران، مردم آنها را نشناسند. مثلاً امرالله احمدجو کارگردان سریال «روزی روزگاری» است که اگرچه مردم با او خاطره بسیاری دارند اما چون کارگردان و پشت دوربین بوده است نمی‌دانستیم بازخوردها نسبت به حضورش چطور خواهد بود با این حال از مخاطبان نظرهای مختلفی داشتیم که حتی از دقایق اولیه گفتگوی احمدجو، او را پیگیری کرده بودند.

حاتمی اضافه کرد: با این حال ما این برنامه را با زمانی بیشتر از برنامه‌های دیگرمان تدوین کردیم و در حدود ۲ ساعت ۱۵ دقیقه روی آنتن رفت درحالیکه باقی برنامه‌ها حدود ۹۰ دقیقه می‌شد. او در این برنامه نکاتی را مطرح کرد که برای بسیاری جالب بود. مثلاً اینکه اصغر فرهادی در فیلم «جدایی نادر از سیمین» ساره بیات را نمادی از حر و آزادگی گذاشته است. گفتگویی که نسبت به باقی برنامه‌ها طولانی‌تر بود اما هیچکس به این مساله اعتراض نکرد.

کارگردان «چهل تیکه» درباره تصاویری آرشیوی و قدیمی که از مهمانانش پیدا می‌کند و در برنامه قرار می‌دهد، توضیح داد: برنامه سازی برای من کاری عاشقانه است نه روتین و معمولی و به همین دلیل گاهی برای پیدا کردن یک تصویر یک هفته به آرشیو می‌روم.

وی اضافه کرد: عوامل تدوین برنامه هم خیلی زحمت می‌کشند چون خیلی باید به جزئیات توجه کنند.

حاتمی درباره اجرای محمدرضا علیمردانی هم یادآور شد: یک ویژگی علیمردانی این است که اجازه می‌دهد مهمان حرف بزند و دنبال برتری جویی ای که برخی مجریان دارند، نیست حتی درباره مسائلی که من می‌دانم او نسبت به آنها تخصص و اطلاعات دارد باز هم بیشتر به مهمان فرصت می‌دهد که حرف بزند.

وی در پایان بیان کرد: علیمردانی واقعاً میزبانی می‌کند و ما انتظار مجری گری از او نداریم، نهایت احترام برای مخاطب را قائل است، به او آرامش می‌دهد و سعی دارد به مهمان خوش بگذرد. برخی انتظار دارند مجری باشد و یا سوال زرد بپرسد اما هرگز چنین کارهایی نمی‌کنیم.

 

به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه